GÜNCEL

Bekir Hazar : Delilik

Tarih
28 Mayıs 2016
İzlenme
2054 Kişi

Bir Amerikalı... O bir gazeteci... Adı Robert F. Worth... New York Times adına Diyarbakır'a geliyor. "Hendeklerin arkasında" başlığıyla bir haber yapıyor. Güneydoğu'da "Hendek terörü"ne halkın öfkeli olduğunu belirtiyor.
Amerikalı gazeteci Robert "9 aylık çatışmaların ardından özellikle orta sınıf Kürt vatandaşların çoğu PKK'nın hendek kurup devlete karşı isyan stratejisinin delilik olduğunu düşünüyor" diye yazıyor.
Evet elin Amerikalısı "DELİLİK" diyerek PKK'yı yerden yere vuruyor. "Cizre'de bile halk olanlardan PKK'yı sorumlu tutuyor" diye vurgu yapıyor. Ve bir başkası... Aslında ona başkası demek doğru olmaz çünkü o bir kızımız... Adı hiç önemli değil. O bir Türk, o da bir gazeteci. Ancak İngilizler'e çalışıyor, Kraliçe'nin resmi yayın organı BBC adına o da Diyarbakır'a gidiyor. Amerikalı Robert'ten bir gün önce izlenimlerini BBC'de aktarıyor. Robert PKK'yı delilikle suçlayan bir Kürt halkıyla karşılaştığını yazarken, Türk kızı İngiliz'in DEVLET yayın organında bunun tam tersini yapıyor. "Kürt Halkı Ankara'ya çok öfkeli" diye başlıyor. Türk kızı, kendi Devleti'ni suçluyor, PKK ağzıyla yayın yapıyor. Amerikalı Robert'in bizzat görüp anlattığı "DELİLİK"ten teğet bile geçmiyor. Devşirmeleri boşuna yazmıyoruz yıllardır bu sütunlarda. Önceki gün hendek arkalarından teslim olan 25 PKK'lı "Örgüt bizi kandırdı" diye ağzına geleni söylüyor.
BBC'ye çalışan kızımız asla gidip onlarla konuşmaz, haberini yapmaz. Çünkü içeride, Devlet etrafında kenetlenmeyi utanç vesilesi görenlerin yaşadığı bir paranoya ile karşı karşıyayız. Nefret tohumlarını ekenler, sağladıkları ayrıştırma ağacından düşen meyveleri toplayarak iştahla yiyor.
Atatürk'ün partisi CHP milletvekilleri bile PKK yayın organında devletine saldırıyorsa gerisini siz düşünün. Ayrıştırma tohumlarını yutanlar, CHP'nin Meclis'teki toplantısında bile Genel Başkanın tebessümle bakışları altında, kendilerine oy vermeyenlere ağza alınmayacak küfürler edecek kadar zıvanadan çıkıyorlar. Bu küfürler "Nefret tohumları"nı ekmek, ayrıştırma operasyonunu yürütenlere garsonluk etmekten başka bir şey değildir.
Türkiye, Ankara'yı kaybedenlerin geri almak için tekrar tekrar saldırdığı bir ülkedir.
Onlar asla kendilerini sahaya sürmezler.
İçeriden işbirlikçi gönüllüler bulmakta asla zorlanmazlar. Bakın, 20 bin YPG'li Kürt'ü Rakka'ya DAEŞ'in üzerine sürdüler. Suriye'ye gönderdikleri Amerikan askerleri de var.
Ancak hiçbiri cephede değil, Kobani'de ağaç altında gölgede keyif yapıp emirler yağdırıyorlar. "Gidin Rakka'da Amerikan çıkarları için ölün" diyorlar PKK'lılara.
Suriye'den asla Amerikan bayrağı sarılı tabutlar gitmiyor Washington'a. Tabutların içi hayallerle kandırılmış Kürt dolu. Adamlar heryerde aynı sistemle çalışıyor. Kendilerini asla riske atmıyorlar. Daima piyonlar ölüyor, Şahlar kadeh kaldırıyor. 6 ay önce İngiliz gazetelerine "Amerika bizi sıkıştırıyor Rakka'ya girelim diye. Neden biz ölelim? Kabul etmiyoruz" diye demeçler veriyordu PYD'nin sözde komutanları. Şimdi en önde namluların hedefinde onlar koşuyor Washington aşkına. Tıpkı CIA aşkına kurulup, bölgeyi parçalamaya hizmet eden DAEŞ gibi. Birileri kendi mezarını kazmaya gönderiliyor, birileri de gönderici olarak oturduğu yerden kazancına kazanç katıyor cesetler üzerinden. Sonuçta kazanan hep DOLAR oluyor. Bakın sadece Gezi ve 17 Aralık ile Türkiye'den artan faizler nedeniyle çal��nıp götürülen paranın 156 milyar dolar olduğu açıklandı. "Ülkeyi kurtarıyoruz" diye sokağa çıkanlar, 80 milyonun içinde yer alan her bir kişinin cebinden 1500 dolar çalıp, PARANIN FİRAVUNLARINA teslim etti. Seni öyle bir devşirirler ki, vatanı kurtarıyorsun zannedersin. Çünkü önce ayrıştırmayı yaparlar, sonra "Vatan elden gidiyor" diye şırıngayı vurup, sermayenin hastaneye çevirdiği otellerin önünde sokaklara sürerek CEP operasyonunu başlatırlar. Adamlar bu konuda uzmandırlar.
AKIL yerine duygularla gidenimizin az olmadığını bilirler. Gelirler bu ülkede "PKK'nın yaptığı DELİLİK" diye yazarlar.
Ama içeride "Yok yahu PKK akıllı" diye yazdıracak yerli işbirlikçi bulmakta ve durumu telafi etmekte hiç zorlanmazlar. Meclis'ten PKK yayın organına koşan CHP'li MİLLET vekili bile varken ve buna ses çıkaracak hiç solcu çıkmazken uğraşmanın anlamı ne?
Nasıl olsa CHPsever medyada da "TIK" yok.
Hatta el altından hayranlık var. "Devşirme" ne demek diye sözlüğe bakmanın da anlamı yok! Olaylara bakın anlarsınız…

Takvim
28 mayıs 2016 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER