GÜNCEL

Bülent Erandaç : Yeni hamleler

Tarih
10 Ocak 2023
İzlenme
789 Kişi
CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu ile yavrularının ALTILI MASASI, aday belirleyemezken, birbirine çelme atarken, Başkan TAYYİP ERDOĞAN, TÜRKİYE'yi Yeni Dünya Düzeni'nde etkili aktör yapma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Evet TÜRKİYE YÜZYILI hayırlara vesile olacak. Bilindiği gibi, Doğu Akdeniz ve ADALAR DENİZİ (EGE) sadece Türkiye için değil küresel güçler için de yaşadığımız günlerde tarihsel önemini çok arttırdı. Küresel güçlerin sızan bazı istihbarat belgelerinde SAVAŞ RİSKİ EN YÜKSEK BÖLGE olarak geçiyor.
KKTC, barındırdığı hidrokarbon yatakları bakımından Türkiye'nin gelecek planlarını doğrudan ilgilendirmektedir.
Havzayı önemli hale getiren hidrokarbon yataklarının çoğu Kıbrıs adası etrafında yoğunlaşmaktadır.
Diğer taraftan Türkiye'nin bir enerji üssü olmasını sağlayacak Avrupa enerji hatlarını kontrol etmek istemesi 2023 hedeflerindendir. Bunun TÜRKİYE'yi tartışmasız bölgesel bir güç haline getireceği GERÇEKTİR.
 Bölgeye ABD, Rusya, Fransa ve Çin'in ilgisi bilinen bir gerçektir. Bu da Doğu Akdeniz'in ne kadar önemli bir bölge olduğunu net ve açık göstermektedir.
BAŞKAN ERDOĞAN'ın 2023 DOĞU AKDENİZ VE ADALAR DENİZİ jeopolitik hamleleri arka arkaya devreye giriyor.
Küresel güçlere DERİN MESAJ verecek ve DERİN AMERİKA'nın tetikçiliğini yapan Yunanistan'ın nefesini kesecek hamlelerin detaylarına bakalım.
1) KKTC'NIN TANINMASI İÇİN MEKİK DİPLOMASİSİ: Erdoğan'ın titizlikle yürüttüğü KKTC'nin tanınması yolundaki mekik diplomasisi sonucu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türk Devletler Birliği'ne gözlemci üye olarak kabul edildi.
2) ANADOLU UÇAK GEMİSİ 23 NİSAN'DA DOĞU AKDENİZ'DE BAYRAK GÖSTERECEK: Anadolu Gemisi çok maksatlı, uçak ve amfibi gemi...
Erdoğan'a büyük ses getirecek bir törenle teslim edilecek.
Türkiye'nin amiral gemisinin ilk görev yerinin Türkiye'nin deniz yetki alanı Adalar Denizi ile Girit Adası açıkları.
Bilindiği gibi, Girit Adası ile Rodos arası Doğu Akdeniz ile Adalar Denizi (EGE)kesişme bölgesidir.
Anadolu uçak gemisi, Türkiye'ye ayak oyunlarına karşılık verecek. Girit'in güneyinde batısında 12 mil hayalleri kuranların uykularınıu kaçıracak.
Bölgedeki son gelişmelere yönelik bir takım yapılanmalara ikaz ve ihtar etmek üzere bir görev emri almış olarak dolasacak.
TCG Anadolu uçak gemisi, Libya konusunda acil ve ivedi bir hadise yaşandığı takdirde istikamet alacak Gerektiğinde Kızıldeniz, Somali, Cibuti ve Sudan deniz alanlarında da bayrak gösterecek.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER