GÜNCEL

Turgay Güler : Yaşlı adam rakı istedi

Tarih
27 Mart 2020
İzlenme
2157 Kişi

Tayyip Erdoğan “Topunuz gelin” derken koronayı da hesap etmiş miydi acep?

Peki ya Sağlık Bakanı, Hazine ve Maliye Bakanı?

Yahut İçişleri Bakanı.

Tabi ki Milli Eğitim Bakanı.

Hasılı diğer bakanlar.

Onların aklının ucundan geçmiş miydi böylesi bir musibetin yaşanacağı?

Sanmam!

Bize binlerce kilometre uzakta bir yerde, yani Çin’de; adına korona denilen bir virüsün hızla yayıldığını ve ölümlere yol açtığını işittik ilk önce.

Sonra yolda yürürken boylu boyunca devrilen insanların görüntüleri gelmeye başladı.

İrkildik!

Derken burnumuzun dibine kadar geliverdi, Avrupa’ya sıçradı, dünyayı kuşattı ve bizim de kapımızı çaldı.

Eğri oturup doğru konuşalım; hiç hesapta yokken gündemimize giren, canımızı yakan bu lanet virüse karşı en disiplinli ülke Türkiye.

İtalya’nın, İngiltere’nin, ABD’nin, Fransa’nın hali ortada. Amerika’ya tanı kiti gönderiyoruz. İngiltere gibi ‘yaşlılar ölsün, sosyal güvenlik sistemi rahatlasın’ demiyoruz. Kim hayal edebilirdi, evlerine gönderilen öğrencilere medya üzerinden eğitim verilebileceğini? Hızla hazırlanan destek paketi de cabası. Yahu sokağa çıkma yasağı getirdiğimiz yaşlılarımızın ‘rakı’ isteğini bile geri çevirmiyor güvenlik güçlerimiz.

Şehir hastanelerine karşı çıkanlardan özür beklemeyin. Yüzleri bile kızarmayacak. İlk gün dedim, bir kez daha tekrarlayayım; gün ağardığında Türkiye alnının akıyla çıkacak bu badireden. Bize düşen sabretmek.

Hepimiz ziyadesiyle müteşekkiriz.

Hazırlıksız yakalandığımız böylesi bir felaket karşısında umudumuzu korumamızı, her şeye rağmen yarınlara güvenle bakmamızı sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a, Fahrettin Koca’ya, Berat Albayrak’a, Süleyman Soylu’ya, Ziya Selçuk’a ve diğer bakanlara…

Turgay Güler, Mahmut Tanal'a tazminat ödediSağlık çalışanlarımıza, güvenlik güçlerimize, üniversitelerimize...

Devletimize.

Minnettarız hepinize.

Duacınızız.

Ve son bir not.

15 Temmuz gecesi bu millet çıplak elleriyle işgale direnip şehit düşerken, belediye başkanının evine sığınıp kahvesini yudumlayanlar ancak tehlike geçtikten, hainler püskürtüldükten sonra çıkabilmişti ortalığa.

Çıkmıştı da ne olmuştu? O kutlu direnişi kirletmeye kalkışmıştı.

Peki ya şimdi ne yapıyor?

Böylesi bir ortamda çözüm olarak ortaya koyabildiği tek öneri, KHK ile görevden uzaklaştırılmış FETÖCÜ, PKK’lı hainlerin görevlerine iadesi.


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • KRİSTAL KOZMİK isimli MaL'a!

    30 Mart 2020
    1 0
    KRİSTAL KOZMİK isimli MaL Turk toplumuna aleni hakaret etmissin bu da senin ne kadar saf bir MaL oldugunu hatta MaL'dan ote, yaruma yorum yazan klinik bir vaka, suzme bir kerhane veledi oldugunun delilidir!
  • KRİSTAL KOZMİK

    28 Mart 2020
    1 1
    İCEMEZE RUMUZLU MAL 2-3 SAYFALIK YAZIDAN ANLAYA BİLDİĞİN SADECE İÇKİ KISMIMI DAHA DÜNE KADAR SİZLERDE İSRAF DİYE ANIRDIĞINIZ ŞEHİR HASTALERİ CORONA MERKEZİ OLDU MALLAR
  • icemez

    28 Mart 2020
    4 1
    at it izi, dogru yanlis iyice birbirine karisti. Madde 1 Turkiye Musluman bir ulkedir ve Kur'an'da icki haramdir. Allah bir beldeyi cezalandirdiginda gunahkar masum ayirt etmiyor toptan cezalandiriyor. bunun icin tarih kitaplari, arkeloji bulgulari yeterli delildir. o yuzden ben icerim gunahi bana" diyemezsiniz. ayni ulkede yasiyorsan icmeyeceksin. ya da gidip icilen bir yerde yasayacaksin.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER