DÜNYA

Kurtuluş Tayiz : O gecenin intikamını alıyorlar

Tarih
20 Aralık 2018
İzlenme
1735 Kişi

Milli Savunma Bakanlığı’nın bütçesinin görüşüldüğü Meclis oturumunda CHP’li Özgür Özel, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ı hedef alan ağır bir konuşma yaptı. Eski defterleri açtığı konuşmasında Özel, Akar’ı, Atatürk düşmanlarıyla işbirliği etmekle, Balyoz kumpasında silah arkadaşlarını yalnız bırakmakla ve daha bir sürü ipe sapa gelmez iddiayla suçladı.

CHP Grup Başkanvekili’nin öfkesini, Akar’a yönelik nefret dolu suçlamalarını anlamak doğrusu mümkün değil. Özel, sözü döndürüp dolaştırıp Akar’ın genelkurmay başkanlığı dönemine getirdi ve “Olmaz olsaydı böyle genelkurmay başkanı” dedi.

Bu son cümle Özgür Özel’in öfkesinin, tepkisinin, Akar’a yönelik gizleyemediği nefretinin, ardı arkası gelmeyen suçlamalarının da sebebini aslında yeterince açıklıyor; Özgür Özel’in sorunu, Akar’ın genelkurmay başkanı olduğu dönemle ilgili, bugünle değil.

15 Temmuz akşamı başına silah dayanarak darbenin başına geçmesi istenen Akar’ın, canı pahasına bu ahlaksız teklifi reddetmesini, FETÖ darbesine karşı durmasını bir türlü hazmedemediler ve hâlâ da kabul edemiyorlar.

Hulusi Akar’ın CHP’nin hücumlarına maruz kalmasının sebebi 15 Temmuz gecesi gösterdiği tavırla yakından bağlantılı. O gecenin intikamını alıyorlar Akar’dan. Akar’ı “atanmış” olmakla aşağılamaya çalışmaları, kişilik katline uğratmaya kalkmaları hep o geceyle ilgili. Akar, darbenin başına geçseydi CHP’liler bugün onu baştacı ederdi.

“O kadar da değil” demeyin!

15 Temmuz darbesini “tiyatro”, “kontrollü darbe” olarak niteleyen; 20 Temmuz’da FETÖ’ye karşı ilan edilen OHAL’i asıl “darbe” olarak gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu değil mi?

İçerideki FETÖ’cüleri “mağdur” olarak kabul eden bugünkü CHP değil mi? Bütün darbeciler CHP’ye göre “mağdur”!

250 vatandaşımızın şehit edildiği, binlercesinin yaralandığı, sakat kaldığı 15 Temmuz darbe duruşmalarında CHP hangi sıralarda, tarafta duruyor sizce? Darbecilerden yana mı, yoksa mağdurlardan yana mı? CHP, bugüne kadar hangi duruşmaya katılıp darbecilere karşı tek bir söz söyledi?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Meclis kürsüsünden darbecilerin mağdur ettiği vatandaşların değil, onlarca defa FETÖ’cülerin mağduriyet hikayelerini haykırdı. Bu gerçeği tarih sayfalarından kimse silemez.

15 Temmuz darbesi CHP’nin içinde kanayan bir yara hâlâ; yanlış anlaşılmasın, şikayetleri darbenin başarısız olmasıyla ilgili. Hulusi Akar ve silah arkadaşları darbeye karşı durdukları için eleştirilerin, ipe sapa gelmez suçlamaların hedefi oluyor. Akar eğer darbeye katılmış olsaydı, emin olun bugün CHP’nin yere göğe sığdıramadığı, baştacı yaptığı bir isim olacaktı. Maalesef gerçek bu!

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER