POLEMİK

Ersoy DEDE : Erdoğan Gül’ün adaylığına karşı mıydı?

Tarih
06 Ocak 2018
İzlenme
1589 Kişi
  “... Adayımız, bugüne kadar beraber bu yolda olduğumuz Abdullah Gül kardeşimizdir...”Bu sözler hâlâ hafızalarda.. Erdoğan’ın 24 Nisan 2007 tarihli grup toplantısında Gül’ün adını açıklarken kullandığı sözler.. Peki ya,“Gül Çankaya’ya (Cumhurbaşkanlığı) bu sözlerle mi uğurlandı” derseniz, buna ‘evet’ demek güç.. Çünkü bu konuşma evet 367 kepazeliği öncesi, olağan şartlar altında, Gül’ün adaylığı için yapılmıştı.. Fakat sonra bir sürü gelişme yaşandı.. Ordu muhtıra verdi.. Cumhurbaşkanlığı seçimleri iptal oldu.. AK Parti, tarihinde ilk kez erken seçime gitti.. Meclis aritmetiği baştan düzenlendi.. Neredeyse ittifakla meclis başkanı seçildi.. Bu süre zarfında eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, hukuksuz bir biçimde Çankaya’da oturmaya devam etti.. Cumhurbaşkanlığı makamını işgal etti yani.. Demem o ki, 27 Nisan sürecinden sonra çok değişiklikler oldu..Bu süre içinde Erdoğan, herhangi bir vesileyle çıkıp da, “.. Adayımız, tıpkı Nisan ayında olduğu gibi yine ve hâlâ Abdullah Gül kardeşimdir” demedi.. Sürece dair 6 Mayıs 2007’de Abdullah Gül’ün, "... Adaylıktan çekiliyorum.." dediği basın açıklamasından sonra, AK Parti yeniden aday arayışlarına girdi mi bilinmez.. Belki de kılıçların tamamen çekildiği, üstüne muhtıranın bile verildiği o savaştan galip çıkan Tayyip Erdoğan, muzaffer bir komutan olarak kendisi çıkacaktı Çankaya’ya artık.. Zira siyasetle tarif edilemeyecek kadar güçlü bir kavgadan galip çıkmıştı.

Nisan koşullarından farklı bir politik atmosfer vardı artık Ankara’da.. Ancak hiç kimsenin beklemediği bir şey oldu.. Bir cuma namazı çıkışında, bir gazeteciye ayaküstü açıklayıverdi Gül adaylığını.. Sonra da hiç kimseye bilgi vermeden bir basın toplantısı düzenledi. Artık Erdoğan’ın itiraz edemeyeceği bir noktada Gül’ün, AK Parti’nin adayı olduğu ilan edilmişti.. Bundan geri dönülmesi büyük bir zafiyet olarak yorumlanacaktı. Erdoğan ise tam olarak içine sinmese de sahip çıktı ve seçtirdi.. Şimdi Gül’e yakın yazarlar, 27 Ağustos 2014 kongresi için, ‘Gül’ün başbakan olmasını engellemek için yapıldı’ diyorlar ama ilk hamlenin yine bir Ağustos günü 2007’de Gül’den geldiğini unutturmaya çalışıyorlar..

Star
6 ocak 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Asım

    06 Ocak 2018
    0 0
    Gülo, haddini bilmez isen ki bilmiyorsun, sanıyorsun ki benim toplumda bir ağırlığım var (aynısı bülo da vardı, kendini ağır top sanıyordu), bu millet sana haddini bildirecek. Yiğitsen ki değilsin, her zaman sinsi bir yılan gibi davrandın, çık ortaya parti kur, sana 367 garabetini ortaya atanların adayı, yanına da Meral, Bülo, Abdullatif Şener'i de al da yüzde kaçlık adammışsın görelim (bu arada Hayrunnisa da intifada başlatsın sana destek olsun)
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER