GÜNCEL

Bekir Hazar : Açık Merkez

Tarih
10 Ekim 2018
İzlenme
1429 Kişi
CHP Milletvekili Tuncay Özkan'ın Halk Tv Genel Müdürü Şaban Sevinç'e söylediği iddia edilen "CHP'de gizli bir karar merkezi var, kararlar orada alınıyor" sözleri ortalığı karıştırmıştı. Tuncay Özkan bu iddiayı yalanlayarak "Ben öyle bir şey söylemedim. İddia sahibiyle yargıda hesaplaşacağım" demişti.
Aradan günler, haftalar, aylar geçti.
Bir hesaplaşma olduğunu duymadım.
Üstelik Şaban Sevinç, Tuncay Özkan'la 27 Haziran sabah 10.00 civarında CHP Genel Merkezi'nde yaptıkları konuşmayı anlatarak iddiasının arkasında durdu.
Sevinç, Özkan'ın kendisine "Burada bir karar merkezi var ve önemli kararlar orada alınıyor. Ben daha çözemedim, gizli bir karar merkezi, önemli kararlar orada alınıyor. Genel Başkan Kılıçdaroğlu o kararları MYK'ya getiriyor ve kararlar oradan geçiyor. Biz de partinin kararı gibi o kararları kabul ediyoruz" dediğini söyledi.
Gizli Merkez var mıdır, nerededir?
İçinde kimler var? Ne kararlar alıp dikte ediyorlar? Ben bilemem... Şaban Sevinç, Tuncay Özkan'la bir daha konuşsun, detay alabilirse öğreniriz. Gizli Merkez tartışmaları ile çalklanan CHP'de milletvekili Tuncay Özkan'ın, HDP eski milletvekili ile buluşması ortaya çıktı.
Bu fotoğraf "Yerel seçimlerde CHPHDP ittifakı için öngörüşme" olarak yorumlandı. Böyle bir yorumun gündeme gelmesi de gayet normal... Çünkü bir de Açık Merkez var... O Açık Merkez'in patronu Amerika... CHP ile HDP'nin birleşmesi için yanıp tutuşuyorlar.
Hatta bu uğurda Amerika'dan CHP'ye Genel Başkan Yardımcısı dahi ithal ettirdiler. Mehmetçik öldüren terörist PKK cenazelerine dahi giden CHP milletvekillerine boşuna tanık olmadık.
Açık Merkez Washington böye istiyor, birileri de uyguluyor. Çünkü bu bir Sam Amca projesi... Şimdi şöyle bir geriye yaslanın ve aşağıdaki cümleleri dikkatle okuyun; HDP'nin kaygılarını tetikleyen en önemli unsur AKP'den gelen "Kandil'le ilişkili isimlerin belediye başkan adayı olmasına izin verilmeyeceği" yönündeki açıklamalar. İşte bütün bu durumu dikkate alan HDP, güçlü bir ittifak ve "anti-AKP" bloğu oluşturmanın önemine inanıyor. Ancak genel ve yerel seçimlerde sol-sosyalist küçük partilerle güçbirliği yapan HDP'nin ittifakta ortaklaşmak istediği esas parti CHP...
HDP kaynakları, özellikle Kürt nüfusun yoğun olduğu İstanbul, İzmir, Mersin, Adana gibi illerde CHP ile "tavanda" olmasa da tabanda ittifak yapılabileceğine dikkat çekiyorlar. HDP'nin ileri gelenleri "İstanbul Büyükşehirde, İzmir'de ve hatta Ankara'da biz CHP adayını destekleyebiliriz.
Muharrem İnce'ye bizim seçmenimiz oy verir. Biz büyükşehirde aday çıkarmayız. Bunun karşılığında belki HDP'nin güçlü olduğu bazı ilçelerde de CHP'liler HDP adayını destekleyebilir. Mersin, İzmir, Adana'da da bu yaklaşım izlenebilir." diyor ve devam ediyorlar; "Eğer AKPMHP yerel ittifak yaparsa, CHP tek başına bu illerde zorlanabilir.
CHP, İYİ Parti ile ittifak yapmak istese de bu partinin tavrı henüz net değil, CHP oylarını bölebilir.
Kaldı ki CHP her yerde HDP ile ittifak yapmak zorunda da değil.
İzmir, bazı Akdeniz illeri, İstanbul'da İYİ Parti'nin oylarını bölmesi durumunda zor durumda kalacağını düşünerek, bizimle tabanda ittifaka yönelebilirİç Anadolu, Karadeniz, Ege ve Akdeniz'in kimi önemli illerinde aday çıkarmayarak, biz CHP adayına destek verebiliriz." Evet arkanıza yaslanarak okumanızı istediğim yukarıdaki tüm bu satırlar İngiliz Devlet televizyonu BBC'de yayınlanıyor. CHP'de kararlar aldırıp dikte eden ve uygulatan GİZLİ MERKEZ var mı bilemem... Dediğim gibi bu Şaban Sevinç ile Tuncay Özkan'ın sorunu...
Ancak Açık Merkezler'de HDP'lilerle röportajlar yapılıyor

yazının devamı 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • ASKER

    11 Ekim 2018
    0 0
    CHP ' yi tanıyamıyorum bunlar Atamızın partisi falan olamazlar .Sayın Muharrem İnceyi sonuna kadar destekliyorum onun yerli ve milli olduğundan hiç şüphem yok
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER