GÜNCEL

Fuat Uğur : Ekşi Sözlük; açıktan akan kanalizasyon!

Tarih
09 Haziran 2022
İzlenme
867 Kişi

Yaydığı pis koku, mikrop ve bakteriler yüzünden sosyolojiyi giderek tehlikeye atan bir foseptik kanalı EKŞİ SÖZLÜK denilen mecra! İçinden akıp gidenler yedi mahalleye zarar vermekte...

Bu ülkeyi yöneten DEVLET’in yetkili kurumları, eğer sözlük adı altında birtakım müstear adların ve nick name’lerin arkasına sığınarak, politik karşıtlarına ya da gıcık kaptıkları herkese hakaret eden, birbirinden aşağılık küfürlerle saldıran bu alçak ve şerefsizler güruhuna gıkını çıkaramıyorsa yazıklar olsun.

Siz AÇIK KİMLİĞİNİZLE ORTADASINIZ ama kimliksiz birileri size KARANLIKTAN SİLAH SIKIYOR, nasıl bir düşünün!

Google algoritması, rezilliğin ve pespayeliğin adresi olan bu siteyi sürekli karşımıza çıkararak “kaynak” diye göstermekte.

Diyelim, biriyle ilgili fikir sahibi olmak istiyorsunuz. Google’a yazıyorsunuz. Zaten pat diye karşınıza hemen bu sözlüğün adı geliveriyor. Çünkü sistem bunun üzerine kurulmuş.

Araştırdığınız o kişi, eğer Ekşi Sözlük’teki paçozların politik karşıtıysa, inanılmaz hakaretleri, yalanları, iftiraları, çarpıtılmış olaylar üzerinden çarpıtılmış yorumları “gerçek bilgi” olarak ediniyorsunuz.

Böylece, sırf bu kanalizasyonun yazar kılıklı illegal militanları karşı diye, hakkında bilgi edinmek istediğiniz kişinin “ne aşağılık, ne iğrenç bir insan” olduğuna dair “değerlendirme” adı altında bir dolu aşağılık iftirayı okuyorsunuz.

İşe bakın, şayet bir konuda ya da bir insan hakkında Google arama motorlarındaki kaynağınız bu sitenin motorlarıysa yandı gülüm keten helva!

İKTİDAR YETKİLİLERİ şunu çok iyi bilsinler ki kendileri hakkında bugün yazılmayanlar, yarın mutlaka kaleme alınacaktır. Bu ağırdan alışları ve vurdumduymazlıkları, Ekşi Sözlük denen “çukur çetesi”nin herkese pislik fırlatan bir lağım kanalı olduğunu hâlâ fark edememeleri akıl alır gibi değil.

 

O ZAMAN KUR'ÂN-I KERİM’E SALDIRILARDAN DA ÖRNEKLER VERELİM

 

İki gün öncesinin çok tepki çeken olayının haberini okumayan, öğrenmeyen kalmamıştır sanırım.

Antalya'nın Serik ilçesindeki bir lisede, sınıftaki öğrencilerin Kur'ân-ı kerimi havaya attığı, diğer öğrencinin de tekme vurduğu anlar cep telefonu kamerası ile kaydedilip yayıldığında büyük tepki çekti. Görüntülerin sosyal medyada yer almasıyla birlikte okul yönetimi acil olarak toplanarak öğrencileri disiplin kuruluna sevk etti.

Çocuklar 18 yaşından küçükler ama bu yaptıklarının ne kadar kötü olduğunu da bilecek yaştalar. Herhâlde cezalarını çekecek, bedeli neyse ödeyecekler.

Tabii ki bu lise öğrencilerini yetiştiren anne babaların yanı sıra Millî Eğitim Müfredatının da bu sonuçta payı var.

Yani ülkenin temel taşı olan eğitimi yeterince değerlendiremeyen AK Parti iktidarı sorumlu bu sonuçtan. Çünkü zaten onlar iktidara geldiğinde gidişat bu sonucu göstermekteydi ve AK Parti hükûmetleri ne yazık ki eğitimi MİLLΠhâle getiremedi. Din eğitimi ve siyer dersleri koyarak, imam hatipleri çoğaltarak gerekeni yaptığını sandı ama din dersini sırf sınavda geçmek için çalışan öğrenciler ne dinle barıştı ne de millî bir ruha sahip oldu.

İşte EKŞİ SÖZLÜK denen kanalizasyon ve orada takma adlarla yazan güruh da aynı prematüre ve nesebi gayrisahih ürünler.

Bu ahlaksız siteyi neden gündeme getiriyoruz? Aşağıda Kur'ân-ı kerimle top gibi oynanması ve tekmelenmesi üzerine yazdıkları yorumları paylaşıyorum. Siz karar verin:

Ne güzel de vurmuş, oyna devam.

Yazan: Jonsnoww

Size mi kaldı haddini bildirmek?(Çocukları kastediyor) Allah’ınız beceremiyor mu? Genelde öyle oluyor zaten, koşun da Allah’ı koruyun hadi.

Yazan: Animportant Atheist

Benim kitabım değil sonuçta. Kutsal ise sahibi ilgilensin.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER