SİYASET

Bülent Erandaç : Kod adı Marriott

Tarih
07 Mart 2023
İzlenme
947 Kişi
Altılı Masa, altılı ganyanı aratmadı! Akşener "Noter masasında, kumar masasında olmam" deyip masadan kalktı. 72 saat sonra geri adım attı! CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Amerikan Büyükelçiliği'nin karşısındaki otelde toplantı yaptı. Ardından dünkü buluşmaya katılma kararı aldı.

ALTILI Masa, tam 13 kez toplandı. Ancak adaylık konusu her buluşmada krizle sonlandı.
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise Cuma günü yapılan son toplantıda masadan kalktı. "Kıskaca alındık, dayatmalara mecbur bırakıldık. Bu kumarda yokum" ifadesini kullandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a çağrı yaptı! İki isim Kılıçdaroğlu'nun yanında yer alınca Akşener şoka uğradı. Akşam canlı yayında "Adayım" diyen hukukçu Ersan Şen'e "görüşelim" telefonu açtı. Masada 5 kişi kalan Millet İttifakı ise dünkü toplantıya odaklandı. Ancak 14'te olması gereken toplantı 1 saat ertelenince işler yine karıştı. Çünkü dün İmamoğlu ve Yavaş, ikna için Akşener'i makamında ziyaret etti.
Akşener, İmamoğlu ve Yavaş'ın Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmalarını şart koştu. Bu önerinin diğer liderler tarafından değerlendirilmesi ve akabinde Akşener'in masaya dönmesi gündeme geldi.
Her an bilgilerin yenilendiği, sürpriz gelişmelerin yaşandığı muhalefet kaosunda son açıklamayı, İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu yaptı. Zorlu, Akşener'in liderlerle toplantıya katılmayacağını duyurdu.
Ancak ne olduysa bu kez Akşener ile Kılıçdaroğlu, "pazarlık görüşmeleri" için buluşma kararı aldı. İşte bu görüşmenin ayrıntılarına TAKVİM ulaştı. Görüşmenin yapıldığı son derece ilginçti. Söz konusu otel Çukurambar'da Amerikan Büyükelçiliği'nin 30 metre uzağında bulunan JW Marriott Otel'di. 
Kılıçdaroğlu, bir yanına İmamoğlu'nu diğer yanına ise Yavaş'ı alıp Akşener'i karşıladı.
İkili başbaşa görüşme yaptı.
İddiaya göre İmamoğlu ile Yavaş lobide bekledi.


BÖYLE DÖNÜŞ GÖRÜLMEDİ!
Bu görüşmelerin ardından 
Kısa süre sonra toplantı gündemine ilişkin bilgi güncellemesi yapıldı.Tekrar kameraların karşısına geçen İyİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu, "Az önce Genel Başkanımız Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştüler. Şu an itibari ile Genel Başkanımız toplantıya katılma kararı almıştır" dedi.
Masadan "notere dönüştü" cümleleriyle kalkan Meral Akşener, ittifaka geri döndü. 6'lı başlayan 5'li kalan sonra yeniden 6'lı olan masaya oturma kararı aldı.

KİLİT 12. MADDE: ŞARTLI EVET
AKŞENER'İN geri dönüşü sebebiyle 2 saat rötarlı başlayan 6'lı Masa buluşmasında ortak aday Kemal Kılıçdaroğlu olarak açıklandı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a karşı yürüttüğü 10 seçim kampanyasını da kaybeden Kılıçdaroğlu, adaylığının netleşmesi sonrası 5 saat dondurucu soğukta bekletilen vatandaşlara hitap etti.
Öte yandan toplantı sonrası paylaşılan 12 maddelik mutabakat metninde seçimin kazanılması halinde 5 genel başkan, cumhurbaşkanı yardımcısı olacak. 12. maddede ise İmamoğlu ve Yavaş'ın Cumhurbaşkanı tarafından uygun görülen zaman ve tanımlama ile cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atanacağı duyuruldu.

YUHALANDI
6'lı masayı deviren Meral Akşener, dün İmamoğlu ve Yavaş ile görüştü.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Kaya

    08 Mart 2023
    0 0
    6+1 silahşör masasıdır. Tabancaları kurusıkı mermili gerçek mermiler değildir. Nişan her zaman Türkiye devletidir. ilgilenmeyin, salin kovboy elbiseli kahramanlar gibi meydanlarda dolaşsınlar. Adlarını anmaya değmezler. Görmeyin, Duymayin, dinlemeyin.. Bunlar zaten ezilmesi gereken haşereler...
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER