GÜNCEL

Ali Turhan : REİS’İN ANKARA’DAKİ ADAMLARI

Tarih
06 Şubat 2017
İzlenme
9371 Kişi
Bitmeyen şarkının bestekarına ilham verenler, reisin dokunmuş olduğu mütevazi hayatlarına devam ediyorlar. Kaderin kendilerine çizmiş olduğu takvime uyan bu koca yürekli adamlar yaşamış oldukları sıkıntıları torunlarına anlatıncaya kadar bekleyecekler.Biz yinede reisle aralarındaki bu sırrı ve onlarıismi unutulan kahramanlar listesinden çıkarıp teşekkür edilen kahramanlar listesine almak istiyoruz.

Vefanın İstanbul’da bir semt olmadığını reisin vefayı da vefasızlığı da unutmadığını hatırlatarak bu cefakâr isimlerin affına sığınarak kaleme alıyorum.

Umarım bu yazıyı okuduktan sonrada bu kadim dostluğumuz bozulmaz. İşte reisin adamları ve benim kardeşlerim.

KIRŞEHİR/METİN ÜLGEN KAYA

2002’den 2006 ya kadar gençlik kolları il başkanlığını yaptı. Bundan sonrasını ondan ve onlardan dinleyelim.

2005 yılında halen başkanken geçirmiş olduğum bir kazayla kolumu kaybetmiştim. Cumhurbaşkanımızın söyledikleri bugün bile aklımda.

Biz bundan sonra senin hem elin hem de kolun olup sonuna kadar yanında olacağız. Hayatımda hiç unutamayacağım duygusal bir andı ve bugün bile bende yeri apayrı. Daha sonraki zamanlarda benim yanında çalışmamı teşrif buyurdular. Bu büyük onur ve şerefle başbakanlık özel kalem müdürlüğüne basın ve halkla ilişkiler müşaviri olarak atandım. Teşkilatlarda başlamış olduğum hizmetime bu noktada devam etme fırsatımı buldum. 2010 yılında başbakanlıktan farklı bir görev için ayrıldım. Daha sonra reis Kırşehir’e geldi. Ahi Evran şenliklerinde Hoca Ahmet Yesevi Camiinde Cuma namazı çıkısı görüştük. Beni yanına çağırıp kaybettiğim protez elimi tutup iyi misin bir sıkıntın var mı senin için ne yapabiliriz bu el bizim elimiz dedi. Aradan on bir yıl geçmesine rağmen Erdoğan ailesi olarak elimden yine tutmuşlardı. Biliyorum hem ahirde hem de beşeriyette aradan on bir yıl değil on bir bin yıl geçse de elimi bırakmayacak bir dostum olmuştu. Bu can her şekilde ona feda olsun.

HAKKARİ/EMRULLAH GÜR

AĞRI/MURAT TURGUT

SİİRT/HAŞİM TETİK

KARS/İSMAİL TURAN

DENİZLİ/RAMAZAN KUZU

KÜTAHYA/İSHAK GAZEL

BURSA/GÖKAY BİLİR

TRABZON/AHMET TAŞAN

KİLİS/MEHMET ALİ ÖZÇİL

 

KIRIKKALE/KAYA LAÇİN

Şimdi ondan dinleyelim.

Halen başkan olduğum zamanlar da Kırıkkale’nin topyekûn üstümüze geldiği o günlerde dayımın daveti ile Ankara’ya geldim. Ne hikmetse bu şehir evim kadar sıcak geliyordu. Doğruca dergâha geçtim. Tasavvufu öğrendiğim bu mekân da dostlara selam verdikten sonra dayımı beklemeye başladım. Televizyon da reis 2071 vizyonunu açıklıyordu. Onun sesini duyup da ekrana konsantre olmamak elde değil tabi. Konuşmasının belli bir kısmında 2071’i siz göreceksiniz ama ben muhtemelen göremeyeceğim dediğinde istem dışı olarak gözyaşlarıma hâkim olamadım. Dudaklarımdan belli belirsiz Allah’ım benim ömrümden al onun ömrüne ver diye dua ettim. Farukiye vakfının duvarları üstüme geliyormuş gibi hissettim. Çünkü Muzaffer Yalçın Faruki yani hocam sohbetlerinde kişi sevdiği ile beraberdir ve alimin ölümü alemin ölümüdür diye anlatmıştı. Reisle yüzlerce anım varken bu an benim canımı en çok yakan an olmuştu. O yüzdendir ki bugün bile ömrümden alsın ömürlerine versin.

 

ARTVİN/MEHMET AKYÜZ

AKÇAKOCA/BURÇİN SARICAN

ERZURUM/ÖZKAN YILDIRIM

SAKARYA/CAFER GÜLER

ŞIRNAK/BESİM KATAR

 

ŞANLIURFA/ABDULKADİR KİRLİ

Şimdi ondan dinleyelim.

O hain terör örgütü fetö 2009 yerel seçimleriyle birlikte partiyi ele geçirmeye çalışıyordu. İlk kıyımını ise Yerel seçimin hemen ardından yapılan il başkanlığı seçimlerinde partinin temel taşı ve heyecanıolan Reisin bizim umudumuz dediği gençliği parçalayarak yaptı. 2010-2011 dönemlerine bakarsak gençlik partiye küstürüldü. Bu davaya gönül ve ömrünü veren başkan ve yardımcıları rencide edilerek uzaklaştırılmaya çalışıldı. Bu kıyımı ve acıyı yaşayanlardan biride benim. Başında bulunduğum ve yedi buçuk yıl bu görevi şerefle yürüttüğüm Gençlik kolları başkanlığını hiçbir sebep göstermeden dağıtılar. O dönem il başkanı ile alakalı istihbaratları bildirmeme rağmen ki bu kişi şu an fetöden dolayı hakkında yakalama kararı çıkan ve yurt dışına kaçan biridir. Kısacası kongre sürecine kısa bir süre kala 2010 referandumu ve mavi Marmara olayının yaşandığı o günlerde teşkilatımıza kumpas kurularak operasyon yapıldı. Allah’a şükürler olsun ki biz o zamanda Reisimizin yanındaydık şimdi de yanındayız yarında yanında olacağız. Rabbim bize güç kuvvet verdikçe bu hak davaya hizmet etmeye devam edeceğiz.

 

ANKARA/MÜMİN ALTINIŞIK

DÜZCE/YAVUZ GÜNEY

KONYA/FARUK ŞEKERCİ

TEKİRDAĞ/BAYRAM BAŞELMA

 

YOZGAT/ÇELEBİ ALTUNTAŞ

Şimdi ondan dinleyelim.

Bir il başkanları toplantısı sonrası Reise selam vermek için yanına gitmiştim. Selamlaşmadan sonra Reis dışarı doğru yöneldi. Bende birkaç metre yakınından kendisine eşlik ediyordum. Biraz yürüdükten sonra 5-6 kişilik bir bayan grubu dikkatini çekti. İçlerinden birisine ne oldu senin iş. Genel müdüre talimat vermiştim sonuç ne oldu dedi. Bu bayan 5-6 ay önce reisten bir talepte bulunmuş reiste talebini uygun bulmuş ve genel müdüre talimat vermiş. Aradan aylar geçmiş yüzlerce insanla görüşmüş olmasına rağmen bayanı ve talebini hatırladı.Yani Reisin tabiriyle neticelendiriyor. Bu nasıl bir hafıza ki binlerce insan yüzü görüp de aradan zaman geçmesine rağmen bayanı hatırlıyor. Çok etkilenmiştim. Böyle büyük bir davanın böyle büyük bir liderine hizmet ettiğim için Rabbime ne kadar hamt etsem az olur.

 

 

MARDİN/ABDULLAH DÜZGÜN

ANKARA/ORHAN YEĞİN

NEVŞEHİR/EBUBEKİR GİZLİGİDER

ELAZIĞ/ARİF SIDDIK BARATA

AKSARAY/SİNAN ÖZKAN

ÇANAKKALE/MAHMUT AKKUŞ

 

 

Elbette adı geçen diğer yol arkadaşlarımın da çok güzel düşünceleri ve anıları var. Ama hepimizin ortak noktası REİS VE BU KUTSAL DAVA.

Girişte de bahsettik ya ezele dek bitmeyecek olan bu şarkının notalarıydı onlar.

Her biri ayrı seste ayrı düşüncede ayrı yerler de ayrı yürekte çarpan kardeşlerimin ortak kaygısı VATAN’DI elbet.

O yüzden biz biliyoruz ki bu kadim toprakların kahramanları bitmez. Karşınıza kâh Seyit olarak kâh Fethi olarak kâh Yasin olarak kâh da Fırat olarak çıkarlar. Ama illa ki çıkarlar.

Bizde ki cevheri bilen Karanlık Dünya sonsuza dek boş durmayacaktır.

Ve bilinmelidir ki

Plan kuranların en hayırlısı Allah’tır.

Son Olarak…

BİZ İKİ KİŞİ BİR ARAYA GELDİK Mİ MUHABBET EDERİZ. AMA ÜÇ KİŞİ OLDUK MU BİR BAŞ SEÇER DEVLET KURARIZ.

 

Saygılarımla…

seslimakale.com
6 Şubat 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Fatih Çiçek

    11 Şubat 2017
    5 0
    Kaya Laçin başkanın yönetiminde ben teşkilat baskaniydi. Aynen öyle dediği gibi Reise canımız fedadır özür dönemlerde herkes üzerimize geliyordu dönemin bld başkanı bile sahip çıkmadı teşkilata. Allah benim ömrümüze alsın reise versin
  • hicabi

    07 Şubat 2017
    7 0
    Amasya hicabi bağçuvan bilal dümen unutulsakta selamlar
  • Çakıcı29

    06 Şubat 2017
    6 0
    Allah razı olsun müthiş bir yazı. İlk günkü heyecanı yaşattınız bana ismi geçen kardeşlerimin hepsi vefakar cefakar adam gibi adamlar. Allah onlardan ve onlar gibi olanlardan razı olsun. Allah Azzevecelle bizleri bizim gibi görünen ve ümmete millete ihanet edenlerden korusun.
  • Sinop'tan

    06 Şubat 2017
    3 0
    Sinop'tan selam, muhabbete pay olsun. Bu güzel yazıya ve gerçek duygulara selam olsun. İsmimi bilinçli yazmıyorum, gerekte duymuyorum. Öyle güzel adamları kaleme almışsın ki zaten hep ortak paydalarımız ve duygularımız olan kişiler. Beraber dertleştiğimiz ve yükü omuzladıklarımız canlar onlar. Konu netken dava tekken adlarımız teferruat kaldı hoş kaldı. Teşekkürler.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER