POLEMİK

Süleyman Özışık : Cemaatler Diyanet’e bağlanmalı mı?

Tarih
27 Temmuz 2018
İzlenme
3232 Kişi

İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, tarikat ve cemaatlerin kolayca denetlenebilmesi için Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlanması gerektiğini söylemiş.

Müftü Yılmaz'ın bunları söyleme gerekçesi ilginç...

15 Temmuz'dan sonraki süreçte Türkiye'de cemaat ve tarikat algısının ciddi şekilde yara aldığını belirten Yılmaz, "Çünkü insanların yaşadığı acı tecrübeler bazen hayata daha fazla genelleme yaparak bakmak gibi sonuçlar doğuruyor. İnsanların sütten ağzı yanmışsa, yoğurdu da üfleyerek yiyor" diyor.

Sonda söyleyeceğimi başta söyleyeyim.

Tarikat ve cemaatlerin Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlanması önerisine de düşüncesine de sonuna kadar karşıyım.

Hiç o tarafa bu tarafa kıvırmaya gerek yok.

Gerçek olan şu ki FETÖ denetlenmediği için değil, bizzat devlet tarafından desteklendiği için bu hâle geldi.

Sadece FETÖ değil...

Diğer bazı sözde tarikat ve cemaatler için de geçerli bu durum.

Furkan Vakfı adındaki sözde cemaatin başındaki Alparslan Kuytul, yıllar yılı gözlerimizin önünde küçük FETÖ gibi konuşup durdu.

15 Temmuz darbe girişimi yaşanırken, "ABD Erdoğan'ın kalemini kırmıştır" dedi, darbeyi yapan FETÖ'cülere başarılar diledi. Din adına değil, devlete ihanet adına ağzına geleni söylemekten geri kalmadı.

Başta devlet olmak üzere hepimiz oturup izledik! Dizi film izler gibi, BBG evini izler gibi izledik.

Neyse ki sonunda birileri müdahale etmek zorunluluğu hissetti de Kuytul'a ve vakfına operasyon yapıldı.

Diğer konu da Adnan Oktar!

Bu soytarı, yıllar yılı aileleri perişan etti. Kızlarını kaçırıp, kameralar önünde genç ve zengin erkeklerin koynuna zorla soktu. Sonra da tıpkı FETÖ gibi bu kasetler üzerinden şantaj yaptı.

Hepimizin gözleri önünde televizyon ekranlarında "İnşallah, maşallah, sübhanallah" diye diye canlı fuhuş görüntüleri yayınlandı.

Bunları gören aklı başında Müslümanlar, yıllar yılı, ''Yahu; devlet, dine zarar veren bu yapıya nasıl göz yumar. Neden müdahale etmez?" diye sordu ama kimsenin kılı kıpırdamadı. 

Şimdi gözlerimizin önünde bunlar yaşanırken, kalkıp da "Bunları Diyanet İşleri Başkanlığı'na bağlarsak denetimi kolay olur" demek, gerçeği göz ardı etmek anlamına gelir.

Ayrıca...

Umumi evinde dansöz oynatan Adnan Oktar gibi zavallıların oluşumları ile tarikat ve cemaatleri aynı kefeye koymak, bu ülkenin dindar insanlarına yapılacak en büyük hakaret olur.

Kaldı ki...

17/25 Aralık sonrası FETÖ'cülerin en çok tespit edildiği ve ihraçların en çok yaşandığı kurumlardan biri de Diyanet İşleri Başkanlığı oldu. Yani şimdi cemaatlerin, denetimi sağlıklı bir şekilde yapılmayan Diyanet'e bağlanmasını konuşmak saçmalık olur.

Tarikat veya cemaatleri bir yerlere bağlamaya gerek yok!

Geçmişte yaşadıklarımız bize gösterdi ki nereden kazandığı belli olmayan, denetimi yapılmayan ve devlet tarafından desteklenen cemaatler bir süre sonra güç zehirlenmesi yaşıyor. Başkalarının yörüngesine girip İslam'dan tamamen uzaklaşıyor. 

O zaman yapılacak şey çok basit...

Cemaatleri kuranların geçmişine bakarsınız. Kimdir, ilişkileri nedir incelersiniz. Kurduğu oluşumun şeffaf olmasını ve sıkı bir denetimden geçirilmesini sağlarsınız. Ehil olmamasına rağmen, devlet kademelerine girmek için çabalayan mensuplarının önünü kesersiniz.

Gerisi kendiliğinden gelir zaten...

Aksi takdirde, İstanbul Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz'ın söylediği gibi cemaat ve tarikatlar Diyanet'e bağlanırsa işin vahim sonuçları olur.

Devlete ve millete hiçbir zararı olmayan, aksine kahır zamanlarında devleti ve milleti için ölüme yürüyen Ehl-i sünnet cemaat ve tarikatlar küstürülür. 

Dindar insanlar incitilir.

Özetle...

Cemaat ve tarikatları Diyanet'e bağlamakla, onların kapısına kilit vurmak arasında hiçbir fark yok.

Onlara bu kötülüğü yapmaya da bizim hakkımız yok!

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Hasan

    02 Ağustos 2018
    0 0
    Osman emral sana yazık ya. Meal okuyarak kur'an-ı kerimi anladım diyorsan zamanın en büyük cahillerinden olabilirsin. Dur yanlış oldu alim diyecektim.
  • burak daşkın

    28 Temmuz 2018
    2 0
    Fetönünde eski bir diyanet personeli olduğu; ve her çevreden fetöcü çıkmasına rağmen ehli sünnet tarikat ve cemaatlerden hiç çıkmamış olmasınıda hatırlatmak gerekir
  • Akıl İzan

    27 Temmuz 2018
    0 0
    Osman Emral takma isimli kişide olduğu gibi son asır türediler de fırsattan istifade tarikat ve tasavvufa sinsice kinini kusmakta. Sorsan Şeri ilimlerden amatör izleyici seviyesinde bile nasibi yoktur ama Türkçe mealden Allah’ın dini hakkında ahkam kesmekten çekinmez. Daeşi ortaya çıkaran amiller de aynı temele dayanmaktaydı. Bize Allah’ın kitabı yeter ne lüzum var hadise ne lüzum var mezheplere diyenlerden oluşan daeş kendi dindaşlarını katletti.
  • Bir Kişi 2

    27 Temmuz 2018
    0 0
    17/25 Aralık sürecinde kendi bünyesinde tespit edilen fetöcüleri bu teşkilat neden kontrol edemedi? Bir öneri: Bence Diyanetle kıyas edilmeyecek kadar kadim ve kökleşmiş geleneği olan tasavvufun ve şeriatı Garra nın izinde olan hak üzere varlığını sürdüren tarikatlar için böyle bir öneri getirmek iyi
  • Bir Kişi 1

    27 Temmuz 2018
    0 0
    Ülkemizde son dönem fetö ile gündeme gelen, Kuytul ve Oktar ile devam eden, ortak özellikleri dini değerleri istismar etmek olan ve en başından veya bir noktadan sonra birer projenin ürünü haline dönüşen yozlaşmış grupları kontrol altına almak için böyle bir öneri getiren İstanbul Müftüsü Hasan K. Yılmaz Beye bir sorum olacak. Bu kadar kompleks bir tehlikenin üstesinden gelmek adına aklınıza gelen en iyi öneri gerçekten bu mudur?
  • Nusret

    27 Temmuz 2018
    0 0
    Doğru ancak birkaç nokta eksik kalmış. İlahiyat mezunu ; Yaşar Nuri , Zekeriya Beyaz ve daha bir çoğu gibi kişileri devlet eli ile yetişmesi. Bu kısımdaki eksiklik felaket... Bütün din adamları diyanete bağlansında peki diyanet neden siyasete bağlansın?????
  • Muhakeme

    27 Temmuz 2018
    1 0
    Cemaat ve tatikatlar mutlaka denetlenmeli şeffaf ve hesap verebilir olmalı. .. Müftü haklı
  • Muhakeme

    27 Temmuz 2018
    1 0
    Sonuna kadar yanındayım....
  • Osman Emral

    27 Temmuz 2018
    0 2
    Sn Özışık, aslında bu konuyu siz de çok iyi biliyorsunuz. Ben hiç kimsenin inancına karışılması taraftarı değilim dahası kendi çapımda dindar da sayılırım. Ve fakat şunu bilir ve söylerim ki , Alemlerin Rabb'i Kur-an size yeter demesine rağmen,hala yok siz anlamazsınız , bize gelin diyen zevatın küfür ehli olduğu muhakkaktır. Bütün bunlardan Allah'a sığınırım.En iyisini Allah bilir. Selamlar
  • Osman Emral

    27 Temmuz 2018
    0 1
    Sn Özışık, sizi ilgi ile takip ederim. Diyanet konusunda haklı olmakla birlikte,Osmanlıyı da mahveden başat unsurların birinin de tarikatlar olduğu gerçeğini görmezden gelmenizi çok yadırgadım. Maalesef bizde ki tarikat ve cemaatler, insanlarımızın okumamasından, hazırcılığından faydalanıp ahtapot gibi büyüyorlar. Ve bence olağanüstü hallerde devlete sahip çıkmaları gerçeği yansıtmıyor.Nihayetinde milli hassasiyeti olan herkes sahip çıkıyor.
  • Mustafa

    27 Temmuz 2018
    1 0
    Sayın Kamil Yılmaz Beye'in de tasdik edeceği güzel bir izahat olmuş. Kamil bey çok olgun ve sağlam görüşlü kendisinden istifade edilebilecek muhterem bir zattır. Süleyman Bey'le ortak yönleri bulunmaktadır. Birlikte sağlıklı kararlar alabilirler.
  • Osman Emral

    27 Temmuz 2018
    1 0
    Sn Özışık; Soru şu,bu cemaat veya tarikatların müntesipleri yarın devlet ile şeyhleri arasında kalınca hangi tarafı seçecek. Şeyhlerine yanlış yapıyorsun diyebilecek mi. Bu tarikatlar eğer takva için varsa neden devlete sızmaya çalışırlar. Neden holdigleşmeye çalışırlar. Bu şeyhler bu malı mülkü saltanatı nasıl elde ederler. Bu şeyhler Allah ile aldatırlar mı aldatmazlar mı. Alemlerin Rabb'i bana gelin derken, bu şeyhler kendilerine neden çağırır.
  • HAK DAVA

    27 Temmuz 2018
    1 0
    SÜLEYMAN BEY DAHA BU MİLLET CEMAAT İLE CEMİYETİ AYIRT ETMEYİ BİLMİYOR BUNUN BİR ÖĞRETİLMESİ LAZIM DAHA 3 YAHUDİ CEMİYETİNE OPERASYON YAPILDI AMA BİZ HALA İBRET ALMIYORUZ MESALA YENİ ASYA YAHUDİ KOMİTESİ KAFİRLERİ DE BU MEMLEKETTE CEMAAT ADI ALTINDA AMERİKANIN VE YAHUDİ LOBİLEİRNİN PR YAPIYOR VE HALA BİZDE İZLİYORUZ BU DOMUZLAR SÜRÜSÜ NE ZAMAN TUTUKLANACAK EN KISA SÜREDE OPERASYON YAPILMALI...
  • Anti feto

    27 Temmuz 2018
    1 0
    Diyanetin rüzgara karşı yön değiştirdiği aşikardır yani dini temsil edemez ancak devleti temsil eder 28 Şubat'ta gördük hoduk hoduk durdular iki üç sağlam hocayida köşe ücra yerlere ettiler müftüler dusynsenize Mehmet Nuri Yılmaz gibi birine İslam dinini emanet edecen asla ve katla diyanet din dışı hurafeleri bulsun fikren savassin
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER