POLEMİK

Turgay Güler : Damat

Tarih
11 Kasım 2020
İzlenme
2421 Kişi

Tüm dünya ABD’deki başkanlık seçimlerine odaklandı.

‘Biden mı Trump mı kazanacak’ sorusu üzerinden bahis tezgahları kuruldu?

‘ABD’de iç savaş’ beklentisi doğdu.

‘Ya Trump kaybettiği halde koltuğu bırakmazsa ne olur’ diye soruldu?

‘ABD askeri darbe yapar’ diyenler oldu.

Uzun lafın kısası dünya piyasaları ABD’deki olası bir siyasi krizi satın aldı. Hal böyle olunca dolar da euro da uçuşa geçti.

Türkiye’nin de yaşadığı bundan ibaretti aslında. Bir başka ifadeyle dolar ve euronun anormal artışı, Türkiye’de bir kriz beklentisinden değil, ABD’deki çalkantıdan kaynaklanıyordu.

Turgay Güler Kimdir? Nereli? Kaç yaşında? Kitapları, Kısaca HayatıDaha başka sebepler de sıralanabilir ama konumuz bu değil. Günün sonunda Biden kazandı, uluslararası piyasalar da çarçabucak bunu satın aldı. Dövizdeki tırmanış hem durdu hem de geri gelmeye başladı. Ve de tüm dünyada. Bu durum tam da Berat Albayrak’ın istifasına denk düştü.

İstifanın ardından ilk iş günü piyasalar açıldığında döviz ve altın fiyatları düşüşe geçti. Peki, ne dediler?

‘Damat gitti ekonomi düzeldi’!

Kimlerin dediğini biliyoruz. Niçin dediklerini de.

Oysa bir anayasa kitapçığı fırlatıldı diye Türkiye ekonomisi ne hale gelmişti değil mi? Şimdi bu pencereden bakıldığında ülkenin Maliye Bakanı istifa ediyor, bir gün boyunca o koltuk boş kalıyor, istifası kabul edilecek mi edilmeyecek mi bilinmiyor ama piyasalar rahatlıyor! Ekonomik kriz çıkmıyor, devalüasyon olmuyor, faizler yükselmiyor…

Akıl alacak iş mi şimdi bu?

Tabii ki değil!

Berat Albayrak 'damat' olmaktan onur duyuyorDahası Türk ordusu dört bir cephede savaş veriyor. Ülke yediden yetmişe Covit-19 ile boğuşuyor. Pandemi nedeniyle turizm gelirleri dip yapıyor.

Yetmezmiş gibi bir de küresel güçler Türk ekonomisine saldırıyor. Bunlara rağmen ekonomik göstergeleriniz dünyanın birçok gelişmiş ülkesine nazaran çok daha iyi.

Ama ‘damat’ başarısız!

Çünkü ‘damat’ diye kavramsallaştırıp, iktidarın yumuşak karnı hale getirdikleri Berat Albayrak’ı şeytanlaştırmak üzerine bir siyaset yürütüyorlar. Hem içeridekiler hem de dışarıdakiler. Zira ‘damat’ onlara istediklerini vermiyor.

Berat Albayrak damat olduğu halde Maliye değil de Enerji Bakanı olsa idi bugün kahramandı. Kabul; doğalgaz yatakları keşfetmiş olması nedeniyle yine küresel güçlerin hedefi olacaktı lakin hiç değilse içeride bu kadar saldırıya uğramayacaktı.

Örnek diğer damat Selçuk Bayraktar.

Selçuk Bayraktar: Yerli İHA'ları engellemek için uçuşları yasakladılar, genel müdürümüzü tutuklatmaya kalktılar - Sputnik TürkiyeEvet, denediler. Ona da saldırmak istediler ama ters tepti. Ortada İHA varken SİHA varken bu mümkün olmazdı.

Doğu Akdeniz’de, Karadeniz’de doğalgaz arayan o gemiler Berat Albayrak’ın çabasının ürünüdür. Hiç şüphesiz bulunan doğalgaz rezervleri de. Demem o ki Enerji Bakanlığı’na devam etseydi durum farklı idi.

Neyse!

Biz şimdi gelelim asıl meselemize. Dövizi Türkiye’yi terbiye etme aracı olarak kullananlara milletçe direnmez isek geleceğimiz kararır bilesiniz.

Türkiye bölgesel aktör olma iddiasından, Mavi Vatan’dan vazgeçsin saldırılar durur. Suriye’de PKK terör devleti kurulmasına göz yumsun saldırılar durur. Kıbrıs’ı satsın, Azerbaycan’a sırt çevirsin saldırılar durur.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER