SİYASET

Erem Şentürk : CHP İzmir adayını niye açıklayamıyor?

Tarih
22 Ocak 2019
İzlenme
1298 Kişi

CHP içinde “Aday kim olacak'' sorusu bir kara buluta döndü. Belediye seçimlerinin ne zaman yapılacağı 5 sene öncesinden bellidir. Hal böyleyken CHP’nin niye kafası hep karışıktır, niye aday açıklamaları hep son dakika, kavgalı gürültülü olur?

CHP’nin İstanbul’un bazı ilçe adayları içeride büyük çatışmalara sebep oldu. Dışarıya sızdırmamak için güya tedbir aldılar ama nafile; herkes her şeyi biliyor. Beşiktaş eski Belediye Başkanı Murat Hazinedar, “Efendiliğimden bir yıldır susuyorum. CHP Genel Merkezi müdahale eder, eder; yoksa ben gerekeni yapacağım ama şiddeti bu paylaşım gibi olmaz” diyerek yazdığı sosyal medya mesajı aslında CHP’nin çantada keklik gördüğü bütün il ve ilçelerde yaşanan kavganın işaretiydi. Niye kavga ediyor bu adamlar? Daha iyi aday, daha başarılı bir seçim sonucu için mi? Öyle olsaydı eğer kavgaları her ilde görmemiz lazımdı. CHP “çantada keklik” yerlerde kavga ediyor; çünkü mesele parti, seçim, belediye, hizmet, kampanya, ilke vs. değil; rant. İzmir'de dönen kavga da bu.

CHP, İzmir için “çantada keklik” diyor ve kim aday olursa “Kesin kazanacak” diyerek hesap yapıyor. CHP açsından masadaki mesele İzmir’i kazanmak değil, İzmir’in rantını kim alacak meselesi. CHP’nin hayat bulabildiği tek zemin ideolojik popülizm olduğu için CHP, İzmir’de yaşanan bütün seçimlerde popülizmin zirvesinde serinliyor. İzmir’in belediyeciliği Yunanistan’ın şimdiki haline çok benziyor. Yunanistan’da, armatörler, Almanya ve mafya, ülkenin gırtlağına çöküp iflas etme noktasına getirdiler. Devletin hizmet araçlarına yakıt alamıyorlar, yollar gidilecek gibi değil, hastanelerde hastalar koridorlarda, arşiv daireleri 'raf alınamıyor' diye isyan ettiler arşivleri, yerlerde dizdiler ama gel gör ki popülizm ve ideolojik takıntılar havada uçuşuyor. ”Yahu batıyoruz” diyor mesela Selanikli esnaf, lafı adamın ağzına tıkıyorlar, Erdoğan” diyorlar.

-Ne alaka Erdoğan?

-Olsun Erdoğan.

-Yahu sokaklar pislik içinde, maaşlar ödenmiyor.

-Olsun Ege’de Türk uçaklarıyla it dalaşı yaptık onları yendik.

-Hastaneler bitik durumda.

-Olsun Yunanistan’ı Türkiye'ye mi kaptıralım şimdi sırası değil.

-Ne Türkiye'si, ne kapması, Almanya kapmış zaten kapacağını.

Sus, Erdoğan’a mı kaptıralım, Türkler geliyor.

İzmir aynen böyle, her gün böyle her konuda böyle. İzmir’de bütün adaylar arasında konu, kesin kazanılacak olan İzmir Belediyesi'nin rantı nasıl pay edilecek meselesi. CHP’ye ne kadar, cebe ne kadar? Bu soruya kim doğru cevabı verirse Kılıçdaroğlu onun elini kaldıracak sahnede...

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER