GÜNCEL

Bekir Hazar : Sadece bir iş 250 milyar dolar!

Tarih
12 Ocak 2016
İzlenme
4951 Kişi

Önceki gün bir mekandaydım. İki kişi geldi yanıma. İkisi de Kürt işadamıydı. "Güneydoğu'da sadece bizim akrabalardan binlerce genç PKK ile savaşmaya hazır" dediler. "Biz Kürt'üz diye hiçbir ayırımla karşılaşmıyoruz son yıllarda. İş kurduk, zengin olduk, kimse engel olmadı." diye eklediler. Ve sordular; "Neler oluyor, ülke hepimizin, PKK ne yapmak istiyor?" Onlara Ortadoğu'dan sadece İngiltere'nin yılda 1 trilyon sterlin tutarında İslami bono sattığını anlattım.
Yani kağıt veriyorlar, trilyon sterlini cebe indiriyorlar. Aynı şekilde sadece ABD'nin bir yılda 50 milyar dolarlık silah sattığını, Ruslar'dan Çin'e kadar herkesin pazarda olduğunu aktardım. Ve tam 100 yıldır bu ülkede kafaların kuma gömüldüğünü, içeride oyalandığımızı vurguladım. Evet hemen burnumuzun dibine kıtalararası yolculuk yapanlar trilyon dolarları yüklenerek geri dönüyordu. Bizi, içeride medyayı, akademisyenleri, askerleri, işadamlarını kullanarak "Aman Arap sermayesi, İrtica parası, Rabıta doları" diye korkular pompalayarak tutuyorlardı. Türkiye artık eski Türkiye değildi. Kabuğundan sıyrılmış, gönül bağlarıyla sınırları kaldıracak duruma gelmişti.
Son yıllarda petrol kaynayan Kuzey Irak ile neredeyse sınırlarımız kalkmış, işadamlarımız oralara pasaportsuz gider olmuştu. Yanıma gelen o iki Kürt işadamına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan gezisini hatırlattım. "Bakın Suudiler 1 milyon ev yapmayı planlıyor. Bu proje için 250 milyar dolar ayırdılar. Ve Erdoğan'ın gezisinde 250 milyar dolarlık projenin TOKİ 'ye ve Türk işadamlarına verilmesi için prensipte anlaşma sağlandı" dedim.
Rakamlar korkunçtu. Siz gidip oralara 250 milyar dolarlık iş almaya kalkarsanız adamlar delirirler. Her yerden o işi alan Cumhurbaşkanına tabii ki saldırırlar, içerideki tüm maşaları haliyle kullanırlar. PKK da şu anda tam bu amaca hizmet eden bir maşa olarak sırıtıyor ortada. Ruslar destek veriyor. Neymiş, "Özgürlüklere önem veriyorlar"mış. Öyle açıklamalar yapıyor Rus hükümetindeki Bakanlar. "Kırım'da, Suriye'de ne işiniz var" diye kimse sormuyor. Suriye'de Kürtlere kimlik dahi vermeyen Esad'ı yaşatmak için neden kendini yırtıyor, kimse sorgulamıyor. Özgürlüklermiş, Halklar özgürlük isterse verilirmiş. Böyle diyen PKK hamisi Rusya, Özgürlük isteyen Çeçenleri neden toprağa gömdü? Herşey yalan-dolan ve ÇIKAR-PARA kavgası. Sen eğer sadece Suudi Arabistan'da 250 milyar dolarlık işi almaya kalkarsan adamlar maske takıp Diyarbakır SUR'a ajanlarıyla gelirler, önlerine kattıklarını ölüme gönderirler. Nitekim, leblebi gibi ajanlar yakalanıyor şimdi bölgede.
Bizim akademisyenler de kalkmış dün bildiri yayınlıyorlar, altına imza atıyorlar. "Devlet Güneydoğu'da terörle savaşmasın" diye.
Çocuklarımızı uluslararası ilişkileri öğretsin diye emanet ettiğimiz koca koca PROF'lara bakın. Burunlarının dibinde oynanan oyunları göremeyecek kadar dünyadan bihaberler.
Kalkıp, çocuklarımıza dünyayı anlatacaklar!
ABD Genelkurmay Başkanı apar topar, Başkan yardımcısı Biden'in ziyareti öncesi neden Ankara'ya geldi? Bu tür ziyaretler öncesi Dışişleri Bakanı gelirken neden Genelkurmay Başkanı? Bizim bu Profların ne görecek mecali, ne de anlatacak bilgisi vardır.
Ortadoğu'ya inmek isteyenin, ANKARA olmadan bir adım atması mümkün değil artık.
Onun için kimi Ankara'ya Genelkurmay Başkanı'nı gönderecek kadar önemsiyor olayı. Kimi de Ankara'yı ele geçirmek için bilgisiz Profları kullanıyor, terörist maşaları sahaya sürüyor. O saçma bildiriye imza atan Proflarımız, Devleti eziyet etmekle suçlarken, kazılan hendekleri, içine yerleştirilen silahlı teröristleri ve güvenlik güçlerimize yağdırılan binlerce mermiyi, şehitleri görmüyor, tek kelime etmiyor! Rusya ve Çin Afganistan'da terörist ilan edilen Taliban'la masaya oturuyor.
ABD de savaştığı o Taliban'la masaya oturulacağını açıkladı önceki gün. Terör örgütleri için kimler, neden masalar kuruyor diye analiz edemeyecek kadar PROF'larla dolu bu ülke. Kim ne yaparsa yapsın, kim terörün yanında olursa olsun, bu ülke hepsini aşacak liderlere ve milyonlara sahip artık. Türkiye'ye saldıran ve gözü PARA'ya doymayanların yanında yer alanları tarih affetmeyecek.
NOT: Geçtiğimiz hafta ağabeyim Şekip Hazar Bursa'da kalp krizi geçirip, yoğun bakıma alındığı için yazamadım. Bu sürede ağabeyim için dualarını esirgemeyen binlerce dosta buradan sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Takvim
12 OCak 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER