DÜNYA

Bekir Hazar : Sıfırın altı eksi

Tarih
11 Şubat 2021
İzlenme
1068 Kişi
ERCAN Demir ilginç bulduğum bir tweet atmış. Amerika'da Covid-19'a yakalanan bir karı-koca 1 ay hastanede yatıyor. Ölümden kurtulmanın bedeli olarak hastane 1 aylık yatışa 1 milyon 339 bin 181 dolar fatura kesiyor. Allah'tan virüs alan karı-koca sigortalı.
Yaklaşık 9.5 milyon liralık Covid faturasının büyük bölümünü sigorta ödüyor.
Ancak o aileye de sigorta kapsamı dışında 42 bin dolar yani yaklaşık 300 bin lira ek borç çıkıyor. Dünyada pandemiye en büyük kaybı veren ülkeden bahsediyoruz.
Ölü saysı 500 bin kapısına dayandı. Eğer sigortanız yoksa, milyonluk faturayı ödeyecek paraya sahip değilseniz hastaneler sizi almıyor. "Git öl" diyorlar.
O yüzden insan hakları savunucusu ABD savaşlardaki kayıplardan daha fazlasını pandemide veriyor. Bizde ise hemen her alanda ABD'den medet umanlar, müdahale bekleyenler, iktidarı indirmesini dört gözle bekleyen hainler "Türkiye'de Covid'den ölenlerin sayısı neden az" diyerek kafayı yiyorlar.
Ellerine hesap makinesi alıp, alttan toplayıp, üstten çıkarıp, çarpıp bölüp çıldırıyorlar.
"Ah pandemi ABD gibi neden daha daha fazla ölü vermiyorsun bize" diye deliriyorlar.
Evet içimizde fazla ölümü isteyen ittihatçı kafalar bile var. Halbuki bizde bir karı-kocaya 1.5 milyon dolar fatura çıkmıyor. Ve dahası bir kuruş almayan bizim gibi bir ülke hiç yok.
İttihatçı kafalar buna hiç şükretmiyor. Bir dfoğal felaketten, bir salgından nasıl ekonomik kriz çıkar, insanlar ölür, sokaklar karışır, iktidar düşer diye hayaller kuruyorlar. Bütün dünya pandemi nedeniyle ekonomik krizi yaşarken, bizde "Neden hala batmadık" diye kahrından ölenler var. IMF'ten borç almadık diye kafasını duvarlara vuranlar bile çıkarsa şaşırmam. Pandeminin nasıl bir oyun olduğunu bu herşeyi Batı'dan bekleyen ittihatçı kafalar hiç anlamaz.
Onların tek derdi "Batsak da iktidar değişse" saplantısıdır. Dünyada nasıl bir savaş olduğu hiç umurlarında değildir.
Dünyada devletlerden 280 trilyon dolar alacağı olan küresel aklın, bu borcu toprak, maden, fabrika, liman, havaalanı, baraj, vs takası yoluyla nasıl tahsil edeceğini bilmezler. 

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER