GÜNCEL

Bekir Hazar : Neden?

Tarih
24 Mart 2016
İzlenme
2299 Kişi

CNBC kanalının ilginç bir konuğu vardı. İngiltere Merkez Bankası eski başkanı Mervyn King'ti o misafir. "Almanya çok güçlendi çok" diyordu.
Ne zaman ki Avrupa'yı koruma bahanesiyle tüm ülkeleri Birliğe soktu, işte o günden beri kazanmaya başladı Almanya. Parasına para kattı. Dünyanın bir numaralı ihracatçısı ülke konumuna geldi.
Hem ekonomik hem de siyasi anlamda müthiş bir güce kavuştu. Aynen böyle diyor İngiltere Merkez Bankası eski başkanı. Malum o banka dünya para imparatoru Rotschild hanedanına bağlı.
En tepesine önüne geleni oturtmazlar.
İşte onlardan biri de Mervy King... "Almanya derhal Euro Bölgesinden çıkmalı" diye çağrı yapıyor King... Tüm Avrupa Euro'ya geçerken sadece İngilizler bunun dışında kaldı. Neden?.. Bu sorunun cevabı bugün yaşanan tüm olayların ardındaki gerçek olarak karşımıza çıkıyor. Günümüzdeki tüm kaoslar ve terörün ardında "Para Savaşları" yatıyor. Fransa Başbakanı Manuel Valls dün "Avrupa savaş halinde" diyor. Ve böyle bir ortamda İngilizler Avrupa Birliğinden çıkmayı referanduma götürüyor. İşte o AB'nin başkenti Brüksel'de art arda patlayan bombaları DAEŞ üstlendi. Terör örgütüne lanet okuyabilirsiniz. Ancak sadece lanet okuma ile gerçeğe asla varamazsınız. Bugün tüm dünyada "Dolar-Euro" savaşı yaşanıyor.
Dünya ticareti dolarla mı yapılacak yoksa Almanların lideri olduğu AB'nin parası Euro ile mi? Olaylara buradan bakılmadığı sürece Donald Trump gözlüğü ile kişneyenlere döneriz. İngiltere'den bugün Almanya'ya "Euro bölgesinden çık" çağrısı geldi. Hemen ardından Brüksel'de bombalar patladı. Ve bombalardan birkaç saat sonra DAEŞ'ten açıklama geldi; "Sıra Almanya'da... Berlin'de bombalar patlayacak!" Terör örgütü ile savaşmayan, uzaktan seyreden iki ülkeden biri Belçika, diğeri Almanya... Ve o terör örgütü, kendisine boşaltılmak üzere bomba yüklü uçaklar kaldırmayan iki ülkeyi tehdit ediyor... Neden? Ve Brüksel'de seçilen Zaventem Havaalanı bir köyü andıran bölgede bulunuyor. Zaventem isimli bu köy, Avrupa ticaretini yönlendiren çok sayıda çokuluslu şirkete de ev sahipliği yapıyor. Artık ülkeler ve şirketler, eğitilen, düzenli terör orduları ile vurularak dizayn ediliyor. Brüksel'deki bombalar, CIA tarafından kurulan ve Rusya tarafından da desteklenen DAEŞ sayesinde mülteci krizini ve Schengen'i tekrar gündeme getirecektir. Schengen'in kalkması ve tekrar sınırların kurulması gündemi işgal edecek, Birliğin dağılma tehlikesi artacak, Euro büyük zarar görecektir. Bundan en fazla karı da yeryüzünde DOLAR imparatorluğu kurmak isteyen ABD elde edecektir.
İkinci en karlı ülke ise şüphesiz Rusya'dır.
Avrupa Birliği'nin uyguladığı ambargodan bunalan Rusya'ya en büyük hediye bu DAEŞ bombalarıdır. Terör olaylarında maşalara değil, gerçekleştirilen eylemlerden en fazla fayda sağlayana bakmadığımız sürece bizim entel-dantellere ve bazı CHP milletvekillerine döneriz. Bakın bir CHP milletvekili çıkmış "Cumhurbaşkanı daha iki gün önce terör size de gelecek diye Brüksel'i tehdit etmemiş miydi? Neler oluyor?" diye tweet attı. Utanmasa "Brüksel'deki patlamaların sorumlusu Erdoğan" diyecek net bir şekilde. Yıllarca Sabancı'nın katillerini ağırlayan, koruyan ülke Belçika'dır. Brüksel'de elçiliğimizde çalışan ve şu anda General düzeyinde olan bir dostum "Sabancı'nı katili o günlerde Brüksel'de gözümüzün önünden geçiyor, bir şey yapamıyorduk. Çünkü Belçika polisi peşine ordu takmış, katili koruyordu" diyordu. Aynı Belçika, PKK'nın tv ve radyolarına ülkesinde izin veren, terör örgütüne Brüksel'de çadır kurduran bir ülkedir. Bombalar patladıktan sonra bile o PKK çadırı Belçika polis otoları ile korunuyordu. Ve o çadırda, Türkiye'yi kana bulayan canlı bombaların resimleri vardı. Canlı bombaların fotoğraflarını bile polis otosu ile korursan, bir gün canlı bombalar sende de patlar. Bu sözleri Cumartesi akşamı ahaber'de Yazboz'da ben de söyledim. Çünkü hangi terör örgütü olursa olsun, kucak açar ve koynunda yılan beslersen ne olur? Bu sorunun cevabını veremeyen nasıl milletin vekili olabilir? Bir çift sözüm de her eylemden sonra "Basın ve haber alma özgürlüğü" deyip terör örgütlerinin propagandasını yapan yerlilere... Bakın Avrupa'nın başkentinde asker şehirlere indi, yayın yasağı getirildi, sosyal medya kapatıldı. Neden "Türkiye'nin başkenti"nden gelen benzer kararlara deli oluyorsunuz? Neden?

Takvim
23 Mart 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER