POLEMİK

Süleyman Özışık : Atatürk tüccarı yazarın tükenişi…

Tarih
11 Haziran 2020
İzlenme
1347 Kişi

Demiştim size… "Ayarı kaçtı" demiştim. "Ne yapacağını, ne yazacağını bilemez hâle geldiği için saçmalıyor" demiştim de inanmamıştınız.

İşte ortaya çıktı dün...

Atatürk tüccarı yazar, kaçak villa olayından sonra dengesini öyle kaybetmiş ki yazı yazacak mecali dahi kalmamış.

Ya, ne yapmış?

Eski tarihlerde yazdığı yazılarını allayıp pullamış, üstüne değişik bir başlık kondurmuş, okurlarına yeniymiş gibi kakalamış!

Gerçi Google'dan kopyaladığı bilgilerle Atatürk kitabı oluşturup, o kitabı okurlarına 2500 liradan çakan birinden ne beklersin ki?

Orada da aynı uyanıklığı yapmıyor muydu? "Atatürk hakkında hiç bilmediklerinizi bu kitapta topladım" diyordu di mi?

Peki kitapta Atatürk'le ilgili bilmediğimiz ne vardı?

"Atatürk bir çorabı giydikten sonra, diğer çorabı öbür ayağına muhakkak giyerdi."

Ve bir de...

"Atam her gün düzenli uyurdu ve o uykunun sonunda muhakkak uyanırdı."

"Yiyen yiyor nasılsa, yapıştııııırr" diyordu âdeta...

Yılmaz ÖZDİL on Twitter: "“Mustafa Kemal” imzası için pazar günü ...Hiç kusura bakmayın ama onu bu hâle okurları getirdi. O Erdoğan ve AK Parti nefreti içeren yazılar yazdı, okurları yemlenen tavuklar gibi dadandı. Adam Erdoğan nefreti üzerinden fırsatçılık yapıp Atatürk kitapları yazdı, okurları sırf Erdoğan'a kıllık olsun diye kitaplarına akın etti, 2500 lira bayıldı.

Onların kutsamaları sayesinde kendinden geçti. E, sineğe de bir damla rakı içirsen, kendini helikopter sanmaya başlar birader!

Bizimki de o misal!

Nice zamandır yüce tepelerde dolaşıyor, "Ben iki cümle karalarım herkese günün köşe yazısı diye okuturum" diye hava atıyordu.

Kibir işte!

Firavun nasıl boğuldu sanıyorsunuz?

Hazreti Musa denize doğru koşuyor, Firavun da peşinde... Hazreti Musa denizi yardırınca Firavun bir an tereddüt ediyor "Peşinden gitsem mi gitmesem mi?" diye. O sırada yanındaki veziri Hâmân "Efendimiz denizi yardıran sizsiniz Musa değil, yürüyün" diye veriyor gazı...

Gidiş o gidiş!

Bizimkini de okurları böyle gaza getirdi işte. Adamı gazladıkça gazladılar, "Baba sen nasıl bir kralsın ya" dediler. "Türkiye'de kitabı en çok satan adam", "Yazıları en çok okunan yazar" falan filan dediler.

Adam "denizi ben yardırdım" diye inanmış olacak ki, gitti denizin kenarında olmayan villasını yardıra yardıra denize sıfır hâle getirdi. "Bana karada ölüm yok" diyerek devlete ait 135 metrekarelik kara parçasını da villasının üzerine ekledi.

Ama işte kahrolası federaller kaçak yapıyı ortaya çıkarıverdi.

Sandı ki o sihirli cümleleriyle iki inkâr yazısı yazınca herkes mevzuyu unutacak. Sandı ki "Kaçak yapı yok. Kaçak varsa kendi ellerimle yıkarım o evi ama yok inanın bana" deyince herkes inanacak. Sandı ki ekranda birkaç espri yapınca, hele hele "Benim sarayım 2 göz oda kardeşim. Erdoğan'ın sarayı gibi değil ki" deyince herkes "Oh tamam, o zaman sıkıntı yok" diyecek.

Ama öyle olmadı.

YAZARIZGEÇERİZ 🌐 on Twitter: "DUYURU...‼️ 1938 adet Atatürk ...Önüne gelen herkese "Hırsız, yolsuz" damgası yapıştıran biri unutulmazdı kolay kolay ve o da unutulmadı. Çevre Bakanlığı, Belediye ve tabii ki halk işin peşini bırakmayınca kaçak villası yıkıldı.

Suçluluk böyle bir şey işte...

Suçüstü yakalanınca ne yazacağını bilemez hâle geldi. Her zaman yaptığı gibi Atatürk yazılarına sığındı olmadı, "Bana biraz izin" dedi olmadı, kaçtı olmadı. "Yazıları bırakmak için bana 5 milyon dolar teklif ettiler" dedi.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Namyelüs

    11 Haziran 2020
    0 0
    Onu okuyanlar her gün uyuyor ve asla uyanmıyor.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER