GÜNCEL

Bülent Erandaç : Kırım-Belgrad-Tayvan

Tarih
22 Ağustos 2022
İzlenme
552 Kişi
ABD Başkanı Biden ile Rusya lideri Putin'in Ukrayna üzerinde oynadıkları jeopolitik satranç yeni hamlelerle genişliyor. Ukrayna satrancına yönelik yeni jeopolitik hamleler, KIRIM-BELGRAD/ KOSOVA-TAYVAN ÜÇGENİ olarak tarih sayfalarında yerini almaya aday görünüyor. Ukrayna savaşı 170'inci gününe girdi.
Önümüzdeki günlerde Rus ve Ukrayna ordusu Dinyeper Nehri'nin orta ve güney kısmında çok kritik bir savaşa hazırlanıyor.
Dinyeper cephe savaşının en büyük kırılmaya sahne olacağı, Odesa'nın ve Kırım'ın geleceğinin belirleneceği belirtiliyor. Biden ile Putin arasındaki jeopolitik satrançta da karşılıklı hamleler sürüyor.
Biden ile Putin arasında kritik Ukrayna görüşmesi: ABD'den 'kararlı yanıt verileceği' uyarısı | ŞARKUL AVSATABD Başkanı Biden, Rusya'yı başka cephelerde sıkıştırmak üzere KIRIM bombası patlattı.
Biden'ın (NATO) talimatları doğrultusunda, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, Kırım'daki bir Rus üssünde meydana gelen ve bir kişinin öldüğü, 8 Rus savaş uçağının parçalandığı patlamaların ardından, "Savaş, Kırım'ın kurtarılmasıyla bitmeli" dedi. Konuşmasında patlamalara değinmeyen Zelenski'nin "Kırım, Ukrayna'ya aittir. Kırım'dan asla vazgeçmeyeceğiz" demesinin arka planı tartışılıyor. Rusya, Karadeniz Komutanı'nı görevden aldı. Kırım'daki Rusya'nın en büyük askeri üssündeki patlamanın ABD-İngiltere'nin uzay mekanizmalı bir operasyonu olduğu konuşuluyor. Eski Rusya Devlet Başkanı ve Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı MEDVEDEV, Temmuz ayında yaptığı konuşmada, Kırım'ı hedef almasının Ukrayna için "kıyamet" anlamına geleceğini söylemişti. Biden ve NATO'ya karşı Rusya lideri Putin de SIRBİSTAN KARTINI AÇTI. Avrupa'nın göbeğindeki Sırbistan'da Rusya lideri Putin, askeri üs kurma kararı alırken, Sırbistan da KOSOVA'yı yeniden hedefe koydu. Bu hamleler de Avrupa'yı ve NATO'yu baskılama ve Balkanlar'da yeni jeopolitik hamleler sürecini işaret ediyor. Putin'in BELGRAD HAMLESİ ilginç bir duruma yol açıyor. Derin ABD'nin yönlendirmesiyle ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi, Tayvan olayını patlattı. Çin ordusu alarma geçti, Tayvan'ı denizden kuşattı.
Bunların sonucu belli ki ABD/ İNGİLTERE ASYA NATO'SUNU kurguluyor. Küresel Beyin (İlluminati) İngiltere'yi Avrupa Birliği'nden ayırarak, Kraliçe'nin eski kodlarına dönüşü, yani "Üzerinde güneş batmayan ülke" konumuna dönüşü ve 2020 yılında ABD Başkanlığı'na Biden'ın gelmesi sonucu, YENİ DÜNYA KURGULAMALARI hızlandı.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER