GÜNCEL

Bekir Hazar : KKR’nin KKR aşkı

Tarih
19 Nisan 2023
İzlenme
701 Kişi
YERYÜZÜ yeryüzü olalı böyle bir Yandaş Medya örgütlenmesi görmedi. Dünyanın hiçbir ülkesinde bir muhalefet partisine böylesine destek veren bir Uluslararası Yandaş Medya görülmedi. Baktığımızda bu Uluslararası Yandaş Medya'nın sahipleri küresel şirketlerin patronları... Ya banka sahibi, ya silah şirketi var, ya doğalgaz veya petrol şirketinin tepesinde, ya da madenlerin. O yüzden attıkları manşetlerle çıkarları olan ülkeleri hedef gösterdiler.
Özellikle Amerika ve İngiltere'de hükümetleri savaşlara zorladılar.
Yalan haberlerle gaz verdiler.
"Yürüyün arkanızdayız" diyerek baskı yapıp kamuoyu oluşturdular. Trump bile başkan olduğu dönemde "En büyük düşmanımız bu küresel şirketler, beni savaşa girmeye zorluyorlar. Irak'ta Amerikan askerleri ölüyor, devlet trilyon dolarlar kaybediyor, petrol şirketleri kazanıyor" diye bağırıyordu.
Bu küresel medya çetesi, ABD Irak'a girmeden önce aylarca "Saddam'ın elinde kimyasal silahlar var" diye manşetler atmıştı. Yıllar sonra o dönem İngiltere Başkanı olan Tony Blair'den "Maalesef kimyasal silah olayı bir yalandı. Özür dileriz" açıklaması gelmişti. Ancak bu özrün hiçbir faydası yoktu.
Uluslararası Yandaş Medya'nın sahibi Amerikan ve İngiliz petrol şirketleri Irak'ın enerji rezervlerine savaş tazminatı bahanesiyle çökmüştü.
Yüzlerce milyar dolarlık petrolü götürdüler. Soymaya da devam ediyorlar. "Irak'a demokrasi götürüyoruz" diye manşet atıyordu bu Uluslararası Yandaş Medya... Ancak petrol aramaçıkarma şirketlerini ve ölümü götürdüler finalde.
Şimdi bu Uluslararası Yandaş Medya şebekesi bizim seçimlerde sonuna kadar muhalefetimizi destekliyor. Onların yazdığı haberler, makaleler, analizler her gün bizim muhalefete yol gösteriyor. Adamlar açık açık Kemal Bey'e "Şunları söyle, bu konulara girme" diye tavsiyede bulunacak, sayfalarından bedava siyasi danışmanlık yapacak hale geldiler.
Okudukça gülüyorum.
Son olarak ABD'deki İsrail lobisinin bir numarası CFR'nin yayın organlarından Foreign Policy Kemal Bey'e çağrı yaptı. Malum bu yayın organı "Türkiye'deki muhalefet umudumuz" diye yazmıştı daha önce de.
Şimdi ise Kemal Bey'e açık açık "Türk milliyetçiliğine açık açık meydan okuyorsun. Bundan vazgeç yoksa seçimi kaybedersin" diye yol gösterip, gönüllü beleş danışmanlık vazifesini ifa etti. Ardından bir baktık Kemal Bey dün "Vatan, bayrak" demeye başladı.
"Biz milliyetçiliğin nasıl olduğunu göstereceğiz" diye haykırdı kürsüden.
Bir de 2023'e girdiğimiz ilk günlerde "Bu seçim Türkiye'nin yayılmacı bir güç olma yolunda ilerlemeye devam mı edeceğini yoksa daha liberal ve çoğulcu bir yol mu seçeceğini belirleyecek" diyerek Erdoğan'a saldıran ABD Virginia merkezli Politico dergisi var malum. Onlar da bizim muhalefete deliler gibi aşık olduğunu hiç saklamayan ve Erdoğan'dan nefret eden bir yayın organı. Tüzüğünde "İsrail'in çıkarlarını ölümüne savunacağız" diye madde bulunan Alman Axel Springer adlı medya devi, sahibi bu Politico'nun...
ABD merkezli yatırım fonu 700 milyar dolarlık işletme hacmi olan KKR Kohlberg Kravis Roberts var bir de. 
Kısaca ona KKR deniyor. Amerikan KKR Alman Axel Springer'in hisselerinin yüzde 42.5'ini satın aldı. Bu Amerikan şirketinin birçok alanda yatırımları bulunuyor. Bunlardan biri de ENERJİ şirketleri... İşte Amerikan Kohlberg Kravis Roberts'ın yani "KKR"nin ortak olduğu Axel Springer'in satın aldığı Politico, muhalefetin Başkan Adayı KKR yani Kemal Kılıçdaroğlu'na sonsuz destek verirken, kazanırsa neler yapacağını anlatıyor son analizinde. 2023'ün en önemli seçimi diye ilan ediyor.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER