GÜNCEL

Süleyman Özışık : Sosyal medya terörü!..

Tarih
01 Ekim 2018
İzlenme
1392 Kişi

Haberlerde gözünüze ilişmiştir muhakkak. Teröristin biri, "İnadına HDP'liyim, inadına PKK'lıyım.  Yerim belli, adresim belli. Sıkıntısı olan yiyorsa gelir" diye video çekiyor ve sosyal medyada şov yaparak paylaşıyor. 

Hepi topu iki saat sonra polis ensesine çöküyor. 

Yüzüstü yere yatırılan terörist bu kez de "Abi dinlerseniz anlatacağım. Abi benim hesabım birileri tarafından ele geçirildi" diye yalvarmaya başlıyor.

Bazı sosyal medya kullanıcıları, "İstanbul polisi, sosyal medya hesabı çalınan suçsuz adamı hukuksuzca gözaltına aldı" diye yaygara koparıyor. 

Oysa, suçsuz dedikleri adamın kendi eliyle çektiği "İnadına PKK'lıyım" konulu video hala telefonda duruyor. Yani utanmasalar, "Türk polisi adamı klonladı ve hukuksuzca gözaltına aldı" diyecekler. 

Neyse ki Sezgin Tanrıkulu ortaya çıkıp, "Bir piknikçi vatandaşımız daha gözaltına alınmıştır" açıklaması yapmadı.

Emniyet güçleri nice zamandır azgın sosyal medya kullanıcılarına operasyon yapıyor ve gözaltına alıyor. Ancak burada asıl görev yargı mensuplarına düşüyor. 

Bu tür sosyal medya teröristlerine, dağdaki silahlı terörist kadar ağır cezalar verilmesi gerekiyor. Yoksa bu gözaltılar diğerleri için ibret niteliği taşımıyor.

Altını çizerek söylüyorum.

Twitter denilen ortam bir iletişim aracından çok, bir terör yuvası olarak kullanılıyor. İsteyen istediği kişiye kafasına göre hakaret edip akla hayale gelmez iftiralar atabiliyor. İsteyen istediği gibi terör propagandası yapabiliyor.

Yıllardır söylüyorum.

Terörle mücadele etmenin bir yolu da sosyal medyadaki teröristlere ve terörist sevicilere göz açtırmamaktan geçiyor. Çünkü Türkiye'yi terörize etmek isteyenler ilk adımı har daim sosyal medya üzerinden atıyor. 

Geçmiş yıllardan çok çarpıcı bir örnek vereyim:

Deaş isimli terör örgütü ortaya çıktığında twitter isimli sosyal medya ortamında, "Bu terör örgütünü Türkiye kurdu" şeklinde bir algı operasyonu başlatılmıştı ve kısa süre içinde milyonlarca sosyal medya kullanıcısı bu yalana inanmıştı.

Fetö isimli terör örgütü ile Can Dündar isimli vatan haini de bu yalana olan inancı gördüğü için, "Türkiye Deaş'a MİT tırları ile silah gönderiyor"  diyerek olayı haberleştirmişti.

Demem o ki...

Sosyal medya deyip geçmemek lazım, zira yıllarca böyle dediğimiz için yaşamadığımız sıkıntı kalmadı. Bu mecrada teröre ve teröriste destek veren kim varsa derhal bulunup yargı huzuruna çıkarılmalı...

Sadece sosyal medya değil.

Bazı internet gazetelerinin altına iliştirilen okur yorumlarına lütfen göz atın. Burada adeta bir terör kampı kurulduğunu göreceksiniz. 

Burada yuvalanan terör sevicilerin, saldırı planları yaptığını, terör saldırılarına karşı sevinç naraları attığına şahit olacaksınız. Bunlara da aman verilmemesi gerekiyor.

Son olarak...


Sosyal medyada terörü övücü paylaşımlar yapanların alınmasına eyvallah da ya diğerleri? Terörü ve teröristi aleni bir şekilde öven belediye başkanları, milletvekilleri?

Onlara neden dokunulmuyor ya da onlara ne zaman dokunulacak?

BAŞIMDAN GEÇEN BİR OLAY

Hazır konu sosyal medya teröründen açılmışken, size başımdan geçen bir olayı anlatayım.

İki yıl önceydi sanırım. Bir televizyon kanalında canlı yayındaydım. Konuşurken, telefonuma ardı ardına mesajlar gelmeye başladı. Bir boşluk bulup baktım. 

"Twitter'a bak, seninle ilgili bir iddia paylaşılıyor" uyarısı üzerine açıp baktım bahsi edilen sayfaya...

Ahlaksızın biri, "Süleyman Özışık 5 yaşında bir çocuğa cinsel tacizde bulunurken suçüstü yakalandı ve şu an karakola götürülüyor" şeklinde bir mesaj yayınlamış.

Bunu gören diğer sosyal medya kullanıcıları bu iftirayı deli gibi paylaşıyor. Bazıları o an benim konuk olduğum programı izliyor, ekranda beni canlı canlı görüyor ama ortaya iftirayı paylaşmaya devam ediyor.

Bu tür iftiralara maruz kalan benim gibi binlerce, on binlerce insan var. Bu da bir terör ve bu terörün de önüne geçilmesi gerekiyor.

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER