GÜNCEL

Ali Turhan : Cumhurun A Takımı

Tarih
20 Haziran 2018
İzlenme
2898 Kişi

Her gün konuşuyor, her yer de kalabalıklar topluyorsunuz, kiminiz bisiklete binerken, kiminiz kürsüden uluyorsunuz. Bir gün TRT’yi satıyor, bir gün yürüyen tüm projeleri iptal ediyorsunuz. Uğur Dündar’la teraviye Osman Baydemir’le cumaya gidiyorsunuz. İktidarın tüm araçlarını satmaktan bahsedip, kendiniz bakanlık nimetlerinden 20 yıldır gününüzü gün ediyorsunuz. Dört koruma bir makam ömür tüketiyorsunuz. Bilge komünist olup Erbakan’ın mirasını yiyorsunuz, birde mor beyinlilere hamilik ediyorsunuz. Ama bunların hepsi bir yere kadar işte bayram geçti geldi gerçek bayram. Seçim diyorum seçim, goy goyunuz bittiyse bir deyin bakalım ülkeyi kimle yönetiyorsunuz.

Tabi soruyu ortaya sorduk ama soruya sınıf başkanı olarak muharrem cevap versin. Gel bakalım muharrem… Sen bunlardan daha akıllı duruyorsun, biraz daha halk adamı gibisin. Söyle bakalım birinci tur da başkanlığı alamayacağınız için çatı aday yapmadınız, sözde sen şimdi onları vaatlerinle bir araya topluyorsun. Bu eser Halit Ziya Uşaklıgil’in AŞK-I MEMNU ’suna çok benziyor, aynı eserden uyarlama gibi.

 Anlat bakalım bu dizi filmin finalinde ne oluyor, esas oğlan kim, hadi Kadın başrol belli,  mesela yardımcı erkek oyuncu kim?  Kötü karakter ERDOĞAN, tamam onu da anladık. Konu ne? Önerme ne? Finansör kim? Kaç bölümsünüz siz? Hedef kitleniz kim? Sonra 24 Haziran da erken sezon finali yapmak zorunda kalırsınız valla.

Ya da sen dur başlamadan bir iki soru daha sorayım, sen hepsine kürsüden cevap ver.

A Takımın da kimler olacak, dolar aldı başını gitti nasıl bir liraya düşüreceksin. Kanal İstanbul, 3.havaalanı, yerli otomobil, İHA projeleri bitecek mi, paskalya da evine gönderdiğin ABD askerleri geri gelince 3600 ek göstergeden faydalanacak mı?  Yurt dışına kaçan fetocuları tekrar vatandaşlığa alacak mısın? Benim sorular uzayıp gidiyor burada bir yerde keseyim.

A takımı konusuna gelince iznin olursa bir iki fikir vereceğim, gerçi senin akıl hocaların vardır ama yine de dursun bir köşe de.

Ulusal güvenlikten sorumlu başkan yardımcısı: Selahattin Demirtaş (MAHKÛM)

İç güvenlikten sorumlu başkan yardımcısı: Meral Akşener (NATO’cu)

Ekonomiden sorumlu bakan: Kemal Derviş (AB)

Milli Olan Her Şey Bakanlığı: Temel Karamollaoğlu (BİLGE)

Çalışma ve Sosyal Hayattan Sorumlu Bakan: Kemal Kılıçtaroğlu (HESAP UZMANI)

Din İşleri Yüksek Kurulu: Pensilvanyadan  opsiyonlu

Daha fazla isim verip kafa karıştırmayayım, çünkü bir sürü liberal ve ayrılıkçı kanattan isme sözler vermişin O adamlar da sandıktan gelecek sevindirici bir haber bekliyorlar. Sen de Memleketini seven 500 adamı bulup yıllardır hayalini kurduğun SOL DEVRİMİ yaparsın artık.

İyi bayramlar

Saygılarımla

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Nusret

    22 Haziran 2018
    0 0
    Mükemmel olmuş. Teşekkürler...
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER