GÜNCEL

Nureddin Ceylan : Aşı Pasaportlarının derin tezgahı

Tarih
10 Nisan 2021
İzlenme
1099 Kişi

Gelecekte tüm uluslararası seyahatler için ve hatta birçok ülkede mağazalara, restoranlara, barlara, spor salonlarına, otellere, tiyatrolara, konserlere ve spor etkinliklerine girmek için sözde ' Aşı pasaportlarının' gerekli olacağı söylenirken, Verilen tedbir, koronavirüs salgınının  doğrudan bir sonucu olduğu yönünde.

Bununla birlikte, ilk 10 ihraç eden ülkelerin 8'ine ev sahipliği yapan Avrupa'da, aşı pasaportları için planlama, COVID-19 salgınının başlamasından en az 20 ay önce başladı. Görünüşe göre pandemi, Avrupalı politikacılara fikri tanıtmak için ihtiyaç duydukları 'mazereti' sağladı. 

ICC, Mastercard, IBM join ID2020 Good Health Pass initiative - Ledger Insights - enterprise blockchainAvrupa'nın yürütme organı olan 'Avrupa Komisyonu' ilk olarak 26 Nisan 2018'de aşı pasaportları için bir öneri yayınladı. 'Aşıyla Önlenebilir Hastalıklara Karşı Güçlendirilmiş İşbirliği ' konulu bir belgenin derinliklerine gömülen öneri, ana akım medya tarafından esasen göz ardı edildi.

2019’un başlarında yayınlanan bir yol haritası belgesi, daha sonra Avrupa Komisyonu'nun önerisinin uygulanmasına yönelik belirli planları ortaya koyuyor. Yol haritasında listelenen birincil eylem, Avrupa vatandaşları için "elektronik aşılama bilgi sistemleriyle uyumlu ve sınır ötesi kullanım için tanınan" "ortak bir aşı kartı / pasaport geliştirmenin fizibilitesini incelemekti". Plan, 2022 yılına kadar Avrupa'da bir yasa teklifinin yayınlanmasını hedefliyordu.

Avrupa ülkelerinin “aşı tereddütüne karşı koymada” desteklenmesi, belgede kilit eylem noktalarından biri olarak listelenişti.

Yol haritasında pandemi ve “beklenmedik salgınların” meydana gelme olasılığına da değinilmektedir. Açık bir şekilde, "yeni ortaya çıkan sağlık tehditleri de dahil olmak üzere yenilikçi aşıların" yetkilendirilmesinin desteklenmesine özel referans yapılmaktadır.

Belgede açıklanan hedeflerin karşılanmasında “aşı üretim endüstrisinin” “kilit bir role” sahip olduğunu belirten yol haritasında, “AB üretim kapasitesinin artırılması” ve aşıların stoklanması dikkate alınması gereken diğer eylem noktaları olarak listeleniyor.

Yol haritası, "mevcut ortaklıkları" ve "uluslararası aktörler ve girişimlerle işbirliğini" güçlendirmeye yönelik olarak, Eylül 2019'da gerçekleştirilen küresel bir aşılama zirvesi toplantısına da atıfta bulunuyor. Katılımcıların ve bu toplantının konusunun yakından incelenmesi ortaya çıkıyor.

Nihai kanıt: COVİD-19, Yeni Dünya Düzeninde Usher bir planlandı..

Aşı Pasaportlarından Gerçekten Kim Faydalanır?

Digital health pass trial successfully completed at HKIA | AIR CARGO WEEKEvet, bu soru belkide geldiğimiz noktanın dahi ne kadar gerçeküstü olduğunu göstermekte.? Kesinlikle, sağlık kayıtlarını ve diğer kişisel verilerini paylaşan sıradan insanlar, yakında yalnızca topluma katılım için zorunlu hale gelemeyeceklerdir. 

Bunun yerine, başlıca yararlanıcı çok uluslu ilaç endüstrisi olacaktır. Aşı satışları bu yıl 1.5 Trilyon Dolar’a ulaşması bekleniyor, ilaç şirketleri ve onların yatırımcıları, zorunlu aşı pasaportu salyasından istifade edecektir.

Covid-19 aşıları için toplam pazar satışı 100 Milyar Dolar ve sonrası vergisiyle  40 milyar Dolar değerinde olduğu tahmin edilmektedir. Koronavirüsün mutasyonlarına karşı yıllık aşılar bu sayıları daha da artırabilir. Aşı pasaportlarına direnmezsek aşı üreticileri dünyayı uzun vadeli ekonomik ve politik bağımlılığa zorlayabilir. Bu nedenle acil hedefimiz, açgözlü ilaçla ilgili 'Hastalıklı İşi ' gerçekten önleyici yaklaşımlara dayalı bir sağlık sistemi ile değiştirmek olmalıdır. Bu konu, devletler için değil bizatihi insanoğlu için en önemli mesele halindedir.. 

Selametle..

Seslimakale.com.tr

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER