GÜNCEL

Ali Turhan : GRAHAM FETULLAH FULLER

Tarih
04 Aralık 2017
İzlenme
3758 Kişi
CIA’nın Türkiye üzerindeki en çok okunabilinen yüzü.

Harvard üniversitesinin Rusya ve orta doğu çalışmalarında başarıyla mezun olmuş elamanı. Muhtemelen yazılı kaynak çalışmalarında ülkenin en iyi tezini ortaya koymuş olmalı ki on yedi yaşında orta doğuya görevlendirilmiş.

İlk görev de CIA orta doğu masası şefi.

Fuller orta doğuya gitmeyip soluğu İstanbul’da almış.

Orta doğuya atanan bir CIA görevlisinin Türkiye’de işe başlamasının arka planı ise Amerika’nın Türkiye’yi orta doğu coğrafyası içinde kabul ediyor olmasıdır.

Yazdığı kitapların birçoğu Türkiye üzerine. Bizi ve bizden kaynaklanan dünya tarihi uzmanlık alanı. Eserlerinde Osmanlıya, Selçukluya kısaca devlet olarak yaşayan büyük imparatorluğumuzla fazlaca ilgili.

Yaşayan en uzun İslam devleti olarak Osmanlının kültürel çekiciliğini de bahislerinde geçiriyor.

Yirmi yıllık resmi CIA görevini bizimle beraber Lübnan, S. Arabistan, Yemen, Afganistan gibi ülkülerde hizmet ederek geçirdi CIA milli haber alma konseyine kadar çıktı. 1988 yılında buraya dikkat edelim doğrudan devletle çalışmayı bıraktı.

Bizde buna emekli deniyor.

Hani güneye yerleşenlerinden.

Fuller sözde devletle olmayan çalışmalarını ise RAND isimli şirketle sürdürdü. Yakalanırsan bizimle bağlantın yok kısmı yani. Sovyetler, orta doğu, orta Asya, etnik problemler üzerine çalışma gurupları kurup görevliler yetiştirdi. Rusça, Arapça, Türkçe ve Çince bilmektedir.

Üst düzey analiz yeteneğine sahip bu resmi ajan fetüs çetesini çökerttiğimiz için zaten Kanada’dan çıkıp Türkiye’ye gelmez. Bu yaşlı kurt devleti adına gerekli çalışmayı bitirmiş, alnının akıyla ölmeyi bekliyordur.

Artık eskisi kadar tehlikeli olmayan bu Amerikan devleti görevlisi neden tutuklanması gerekliğiyle Türk yargısının kucağına düşmüş ya da düşürülmüştür.

Devam edelim.

Beş civarında kitabını okuyup bir gurupla münazaralı analiz yaptık.

Fuller cumhuriyet döneminden bu güne kadar ülkemizde ki her türlü gelişmeye hâkim. Özellikle bu güne kadar olan tüm askeri müdahaleleri Kemalizm’e bağlıyor. Anlattığı konular arasın da çok çarpıcı detaylar mevcut. Tabi bizim okuduğumuz kitaplar İngilizceden çeviri. Eğer çeviren aslına uygun çeviri yapmışsa çok sapkın diye tanımladığı bir Kemalizm tarifi var. Hatta bu tarifi herhangi bir Türk vatandaşı yapsa yarın 5816 ya çarpılır. Bununla beraber İslam olmadan öncede katliamlar vardı. İnsanlar hızlı ve çabuk ölüyorlardı, anlatıldığı gibi Hz. Muhammet dünya ya hoş görü ve sevgi getirmedi. Hatta son katliamlar bu sebepten İslam dünyası etrafında cereyan ediyor demekten çekinmemiş. Arap baharıyla alakalı da biz Arap baharı dedik siz arkasından yaz beklediniz oysa baharın arkasında kış da var diyor. Ama asıl tespitse Arap baharının önündeki tek engel Türkiye diyor.

Ak Parti hükümetini tespit ederken cumhuriyetin ilk İslam hükûmeti olduğunu tarif ediyor. Yapmış olduğu çalışmaları reform olarak belirtip Erdoğan’a olan hayranlığını söylemekten çekinmiyor.2008 yılında yazdığı kitabında Ak parti hükümetinin 10 yıl yükseliş geri kalan 10 yılın da ise çöküş döneminde olacağını söylüyor yani Fullere göre Ak partinin ömrü 2022’de bitiyor. Haliyle yükselişin bitimi diye tarif ettiği dönemde 2012 yani 17-25 Aralık olayları, gezi eylemleri 15 Temmuz kalkışması çöküş dönemi diye tabir ettiği ilk üç yılın kirli tezgâhı.

Şimdi en çarpıcısı ise hoca efendi diye hitap ettiği terörist Gülen’e ABD’de kalması için CIA’de resmi olarak kefil olan Fuller. Terör hareketini ılımlı, batı yanlısı, batının değerlerine bağlı “İsrail’le dost” diye anlata anlata bitiremiyor.

O kadar iç içe girmişler ki Fuller mi Gülenci- Gülen mi Fullerci belli değil.

Bu adam Müslüman da değil fetoya neden hoca efendi desin.

 

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında şüpheli olarak ismi geçsin. Nasıl bir görevli ki “anayasayı ihlal”, “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme”, “Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya Askeri casusluk amacı ile temin etme” gibi suçlara karışacak cesaret gösterebilsin. Mübarek sözde sömürge valisi gibi.

Bunlar resmi suçlama.

Milli gerekçelere gelinirse.


1.  Bizde adil yargılama yapabiliriz diyoruz.
2.  Ey ABD bizde senin bir görevlini yargılayabiliyoruz diyoruz.
3.  CIA tüm kalkışmaların sorumlusu sensin. Adamlarını ülkemizden çek diyoruz.
4.  Fetoya kim yataklık ederse biz bu muameleyi yapıyoruz diyoruz.
5.  Zarrab davası sadece Amerika adaleti ile tescillenecekse, bizde feto yu davayla tescilleriz diyoruz.
6.  Gizli Kemalistlerimizin içine su serpiyoruz.
7.  İçimizdeki milli damarı sevindiriyoruz.
8.  Arap dünyasına ve İslam coğrafyasına biz lideriz kafa tutabiliriz diyoruz.
9.  Avrasya jeopolitiğine biz bağımsızız görüntüsü veriyoruz.
10. Rusya’ya dostumun düşmanı benimde düşmanımdır diyoruz.
11. İran’a seni rezzap davasında satmadım diyoruz.
12. 57 alay gibi çarpışa çarpışa ölmeye hazırız diyoruz.

 

Bu gerekçeleri de sıraladıktan sonra, son olarak derin AMERİKANIN gözünde TÜRKİYE tarifiyle yazımızı bitirelim.

 

TÜRKİYE Erdoğan ve Ak Partiye de bırakılmayacak kadar değerli bir ülkedir. Model ülke olarak tasarlanan Türkiye, liderliğe oynayabilir ancak model ülke olarak kendisine biçilmiş bir liderliğe. Truva atı olarak tasarlanan tay, kendi başına liderliğe niyetlendiği zaman dizginlenmesi gerekmektedir.

 

Hainlerin omurgasını oluşturdukları 15 Temmuz darbe girişimini de dizginleme hareketi olarak okumalıyız.

Saygılarımla

seslimakale.com
4 Aralık 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • balevabal

    05 Aralık 2017
    0 0
    teşekkürler
  • cengiz

    04 Aralık 2017
    5 0
    TÜRKİYE Erdoğan ve Ak Partiye de bırakılmayacak kadar değerli bir ülkedir sözü doğrudur... yanlış yaparsa oruda indirir... doğru yapanı getiririz... AMA ŞU ANDA YALNIZ T.C. DE DEĞİL DUNYADAKİ EN İYİ LİDER ERDOĞANDIR... VESSELAM
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER