GÜNCEL

Kurtuluş Tayiz : NATO misafirhanelerinde ağırlanan FETÖ'cüler

Tarih
26 Haziran 2020
İzlenme
707 Kişi

FETÖ’nün arkasındaki uluslararası yapıyı anlamak için yurtdışına kaçan örgüt mensuplarının nerelerde ağırlanıp korunduğuna bakmak gerekiyor. FETÖ’nün firari savcı ve polisleri, kılıç artığı darbeciler, kaçtıkları Avrupa’da NATO misafirhanelerinde korunma altına alındılar.

Savcı Zekeriya Öz ve 15 Temmuz darbesinin yöneticisi Adil Öksüz gibi yüzlerce üst düzey FETÖ mensubunun ilk durağı Almanya’daki NATO misafirhanesi olmuş.

Sadece FETÖ mü, ya PKK ve DHKP-C gibi terör örgütleri?

Europol’ün bu yılki raporunda Avrupa’nın terör örgütü PKK ve DHKP-C gibi örgütlerin faaliyet üssüne döndüğüne dikkat çekiliyor.

“AB Terörizm Durumu ve Trendi 2020” başlıklı raporda PKK’nın Avrupa’yı lojistik üs olarak kullanmaya devam ettiği belirtiliyor. Örgüt Almanya, Fransa, Belçika, Avusturya, İsviçre gibi ülkelerde son derece aktif.

Amerikan Dışişleri’nin yayınlanan “terör raporu”ndaise terör örgütü PKK ve Suriye’deki uzantısı YPG’nin sivil katliamlarına sınırlı da olsa yer veriyor. Buna rağmen Amerikan Savunma Bakanlığı’nın bu terör örgütlerine desteği hız kesmeden devam ediyor.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER