GÜNCEL

Süleyman Özışık : Halil Sezai ve adalet!

Tarih
18 Eylül 2020
İzlenme
1328 Kişi

Halil Sezai ismiyle aramızda dolaşan insanımsı yaratığın yaptığını hepimiz ekran karşısında saniye saniye izledik. İşin içinde haneye tecavüz var, yaralama var, silahla kasten öldürmeye teşebbüs var.

Yani bir kişinin tutuklanması için gereken ne kadar suç varsa, hepsini aynı anda işliyor sanatçı bozması…

Hep deriz ya hani, “Devlet vatandaşının can güvenliğini korumakla mükelleftir” diye…

Maalesef devlet bu noktada saldırıya uğrayan kişinin can güvenliğini hiçe sayıyor. Halil Sezai isimli insanımsı saldırganı, ifadesini aldıktan sonra serbest bırakıyor. Bunun adı, “Bu kez öldürmeyi başaramadın, git bir daha dene” demektir!

Neyse ki sosyal medya diye kendi aramızda oluşturduğumuz bir adalet mekanizması var!

Görüntüler Türkiye’yi ayağa kaldırınca ve uygulanan adaletsizlik bir isyan çığlığıyla karşılık bulunca, Halil Sezai yeniden gözaltına alındı.

Halil Sezai'nin kariyeri bitti mi?Gözaltına alınması bundan sonra beni çok fazla ilgilendirmiyor. Hatta tutuklanması da... Çünkü tutuklansa bile en fazla birkaç gün yatar ve keyfine kaldığı yerden devam eder.

Aslında Halil Sezai’nin ifade verdiği savcıya şunu sormak lazım:

Yaptıklarının hangisi doğru kardeşim?

Ortada bu kadar suç varken niye serbest bıraktın. E, madem serbest bıraktın, o zaman tekrar neden gözaltına aldırdın.

Ne değişti?

Tabii burada topluma sorulacak bir soru da var:

“Yani bu mağaradan çıkmış gibi oraya buraya saldıran insanımsı kişi daha dün sokaklarda içip şarkı söylerken alıp başına taç yaptın. Cebine milyonları koydun. Koydun da ne oldu?” diye sormak lazım.

Sadece Halil Sezai değil ki…

İçimizde; karısını döven, tecavüzle gündeme gelen, uyuşturucu kullanırken yakalanan, hatta kendi öz yeğeniyle ilişki yaşayan ucubeleri alıp sanatçı yapıyor bu ülkenin insanı.

“Sanatçı dediklerin bunlarsa, başına taç yaptığın bunlarsa sen nasıl bir sefil olduğunu düşün” diye hatırlatmak lazım.

Halil Sezai meselesinde bir detay daha var tabii.

Şarkıcı Halil Sezai tutuklandıSanatçı bozmasının gözaltına alınıp ifade vermeye gittiğini duyan CHP’liler âdeta ayaklandı. CHP’yi temsil eden avukatlar adliyeye koştu.

Partiyi temsil eden Eren Erdem isimli milletvekili eskisi ortada bu kadar suç varken ne yaptı dersiniz?

“Halil Sezai yalnız değildir. Hukukçu arkadaşlarımız kendisine destek için adliyededir. İçişleri ve Adalet Bakanlığı ile görüştüm. Adaletin tecelli etmesi ve Halil Sezai’nin serbest bırakılması için girişimde bulundum” diye bir şeyler yazdı.

Bu detayı şundan ötürü verdim.

Daha önce devletin mahrem bilgilerini yurt dışına satan ajanları, hainleri savunuyorlardı. PKK’nın siyasi ayağı olan HDP’li teröristleri, Selahattin Demirtaş gibi katilleri, DHKP-C’li teröristleri savunuyorlardı. FETÖ’cü darbecileri savunuyorlardı.

Sonra döndüler, devletin arazisine yürüyen villa yapan gazeteci yazarlarını savundular. Hırsızlarını, yolsuzlarını savundular.

Üzerinden kaç gün geçti.

Kendisinden iş istemeye gelen kadına başkan yardımcılarıyla birlikte topluca tecavüz eden, kendi erkek şoförüyle, yanındaki evli kadın başkan yardımcısıyla toplu ilişki yaşayan Didim Belediye Başkanı olan sapığı savunuyorlar.

Hem de ölümüne savunuyorlar.

Son olarak haneye tecavüz suçu işleyen, kasten adam öldürmeye teşebbüs eden Halil Sezai isimli insanımsı yaratığı savunmaya geçtiler.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER