GÜNCEL

Ali Turhan : Mit paketler,dünya seyreder

Tarih
17 Eylül 2018
İzlenme
1790 Kişi

Başka bir ülkenin sınırlarına girip, 6 ay teknik takip yapıp hedefte ki şahsı paketlemek.  Biz bu sahneleri daha önce de gördük ama Hollywood stüdyoları destekli projeler de. Hem de ne heyecanla seyrettik. Adamlar başka ülkeler de tuttu diye serisini çektiler 6-7 kere daha seyrettik.  Ama gördüğünüz gibi film olmaktan ileri gidilmedi.

Birkaç konuyu irdeleyerek konumuza giriş yapalım. Eskiden emniyet ve mit yan yana gelemez birbirlerini sevmezlerdi. Hatta aynı muhbiri bile kullanmazdı. TSK ise daha ayrışmış durumdaydı, emniyet ve mit arka bahçesi gibi olmuştu. Bu kurumlarımıza girecek personel TSK tarafından seçiliyor, kendilerine bağlı olanları atıyorlardı. Hatta emekli olmuş paşalar mitin üst düzeyine yerleşiyordu. Kökleri dış güçlerin elinde olan insanlar ellerine geçirdikleri yetkileri hiç bir zaman ülkemiz için kullanmadılar. Böylelikle istihbarat savaşanlarını kurumlarımız arasın da ve birbirlerine karşı kullandılar. Başkanlık sisteminin en büyük güzelliği tüm emniyet güçlerimiz tek elden yürütülüyor. Haliyle de teknoloji desteğiyle beraber vurma gücümüz on katına çıkmış oldu.

Devam edelim

Güvenlik güçlerimizin teröre karışan her isme bir ödül koymuş ve bir renk vermişti. Üstün başarılarından dolayı çok renkli bir hayatımız oldu. Bir gün kırmızı liste bir gün turuncu listeden adam eksiltiyoruz. Bu gidişle ödül sisteminin başarısı için bir tören düzenleyip sistemi kurgulayan görevlilerimize de madalyayı hak etti. Artık ülkemiz de terör bitme noktasın da. Her hareketi görüyor her şüpheliyi etkisiz hale getiriyoruz. Dünya da terör ne kadar varsa biz de de o kadar var.

Bu ara da…

Geçen yıl ki yazılarımı okuyanlar bilirler mit dış operasyon biriminden ayrıntılı olarak bahsettim. Hatta o dönemler de bazı okurlarım beni mit basın bölümünden bilgilendirildiğimi düşünmüş olacaklar ki sınır ötesinde nasıl bir hareket olacak diye sorup durdular.

Devam etmek gerekir se Hakan Fidan yurt dışın da bu işin eğitimini aldığı için yeni mit yapılanması zor olmadı. Emniyet, Mit, TSK’dan hainler temizlenince saha da boşaldı. Geriye tertemiz gençleri seçip eğitmek kaldı. Bu gençler kadrolara yerleşince yeniden başarılar gelmeye başladı.

Gelelim sınır ötesine:  Lazkiye Esad ve Rusya’nın üst düzey de güvenlik le koruduğu şehirlerden biri. Suriye istihbaratı en rahat bu şehir de çalışıyor. Çünkü başka bir ülkeden ajanlar çalışamayacak kadar dikkat çekiyor. Bir başka sebep de Suriye’nin diğer illeri darmadağın olduğu için ajanlık yapan muhaberat elemanları bu şehre toplanıyor. Aileleri de bu şehir de ikamet ediyor. Muhaberat için önemini çok yüksek yani.

Muhaberatın merkezlerinden biri bura da olduğu için diğer ülkeleri karıştırmak için kullandıkları isimleri bura da koruyorlar. Bir daha işe yarama ihtimalleri ve konuşma ihtimalinden dolayı Lazkiye’ye konuşlandırılmıştı. Bu ara da Türkiye’nin yapmış olduğu paketlemeden dolayı koruyamadıkları gerçeğiyle de yüzleştiler.

OPERASYONUN ÖZNESİ:  Yusuf Nazik Reyhanlı saldırısını yapan kansızlardan bir tanesi. Kendisi de bunu Türk bayrağının önünde itiraf etti.

 Peki, paket süreci nasıl yürüdü?

Öncelikle Yusuf Nazik her gün istihbarat merkezine girip sabah akşam kart basan personel. Suriye den eğit donat la yetiştirdiğimiz gençlerimiz sokak arası istihbaratları çalıştılar. Kor başı denen bir gurubumuz motorlu mobese kullandı. 6 ay boyunca takip bundan dolayı zor olmadı. Lazkiye üst düzey de korunuyor bu da muhaberatın para karşılığı zafiyet gösterdiği anlamına geliyor. Televizyondaki görüntülere bakarsanız siz de görürsünüz paketler yürüyemiyor. Bu da bayıltıldıkları anlamına geliyor. O sebep den geçiş noktalarında beklenmeyen bir gelişme olmaz. Çünkü paket sağlam isteniyor. Bu sebep den çatışma özelliği olan bir ekip paketi riske edebilir. Krizi silahsız yöneten bir ekip operasyonu yaptı.  Gelelim istihbarat ta değişen en büyük özelliğimize… Biz asla kendi evlatlarımızı riske etmeyiz, ara elamanlar kullandık. Bizi seven aşiretler var bunu da unutmayalım. Dahası THY resmi olarak kargo işine başladı. Dünyanın her yerine kargo gönderip alabilirsiniz.

Yani bu bizim son seferimiz değil, daha yapılacak çok iş var çok

Yusuf nazik ise bizim çocukları görünce dili çözül DÜ. Kaç gündür ifade veriyor neler anlatıyor kim bilir. Bu gün itibariyle gözaltı süresi 4 gün daha uzatılmış. Anlatacakları bitmemiş demek ki.

 Kızılelma hedefinde canlarını hiçe sayan kahramanlarımızı kutluyorum. Rabbim sizleri sevdiklerinize bağışlasın

SAYGILARIMLA

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • SEDAT KALFA

    22 Eylül 2018
    0 0
    BU OPERASYONU YAPAN YİĞİTLERİ BAŞTA HAKAN FİDAN BEYİ CANDAN KUTLUYORUM .ALLAHcc sizi başımızdan eksik etmesin HAKAN BEY BAŞA GEÇİNCE İSRAİLİ KUDURMUŞTU .. DAHA DA KUDURACAKLAR İNŞAALLAH. SELAMLAR
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER