POLEMİK

Kurtuluş Tayiz : Ak Gençlik’e Salih Tuna’yı kim düşman belletti?

Tarih
15 Ağustos 2016
İzlenme
2739 Kişi

Genelde twitterda yazılarıyla trend topic olan Salih Tuna bu kez, Cumartesi akşamından itibaren, “AK Gençlik” tarafından linç edilmek suretiyle liste başı oldu.

Sebep ise Salih Tuna’nın AK Parti gençlik teşkilatına yönelttiği eleştiriler. Bu eleştirilerin bu denli bir “infiale” yol açması hem mantık dışı hem de dikkat çekici; çünkü Tuna’nın sözleri ile linç kampanyası arasında hiç orantı yok. Sanki başka bir hesabı görmek üzere “AK Gençlik” organize edilmiş, abartılı bir infial uyandırılmış ve sonuçta kimi açık hesaplardan ama çoğu örtülü hesaplardan Salih Tuna saldırıya maruz bırakılmış.

Salih Tuna’nın o sözleri şöyle: “Gençlik teşkilatlarını eleştirmek istiyorum. 23-24 gündür Türkiye’nin değişik illerinde gösteri yapılıyor, halk demokrasi nöbeti tutuyor. Biz bütün işlerimizi bıraksak, şurda beş kişi kafa kafaya versek on tane slogan üretirdik, bir tane sloganımız yok. Bir döviziniz yok, bir sözünüz yok. Dursun Ali Erzincanlı bir şiir okuyor, çok güzel okuyor da şiirin sözleri söz değil, müzik arkasından fonla birlikte yürüyor. O bile birşey, çünkü anlattığı Ömer Halisdemir çok değerli...

Hani resimleriniz, şiirleriniz, sloganlarınız, şarkılarınız, marşlarınız nerde?Çok güzel giyiniyorsunuz, aferin... Hangi renk nereye gidiyor, çok iyi beceriyorlar... bunlar iyi. İşte iyi koşturuyorlar, ama kardeşim bu nedir; nerde bu genç adam, genç adam bir şey üretecek, nasıl duruyorsunuz, kıpır kıpır olmanız lazım. Gençliği var mı AK Parti’nin? Böyle bir lidere yakışıyor mu, böyle bir gençlik? “Topunuz gelin” diyen bir lidere yakışıyor mu bu gençlik? Böyle bir lider başka bir ülkenin elinde olsa bin tane şey üretir, ben böyle gençlik görmedim. Yoksa da olsun artık, 23-24 gündür insanlar nöbet tutuyor, oradaki insanlar bir şeyler üretmeye çalışıyor, gençlik de iki tane yabancı dilde, bir tane Türkçe birşeyler üretir... İhale işlerini becerebilirler bilmiyorum, ama bunları beceremiyorlar.”

Salih Tuna’nın bu eleştirilerini eminim ki AK Parti gençlik teşkilatı içinde de onlarca genç üye dile getirmiştir; gençlik toplantılarında Salih Tuna’nın bahsettiği konularda yaşanan eksiklikler muhakkak anlatılmış, özeleştiri yapılmıştır.

Yaptığı eleştiriler üzerinden Salih Tuna’yı linç etmek, sosyal medyada kişilik katline uğratmaya çalışmak AK Parti gençliğinin işi olabilir mi? Bu linç kampanyasının AK Parti gençliğinin işi olduğunu doğrusu düşünmüyorum. Kendisini tanımlarken çizdiği çerçeveye göre AK Parti gençliği eleştiri yapar, küfretmez! İnsanın düşmanına bile etmeyeceği hakaretleri değil Salih Tuna’ya hiçbir insana ve hakikatli kalem erbabına yapmaz. Bilir ki hiçbir kurum ve kişi eleştirilmez değildir; ne Salih Tuna , ne de “Ak Gençlik” in eleştirilemez olduğunun şuurundadır lâkin bunu edebiyle yapar.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım olmak üzere AK Parti’nin pek çok yöneticisi 15 Temmuz akşamı milletle birlikte büyük bir destan yazdı. Ama buna rağmen en büyük özeleştiriyi Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı. AK Gençlik, bu sürede kendi partisine, liderine ve milletine yakışır bir pratiğin sahibi oldu mu? Kendisini eleştirebildi mi? Özeleştiri vermeye yanaştı mı?

Sosyal medyanın aldatıcı bir yönü var; çoğu örtülü hesaplardan yapılan saldırıları bir kaç “uzman” yönetir. Açık hesaplardan alenen yazılan küfürlerin sahipleri ise ya Salih Tuna’yı hiç okumamışlar yada başka bir hesapları var ve onu görmek için bu denli hınç kuşanmışlar.

Salih Tuna’nın eleştirilerinin AK Parti teşkilatı içinde hem olumlu hem olumsuz karşılığı olacaktır.Mütedeyyin camianın sanat faaliyetlerindeki tutukluğu dönemsel paradigmalar ve olaylarla şekillenmiş olsa bile, Ak Gençlik tanımlamasıyla adlandırılan kesimin resimden müziğe; grafik tasarımdan reklamcılığa dek, Salih Tuna’nın işaret ettiği o alanlara dair, şuurlu yaratıcılık faaliyetlerini derinleştirip nitelikli olarak artırması elzemdir. Bunun dile getirilmesi ise Salih Tuna’ya yapılan saldırı gibi bir infiali değil, tefekkürü hak etmektedir.

Slogan, bir sürecin yalın kavrayışı ve özlü ifadesidir. Salih Tuna’yı Cemil Meriç’in slogan tarifiyle vurmaya çalışanlar, onun Meriç’in çerçevesini çizdiği, budalanın ve papağanın ideolojisi olan slogan zihniyetiyle memleket ve millet uyutanlara karşı net bir tavır koyduğunu bilmezler mi? Bilmemeleri çok mümkün görünmüyor. Demek ki papağanlığını yaptıkları ideolojilerin içinden başka bir hesabı görmek adına sesleniyorlar hala.

Salih Tuna hakkında linç kampanyası düzenleme fikrini veren, Salih Tuna’yı AK Gençliğe “düşman” gösteren kişiye/kişiler muhtemeldir AK Partili veya AK Gençlik’ten değildir. Yada teşkilatın içinde koyun postuna bürünmüş kurtlardır.AK Parti gençlik teşkilatının yapacağı ilk şey, evvela kendi içlerindeki bu kişileri temizlemesidir.

Akşam
15 Ağustos 2016 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER