POLEMİK

Süleyman Özışık : Bir oy cennete götürür mü?

Tarih
28 Ocak 2019
İzlenme
2485 Kişi

Babam Seyyid Tahir Özışık’ın vefatından dolayı birkaç günlük zaruri bir ayrılık yaşadık.

Doğrusunu isterseniz uzun zamandır kendimi babamın yokluğuna hazırlamaya çalışıyordum. Hatta son günlerde hazır olduğumu düşünüyordum.

Ama öyle olmuyormuş.

Hayatımın 23 yılını çocuklarımla birlikte babamın çatısı altında geçirdiğim için yokluğu çok ağır geldi. Allah biliyor ya, vefat haberini aldığım günden beri sanki dağlar üzerime devriliyor, sanki gökler tepeme yıkılıyor.

Sanki güneşim battı ve bir daha hiç doğmayacak gibi hissediyorum.

Ancak bizler inançlı insanlar olmanın gereğini yerine getirmek ve “Hüküm Allah’ındır” demek zorundayız. Biliyorum ki babam bu mahzun hâlimi görse, “Bırak sen şunu bunu oğlum. Senin işin Allah davasının hizmetkârı olmak” derdi.

Zaten hastalığı döneminde de tüm çocuklarına bunu öğütledi. “Gidin işinize bakın. Müsait zamanlarınızda bana gelirsiniz” derdi.

Allah O’na rahmet eylesin. Ve bu yazıyı okuyan herkesten bir evlat olarak istirhamımdır. Lütfen babamı dualarınızda eksik etmeyiniz.

OY VERMEK AHİRETİ KURTARIR MI?

Daha önce Millî Savunma ve Millî Eğitim Bakanlığı yapan AK Parti Milletvekili İsmet Yılmaz, Sivas Belediye Başkan Adayı Hilmi Bilgin'e oy isterken, eminim ki dindar kesimi de derinden rahatsız edecek bir cümle kurmuş.

Demiş ki:

"Hilmi Bilgin'e desteğinizi bekliyorum. Hilmi Bilgin'e vereceğiniz destek, yarın ruz-i mahşerde beraat belgelerinizden biri olacak diye düşünüyorum."

Yazıya başlamadan önce sosyal medyadaki yorumlara baktım. Belli bir kesim, İsmet Yılmaz’ın bu sözleriyle AK Parti’ye büyük zarar verdiğini dile getiriyor.

İsmet Yılmaz’ın sözlerinden ziyade, bu sözleri particilik anlayışıyla yorumlayanların yazdıkları beni daha çok üzdü doğrusu…

Herkes meseleyi oy üzerinden yorumluyor ama kimse bu konuşmanın mukaddes dinimize verdiği zararı konuşmuyor.

Meseleye en çok bu noktadan bakmamız gerekiyor.

Düne kadar “Dinî Cemaat” olarak bildiğimiz FETÖ’nün yaptığı iğrençliklerden sonra…

Ve bir dava partisi olan AK Parti’nin içine sızan kimi nasipsizlerin yaptığı yolsuzluk ve hırsızlıklardan sonra İslam dini zaten ağır bir saldırı altındaydı.

En yumuşak yorumu yapanlar dahi, “En dindar cemaatinizi de en dindar partinizi de gördük. İslam’ı ne hâle getirdiğinize şahit olduk” diye bizi zaten yerin dibine sokup duruyordu.

İsmet Yılmaz’ın sözleri, sonra İslam dini ile alay edenler için bir fırsat oldu. Dönüp etrafınıza bakın. “Sizin dininize de ahiretinize de ….” diye hakaret edenleri göreceksiniz.

Evet; verdiğiniz bir oy ile vatana, bayrağa, toprağa ve inançlara ağır hasar verecek birilerinin yolunu açabilirsiniz. Ve verdiğiniz bir oyla bunların yolunu da kesebilirsiniz.

Ama verdiğiniz bir oyun sizi cennete ya da cehenneme götüreceğini söyleyenlere particilik anlayışıyla yaklaşamaz, onun sözlerini hoş göremezsiniz.

Bize düşen, partimizden önce dinimize ve inancımıza sahip çıkmak ve onu alay konusu hâline getirenlere fırsat vermemektir.

Çünkü ruz-i mahşerde “Hangi partiye ya da hangi adaya oy verdiğimiz” değil, Allah için yaptıklarımız ve yapmadıklarımız sorulacak.

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • nergis karakelle

    28 Ocak 2019
    1 0
    ALLAH RAHMET EYLESİN MEKANI CENNET OLSUN İNŞALLAH...
  • hursit dilaver

    28 Ocak 2019
    1 2
    SİZE DEĞİL KENDİ ADIMA DİY0RUM Kİ, FELSEFESİ, SİSTEMİ İSLAMA VE PEYGAMBERİNE KİN VE NEFRET TAŞIYAN,İSLAMI EN BUYUK DUŞMAN GÖREN BİR ASLAN PARÇASINA VE DUZENİNE VERECEĞİM 0Y, BENİ GERİ DÖNUŞU 0LMAYAN,TÖVBESİ DE KABUL EDİLMİYEN BİR KUFRE GÖTURECEKTİR. 0nun için vereceğim 0yun kufre yaramasına izin veremem. kusura bakmasınlar.
  • Şahin

    28 Ocak 2019
    2 0
    Kesinlikle sn Başkanımızın parti için değil Yüce dinimiz islam için bir deha böyle söylemlere meydan vermemek için ismet yılmazı derhal disipline sevk etmesi lazım .. ayrıca yıllarca milli savunma bakanlığı yapmış daha sonrada milli eğitim bakanlığı yapmış bir şahsın bu konuşmayı sehven yaptığını düşünmüyorum. REİS LÜTFEN ARTIK ŞU ÇEVRENDEKİ İNSANLARI SEÇERKEN DİKKATLİ SEÇ
  • TEK

    28 Ocak 2019
    2 0
    Yüce Rabbim Peygamber Efendimize Cennetinde komşu eylesin.Allah Taksiratlarını affetsin.
  • Adem Eryiğit

    28 Ocak 2019
    1 0
    Babanızın vefatına çok üzüldüm. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Geride hak için mücadele eden sizin gibi bir evlat bıraktığı için Allah ondan razı olsun. Size de Allah sabır versin.
  • Üzeyir

    28 Ocak 2019
    2 0
    Rabbim, merhum babanıza rahmetiyle muamele etsin ve mekanını Cennetten bir bahçe eylesin. Bakanlık yapmış birisi böyle sakat cümleler kullanması gercekten beni cok üzmüştür ALLAH İsmail Yıldıza ve bize hidayet versin
  • HAKDAVA

    28 Ocak 2019
    2 2
    BAŞININZ SAĞ OLSUN ALLAH GERİDE KALANLARA SABIR VERSİN MEKANI CENNET OLSUN..HİKMET ÖZCAN DENİLEN BAĞBALİ PUŞTUNA GELİNCE ULAN MUHALEFET DE MUSTAFA KEMALİ İLAH EDİNİP ONA TAPIYORYA NEDEN DÜNYA AYAĞA KALKMIYOR PEKİ ÇIKMIŞSIN BURDA YORUM YAPIYORUM DİYE ANGUT ANGUT KONUŞUYORSUN ULAN ANGUT...
  • As1

    28 Ocak 2019
    1 0
    Allah Rahmen eylesin ..aslanim benim Pasam benim
  • Hikmet Özcan

    28 Ocak 2019
    2 0
    Bu yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum ama bu sözü söyleyenleride biraz eleştirmenizi bekliyorum lakin bu sözleri muhalefetten biri söylese ortalık ayağa kalkardı yanlış yapan iktidarda olsa haddini bildirmek gerekir diye düşünüyorum Berat vermek kimsenin haddine degildir insanların aklı ile alay edilmesin.
  • Tespit

    28 Ocak 2019
    6 0
    Hilmi Bilgin'in söylediği şahsen beni rahatsız etti. Ancak bu rahatsızlığım söylenenden değil, uslûptandır. Gelelim Süleyman Efendi'ye. "Evet; verdiğiniz bir oy ile vatana, bayrağa, toprağa ve inançlara ağır hasar verecek birilerinin yolunu açabilirsiniz. Ve verdiğiniz bir oyla bunların yolunu da kesebilirsiniz." demiş. Doğru ama eksik tespit. Yapılan tercihlerin İslam nizamını da etkilediği düşünülürse, verdiği oyun ahirette hesabı olmaz sananlarda kuş kadar akıl yoktur.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER