DÜNYA

Erem Şentürk : Kati Piri ne çeviriyor?

Tarih
03 Kasım 2016
İzlenme
2035 Kişi
Kati Piri diye biri var. Bu Macar asıllı ama Hollandalı siyasetçi aynı zamanda İşçi Partisi üyesi. Fakat bu sosyalist ablamız solculuğu Kral WillemAlexander’ınhâkimiyetinde monarşiye tam sadakatle bağlı olarak yapıyor. Her neyse, bu krala bağlı İşçi Partili sosyalist hanımın bizi ilgilendiren tarafı Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü olması.

Ne demek “Türkiye raportörü”

Türkiye’nin kulağını çeken, AB’nin canını sıkarsak PKK’yı üzerimize salmakla tehdit eden, AB’nin istemediği bir dış politika yürütürsek “Diyarbakır’a gelirim ne kadar HDP’li varsa ayaklandırırım, ortalığı kan gölüne çevirim” diyen pazarlıkçı demek.

Bir CHP milletvekili bu hanımla buluşmuş, konuşmuş sonra halay çekmişler ve bunu da sosyal medyadan yaymışlar. CHP milletvekilin adını yazmaya gerek yok çünkü hem konumuz o değil hem de CHP’lilerin hepsi aynı olduğu için hangisi olduğunun bir önemi yok.

15 Temmuz saldırılarını atlattıktan sonra FETÖ’ye karşı ilan edilen OHAL için,Türkiye raportörü olan bu Kati Piri Hanım“Olağanüstü hal uygulaması Kürtler’e yönelik bir baskı aracı” diyerek konunun zeminini kaydırmaya çalışmıştı. “Devlet Kürtler’i katlediyor”, “Binlerce Kürt vatandaşı meydanlarda yakılıyor” işlerini yürütüyor yani hanım. Hatırlayanınız vardır belki, PKK’lı katil sürüsüne yönelik başlayan operasyonlarda “Enfal Suresi okuyarak ateş eden polis” videoları sızmıştı medyaya. O zaman bu hanımın ekibi o videoyu alıp “Türkler Enfalkatliamı yapıyor” tezviratına başlamışlardı. Video yayınlandıktan 4 dakika sonra… Dört dakikada videoyu izlemişler, Enfal Suresi olduğunu anlamışlar. Sanırsın AP Komisyonu ağzına kadar hafız dolu, duydukları sureyi hemen tanıyorlar. Beşşar’ın Babası Hafız Esed’inKürtler’ikatlettiği ‘Enfal katliamı’, Saddam zamanı Irak ordusunun yine ‘Enfal Operasyonu’yla yaptığı Kürt katliamı, İran’ın Kürtler’e karşı yürüttüğü yine aynı adlı ‘Enfalkatliamı’ adıyla Kürtler’in hafızlarından bir istismar alanı devşireceklerdi, olmadı. Bu işleri yürüten Kati Piri Hanım, CHP milletvekilleriyle halay çektilerse ve bunu da ilan ettilerse bunun bir tek anlamı vardır.

Yeni bir istismar planlıyorlar, yeni bir provokasyon planlıyorlar ama bu seferde tutmayacağını bilmiyorlar. Hadi bakalım Piri Hanım ve CHP’liler, elinizden geleni ardınıza koyarsanız
namertsiniz…

3 Kasım 2016
Diriliş Postası

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER