GÜNCEL

Süleyman Özışık : Bylock listesindeki iki milletvekili

Tarih
10 Ekim 2016
İzlenme
4187 Kişi
 FETÖ üyelerinin kendi aralarındaki özel haberleşme sistemi ByLock’u kullananlar arasında kimler var?


Bu konuyla ilgili bugüne kadar pek çok iddia dile getirildi.

Bazı iddialara göre listede iki bakan, sayıları 38'i bulan milletvekili var. Listede ayrıca hakim, savcı, polis ve üst düzey bürokratların da bulunduğu konuşuldu.

Daha önce Habertürk ekranında listedeki isimlerin kimler olduğu sorulduğunda, bilmediğimi söylemiştim.

Aradan geçen bir haftalık süre içinde o listelerde kimlerin olduğunun cevabını aradım. 

Hiç uzatmadan söyleyeceğim.

İçinde iki milletvekilinin olduğu bazı isimlere ulaştım. Ancak bahsini ettiğim iki milletvekili de artık Meclis'te değil.

O isimlerden biri, 15 Temmuz sonrası twitter hesabından darbe girişimini  lanetleyen, şehitlere rahmet okuyan eski AK Parti milletvekili Hakan Şükür.

Hakan Şükür Bylock'ta "kırmızı" koduyla yer alıyor.

Yani, fiilen darbe girişiminin içinde yer alan, söz ve eylemleriyle darbeye destek verenlerin grubunda...

Listede yer alan ikinci isim ise eski milletvekili Mustafa Adıgüzel...

Adıgüzel'i şahsen tanımıyor, hangi partiden vekillik yaptığını bilmiyorum. TBMM ve google üzerinden yaptığım araştırmalarda karşıma CHP eski milletvekili Mustafa Adıgüzel'den başka isim çıkmadı.

Ordu'da 1 Kasım seçimlerinde  parlamento dışı kalan Adıgüzel'in isminin listede bulunması çok önemli.

Bu durum, Adıgüzel'in 15 Temmuz darbe girişiminin yapılacağından haberdar olmasının yanında darbeye Bylock üzerinden destek verdiğini de gösteriyor. 

Listede yer alanları tek tek yazmamın imkanı yok.Ancak şunu söyleyebilirim.

Listede çok sayıda vali ve vali yardımcısı, kaymakam, müsteşarlık müşaviri, mülkiye müfettişi, cezaevi müdürü, başbakanlık uzmanı...

Bakanlık müşavirleri, araştırma görevlisi, Avrupa Birliği uzmanı, bilgi işlem daire başkanı, hukuk müşaviri, hakim, savcı, güvenlik dairesi başkanı...

Pek çok kurumun daire başkanları, doçentler, merkez emniyet müdürü, il emniyet müdürü veya müdür yardımcıları, vergi dairesi müdürleri,

Hastane müdürleri, zabıt katipleri, spikerler, adalet uzman yardımcıları, yönetmen, yönetmen yardımcısı ve savunma sanayi uzmanları bulunuyor.

Hatırlarsanız, bundan bir kaç ey önce çıktığım bir televizyon ekranında Deniz Baykal'ın seks kasetini yayınlamam için bana gönderen bir isimden bahsetmiş ve o ismi geçtiğimiz günlerde savcılığa da bildirmiştim. 

İşte o isim, yani azılı Fetöcü Cevheri Güven isimli kaset komplocusu da o listede yer alıyor. 

Öğrenebildiğim kadarıyla listede yer alanlardan çoğu meslekten ihraç edilmiş ve tutuklanmış. Diğerlerine de peyderpey dokunuluyor. 

Yukarıda da söylediğim gibi...

Yazdıklarım, listede rastladığım bazı isimler bunlar. Listenin tamamı elime ulaşırsa, kaç kişi olduklarına bakmaksızın tek tek yayınlayacağımdan emin olabilirsiniz.

Önemli bir ayrıntıyı dile getirerek yazıyı noktalayayım.

Bugüne dek binlerce, hatta onbinlerce insan haksız yere ihraç edildiğini ve zulme uğradığını iddia etti. Bu isimlerin büyük bölümünün Bylock listesinde yer alması, pek de haksız yere ihraç edilmediklerini gösteriyor. 

internethaber.com
10 Ekim 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER