DÜNYA

Bülent Erandaç : Erdoğan-Putin dengeleri sarsar

Tarih
25 Temmuz 2016
İzlenme
7789 Kişi

15 Temmuz FETÖ' nün taşeronluğunu yaptığı darbe, Türkiye'nin jeopolitik geleceğini şekillendirecek yolları açtı. 15 Temmuz darbesinde dünyanın 2 büyük küresel gücünden Amerika (CIA-Pentagon)-NATO gladyosu aktif pozisyonda yer alırken, Rusya'nın ne yaptığına bakarsak jeopolitik geleceği daha iyi görebiliriz. Küresel Güçkomşumuz Rusya'nın, darbe sürecindeki pozisyonunun çok önemli parametreleri içerdiği ifade ediliyor.
Darbeden 16 gün önce 27 Haziran'da, Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ın Rusya Lideri Putin'e gönderdiği yeni bir sayfa açan nazik mektubunun Rusya'nın Derin Amerika- FETÖ darbesine karşı aldığı tavırda çok hayati bir rol oynadığını ifade etmeliyiz.
Gelişmeleri bazı parametreler ışığında değerlendirelim:
1- ABD Başkanı Obama'dan ses seda yokken, Rusya Lideri Putin, Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ı 17 Temmuz sabahı telefonla aradı.
2- Darbenin üzerinden 4 gün geçtikten sonra ABD Başkanı Obama (19 Temmuz akşamı) Cumhurbaşkanımızı aradı. Rusya açıkladı (20 Temmuz) Cumhurbaşkanımız Erdoğan'la Putin ağustos ayının ilk on günü içerisinde görüşecekler.
3-Putin ve Rus İstihbaratı, Amerika- CIA'yı yakından takip ediyor. Nitekim etkili bazı ajanslar, Rusya'nın, Türkiye'deki darbe girişimini Türkiye'ye hissettirdiğini yazdı.
4- Rusya'nın Akdeniz'de bulunan dünyanın en gelişmiş radar-istihbarat gemisi yabana atılmamalı. Rus askerlerinin bazı askeri görüşmeler tespit ettiği ve şifrelerini çözdükleri konuşmalarda, bazı hazırlıkları izlemiş olmaları olasılığından bahsediliyor.
5- Genelkurmay eski istihbarat başkanı emekli korgeneral İsmail Hakkı Pekin, Aydınlık'ta çıkan (24 Temmuz) yazısında dikkati çekici bir not veriyor: Rusya, Türkiye'deki haberleşme trafiğinde artış gördüklerini ifade etmişlerdir.
6- IMF/Dünya Bankası/ABD'li ekonomik odaklar, Türkiye'nin kredi notunu düşürürken, Rusya Başbakanı Medvedev,23 Temmuz günü, Türk hükümetiyle ticari ve ekonomik işbirliğinin yeniden başlamasına yönelik kararnameyi imzaladı.

AMERİKAN PLANLARI BOZULUYOR: Önceki gün yazdığım yazının başlığı ve giriş cümlesi şöyleydi: "Yeni Türkiye lideri Tayyip Erdoğan ile Rusya lideri Putin'in buluşmasına çok az zaman kala 15 Temmuz darbesi Derin Amerika kanatlarınca gerçekleştirildi." Şimdi Rusya'yı kuşatmak için Karadeniz'e çökmeye çalışan Derin Amerika'nın planlarıyla örtüşen 15 Temmuz darbesini irdeleyelim: 15 Temmuz darbesinden 6 GÜN ÖNCE, NATO ZİRVE toplantısı (8-9) Temmuz'da Varşova'da toplandı. Başta Obama olmak üzere küresel liderler katıldı. Dünyadaki her tülü haberleşmenin kontrolünü yapan uyduları kontrol altında tutan CIA-Pentagon, en küçük bir rüzgârı haber vermedi. NATO toplantısında Rusya'yı çevrelemeye yönelik Doğu Avrupa ve Karadeniz'i çok etkileyecek kararlar alındı. Amerika, Rusya'yı kuşatıcı kararlara imza attırdı. Türkiyemiz bu hassas kararlarda hayati pozisyonda bulunuyor. Bu kararlar sonrası NATO'nun en büyük ordusuna sahip Türkiyemiz'de, FETÖ'nün darbede kullanılması çok manidardır. Rusya kuşatılırken, Putin'in Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'la Ağustos ayının 10 ununa kadar görüşüleceğini açıklaması, Derin Amerika'nın kulağına kar suyu kaçırmıştır. Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'la mülakat yapan Fransız televizyonunun, Rusya lideri Putin'le buluşmasını özellikle sorması manidardır.

SONUÇ: İşte, stratejik ortağımız Amerika'n��n sahte dostluğu. İşte, Rusya'nın Türkiye'ye gösterdiği yakın ilgi. Amerika ve Rusya'nın oynadığı satranç tahtasında büyük bir oyuncu daha var. Yeni Türkiye'nin lideri Tayyip Erdoğan. Erdoğan ile Putin buluşmasının jeopolitik etkileri çok olacak. Yeni Ortadoğu haritalarına Cumhurbaşkanımız çok daha güçlü şekilde engel olacak...
SURİYE DENKLEMİ DEĞİŞECEK. AMERİKAN KORİDORU PLANI SARSILACAK. SURİYE'NİN KUZEYİNDE AMERİKAN DESTEKLİ PYD (PKK) AT KOŞTURAMAYACAK. YENİ TÜRKİYE'NİN 2071 YOLU AÇILDI...

Takvim
25 Temmuz 2016 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER