DÜNYA

Bekir Hazar : “Yürü koçum”

Tarih
03 Kasım 2022
İzlenme
784 Kişi
OSMANLI, Batı'da eğitime gönderdiği paşaları, diplomatları, dönüşlerinde karşısında "Batı hayranı" ezikler, yani ittihatçı kafalar olarak buldu. Yüzlerce yıl üç kıtaya hükmeden ve o dönem dünyanın süper gücü olan bir imparatorluğu durdurmak ve yıkmak amacıyla kullandıkları silahlar, haçlı seferleri hiçbir işe yaramamıştı. Artık geriye iki yol kaldığını anladılar. Hem dinlerini bozacak din adamları bulacaklar hem de içeriden Batı hayranı ittihatçı-işbirlikçi kafalar yetiştireceklerdi. Böylece Osmanlı'yı içeriden yıkacaklardı.
Çünkü dünyada artık haritaları çizen güç sermayenin elindeydi. Daha fazla kazanmanın yolu bu gücü kullanmaktan geçiyordu. Parayı çekebilmek için, para akıtmak, devşirilmiş işbirlikçi ordusu kurmak gerekiyordu.
Osmanlı ayakta kalırsa, Balkanlardan başlayan sınırları, Afrika'dan Ortadoğu'ya, Yemen çöllerine, Kafkaslara kadar uzanacaktı.
Daha kötüsü ise Pakistan, Hindistan ile henüz ayrılmamış ve bu topraklarda milyonlarca Müslüman yaşıyordu. Bu ülkede kurulacak bir İstanbul'a bağlı hükümet, Osmanlı'ya Asya kapısını tamamen açacak, Afganistan ve ata toprakları Türk Cumhuriyetlerini de içine alan yeryüzünün gelmiş geçmiş en büyük imparatorluğunun kurulmasına yol açacaktı.
Hindistan kilit ülkeydi. Müslümanlar hızla çoğalıyor ve en ufak bir savaşta Osmanlı'ya hem gönüllü asker akını başlıyor hem de para yağıyordu. Paranın gücünü elinde tutanlar, o dönemin süper güçlerinden İngiltere'ye çöreklenmişti. Hindistan'da Hindu-Müslüman çatışması çıkararak ülkeyi ikiye böldüler.
Pakistan diye bir devlet kurarak, bugün dünyanın en büyük ülkelerinden biri olan Hindistan'ın Müslümanların kontrolünde olmasını engellediler. Abdülhamid Han'ı ittihatçı kafalar eliyle tahttan indirir indirmez Balkanları bu işbirlikçilerin politikaları sayesinde Osmanlı'dan kopardılar. Harita çizerleri, Türk Cumhuriyetlerini Sovyetlere bağlayarak, araya tampon ülkeler koyarak, Anadolu'nun Orta Asya ile bağlantısını toprağa gömdüler. Ermenileri ayaklandırdılar.
Devlet kurdurdular. Nahcıvan ile Azebaycan'ı ayırdılar. Ermenileri Karabağ'a sürerek, araya tampon koydular. Böylece Nahcıvan'dan Azerbaycan'a, oradan Türk Cumhuriyetlerine geçişimizi engellediler. Afrika'ya girerek, Osmanlı hakimiyetine son verdiler. Bu haritaları çizenlerin, dünyada Osmanlı- Türk hakimiyeti kabusu vardı. 1. Dünya savaşının en şiddetli yıllarında kullandıkları elemanlardan biri de İngiltere Başbakanı olan Lloyd George'du. Kullanışlı elemana, "Sen de Yunanlıları kullan" dediler.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER