DÜNYA

Bülent Erandaç : Afrin kılıcı

Tarih
30 Ağustos 2017
İzlenme
2170 Kişi
Türkiyemiz; FIRAT KALKANI ile çok önemli bir hamleyi başarmış oldu. Şimdi de AFRİN KILICIYLA ile birlikte Amerika-İsrail'in oluşturmak istediği, Akdeniz'e bir ucu dayanacak terör devletçik hattını (Petrol Baronları Projesi) parçalamada 2'nci etap için gün sayıyor. Çünkü, Afrin-İdlib, Türkiye açısından olmazsa olmaz. Aksi halde Türkiye kuşatılmış olur. Bu Birinci Dünya Savaşı'ndan sonra Türkiyemiz için en kritik durumdur.

ABD-İsrail'in kurguladığı "PKK koridorunu" kırmak için Afrin'e muhakkak ama muhakkak girmek zorundayız. Bizim için hayatidir.
Türkiye bu hayati durumu, aynen Fırat Kalkanı'yla gözünü kararttığı gibi akıllı bir hamle ile gerçekleştirmek mecburiyetindedir. Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Suriye satranç tahtasının etkili oyuncusu olarak, tabiri caizce "piyon, at-fil hamlesi" değil, "vezir hamlesi" yapma hazırlığında. Yani 2'nci Sykes- Picot'u parçalayacak.
Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın cesurluğu, Türkiye'nin ağırlığı ve bugünkü konjonktürel şartlar içerisindeki varlığımız, AFRİN KILICIYLA sadece günümüzün değil, gelecek yüzyılın da uydu devletçikler/ terör koridorunu, havaya uçurmamıza imkân verecek. Afrin kılıcımız, PENTAGON KUKLASI PKK terör devletçiği projesine ciddi engel oluşturacaktır.
Nitekim Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan, Ürdün dönüşü, "Afrin Kılıcını" gösterdi. "Suriye'de Afrin (Şu an PKK'nın Suriye kolu PYD'nin kontrolünde) konusu var. Türkiye olarak, Suriye'nin kuzeyinde Akdeniz'e açılacak bir terör koridoruna müsaade etmeyiz. Bedeli ne olursa olsun, gereken müdahaleyi yaparız. Afrin'de GÖZÜMÜZÜ KARARTIRIZ. Afrin çok önemli bir bölge. Bir taraftan Hatay, Türkiye sınırları öbür taraftan İdlib'e geçiş. Bu bakımdan çok çok önemli.
Bizim buralarda en ufak bir esnememiz olamaz" dedi.
Geçen yıl, "Osmanlı'nın Çöküşü (The Fall of the Ottomans)..." kitabını yazan Oxford Üniversitesi üyesi-İngiliz Başbakanları'na danışmanlık yapmış Eugene Rogan, Türkiye'ye gelmişti.
Bir sohbette, Suriye haritasının üzerine elini koyarak manidar bir analiz yapmıştı. "İran'dan Irak'a, Irak'tan Suriye kuzeyinden Akdeniz'e uzanan koridorun Akdeniz'e ulaşması önünde sadece tek engel var, o da Türkiye'ye ait Hatay coğrafyasıdır. Hatay Lozan Anlaşması'na göre Türkiye sınırları içinde değildi" diyerek, tuhaf bir mesaj vermişti. Gerçekten, Lozan'da Hatay'ı neden alamamıştık? Hatay, Anadolu'dan Suriye'ye, dolayısıyla Ortadoğu'ya ve buradan da Anadolu'ya geçiş noktası üzerinde bulunduğundan stratejik bir öneme sahip. Emperyalist Fransa ve İngiltere, Lozan'da Hatay'ı Türkiye'ye vermediler. 1918 yılında İtilaf Devletleri tarafından işgal edildi. 1939 yılında Türkiye'ye katılana kadar 21 yıl Fransız idaresi altında tuttu. 1939'da Mustafa Kemal'in dünya konjonktürünü çok akıllı şekilde kullanmasıyla, bu coğrafya Türkiye topraklarına katıldı. Önemli bir soru şu:
Derin Amerika-Almanya (Avrupa)'nın kuklası PKK (PYD) Hatay üzerinde kaç yıldır DERİN PROJELERE hizmet ediyor? 1978'DEN BERİ. 40 yıldan beri, PKK Amanos'ta ne arıyor?
Hatay coğrafyasının kilidi AMANOS dağlarında on yıllardır yerleşme çabaları, dolaşmaları herhalde amaçsız değil.
Hatay'la taşeron PKK'nın ne işi var?

SONUÇ: Hatay'ın jeostratejik/ jeopolitik konumunu çok iyi okuyan, tarihi olayları çok iyi analiz eden Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan ne diyor: "Afrin'de terörün baskın çıkma ihtimali olursa, GÖZÜMÜZÜ KARARTIRIZ. Afrin çok önemli bir bölge. Bir taraftan Hatay Türkiye sınırları öbür taraftan İdlib'e geçiş. Bu bakımdan çok çok önemli. Bizim buralarda en ufak bir esnememiz olamaz." Aziz Türk Milleti-Cumhurbaşkanı Erdoğan -Türk Ordusu kararlı. Hatay'da gedik açamayacaklar. HATAY DUVARINI KİMSE YIKAMAZ. ESNEME YOK. KORIDORU AFRİN'DE DE PARÇALAMAK NOKTASINDAYIZ.

Takvim
30 Ağustos 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • egemen

    31 Ağustos 2017
    0 0
    ruslar afrin e yerleşti ne afrin kılıcından bahsediyorsunuz? bundan sonra bişey yapamayız
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER