SİYASET

Cemile Bayraktar : PKK köylüleri vururken HDP nerede? Hâlâ dokunmayacak mıyız?

Tarih
15 Mayıs 2016
İzlenme
2278 Kişi

PKK ve HDP'nin 7 Haziran öncesi bölgedeki vatandaşları tehdit ettiği bilinen bir olaydı. Kişilerden gelen itiraflar, kendilerinin HDP'ye oy vermek için tehdit edildiği yönündeydi. Ki henüz o dönem HDP ve PKK ortak aklı, Çözüm Süreci'ni bitirmemişti.

2 Kasım seçimlerine gelindiğinde, bölgede yeniden kan döken PKK, HDP tarafından kınanmayıp bir de sırt dayandığı itiraf edilince her şey net olarak görünür bir hâl aldı.

PKK ve HDP hem Çözüm'ü bitirdi hem de kendisine terör noktasında destek vermeyen Kürt halkını cezalandırmak istedi.

Sur'da çukurlar kazındı…

Keleşlerin Kürt halkına nasıl doğrultulacağı anlatıldı…

PKK terörü nedeniyle göç başladı…

PKK okul vurdu, camii vurdu, çocuk öldürdü…

PKK'nın yola döşediği bomba bir çocuğu param parça etti, ekmek almaya gidiyordu, annesi ancak geride kalan terliklerinden oğlunu tanıyabildi…

PKK terörü dozunu arttırarak bu kez daha fazla can almak üzere 15 ton patlayıcıyı yüklediği kamyonla Diyarbakır'ın Dürümlü Küme Evleri mevkiinde bekleme başladı. Köylüler bu durumu fark etti, iddialara göre köylüler bomba yüklü aracı takip ederken, araçtaki PKK'lılar ile aralarında çatışma çıktı ve bomba yüklü araç infilak etti.

Saldırıda 1'i isimsiz olmak üzere 4 kişi hayatını kaybetti. 23 Kişi yaralandı. Ve en acısı 12 köylüden haber yok. Ya bombanın güçlü etkisiyle … yazamıyorum siz anlayın. Ya da PKK tarafından kaçırıldılar. 12 köylünün de bomba etkisiyle yok olduğu iddia ediliyor. Bölge sakinleri, bir yandan yıkılmış evlerini tamir etmeye çalışırken diğer yandan 15 ton patlayıcının helak ettiği akrabalarının parçalarını arazi boyunca çubukla arıyorlar.

Dürümlü Küme Evleri'ndeki o kahraman insanlar olmasa, bugün çok daha fazla insan hayatını kaybedecekti. Çok daha büyük bir can kaybının önüne geçildi. Olay henüz netleşmedi, olayla ilgili araştırmalar sürmekte.

Türkiye'yi mütemadiyen tehdit etmekte bir beis görmeyen HDP'li vekillerden henüz ses yok.

Terörü öven, teröristlerin cenazelerini omuzlarında taşıyan, ülke sınırları dışındaki terörist örgüt PYD ile bağlantı kurabilen ancak Diyarbakır halkı ile bağlantı kuramayan bir Kürt partisinden söz ediyorum.

Hala "Dokunulmazlıklar kaldırılsın mı?" sorusunun sorulmasının abesle iştigal olduğu ortada…

Teröre destek verdiği belirlenmiş olan kaç tane vekil var ise hepsinin dokunulmazlıkları kaldırılmalı ve yargılanmalılar. Artık "acaba mı?" sorusuyla kaybedecek vakit yok.

Evet, canımız yanıyor, gelen şehit haberleri dayanılacak gibi değil, ancak terörün Türkiye'de bir yöntem olamayacağının terörle sonuna kadar mücadele edilerek gösterilmesi lazım.

Türkiye'yi terör ile dize getirmeye çalışanların, engellemeye çalışanların, PYD'yi müttefik ilan edenlerin, terör konusunda riyâkâr tavırlarından bunaldığımız BM ve AP'ye de sağlam bir mesaj verilmesi gerekiyor. Bu ülkeyi "vize serbestisi" işlevi "terör serbestisi" olan maddeler ve girişimlerle yola getiremeyeceklerini de göstermek gerekiyor.

Aktüel
15 Mayıs 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER