KÜLTÜR/SANAT

Ahmet Yenilmez : Karnımdaki 58 santim dikiş açıldı

Tarih
15 Kasım 2016
İzlenme
3117 Kişi
Nerden başlasam nasıl yazsam bilemiyorum! 

35 yıldır anlatmaya çalışıyorum, anlattıkça da, ‘’Tutturdu bizim mahalle, tutturdu aidiyet ve mensubiyet, tutturdu, bakmak ve görmek!’’ diye homurtuları bazen kendi mahallemden bile duymuşluğum olmuştur! 

Gelelim, Altın Kelebek ödül töreninde yaşananlara! 

TRT’de yayınlanan ‘’Diriliş’’ dizisi de ödül alanların arasındadır, apar topar sahneye çağrılırlar (Şunu da merak ediyorum, yapımcı, yöneten orada dizinin başrol oyuncusu kadronun arasında yok?) ödül verilir apar topar sahneden aşağıya alınırlar! Diğer ödül alanlar, sahnede mikrofon karşısına geçip inciler döker, ödül veren Müjdat Gezen şovunu yapar ama ‘’Diriliş’’ dizisi kadrosu apar topar aşağıya alınır! Buraya kadar olanlar, ev sahibinin fıtratına yakışan şeylerdir, sizleri şaşırtmış olsa da bendenizi asla şaşırtmamıştır, ama sonrası var ki, tepkiler artınca bizim mahallenin çocuklarının üzerine hemen bizim mahallenin torununu saldılar, Okan Bayülgen’i! Kimdir Okan Bayülgen, ilk Kur'an-ı Kerim mealini ve tefsirini yazan Elmalılı Hamdi Yazır’ın torunu! Hiçbir kişinin bir başka kişiye, hiçbir meslektaşın meslektaşına, hiçbir insanın insana kullanamayacağı, itibarsızlaştırma edası ve diliyle kustu ev sahibinin kinini! 

Ah, Mehmet Bozdağ ah, seni en iyi ben anlarım, dua et ki bağırsakların delinip karnına 58 santim dikiş atılmak zorunda kalmadın! Dua et ki reyting belirleyen şirketler değişti! ‘’Kınalı Kuzular’’ dizisini çektiğim günleri yaşadım yeniden, takma karnımdaki 58 santim dikiş acıdı! 

Yıl 2006! 

‘’Neden bu ülkede Çanakkale çekilmez’’ deyip, bölüm başı 163.000 TL karşılığı TRT kurumuna ‘’Kınalı Kuzular’’ dizisini çekmiştim! Batarsın dediler, bu bütçe ile bu iş çıkmaz dediler! Hiç unutmam zamanın TRT idarecisiyle reyting anlaşması yaparken 3 reytinge gelince ‘’Devam et ağabey’’ dediğimde ‘’Ya hu sen bu reytingi tuttur tamamdır” demişti de ben de utanıp ısrar etmemiştim! İlk bölüm malum medya kuruluşunun dizisinin karşısında 7.70 reyting ile birinci olmuştuk! 

Sonra mı, sonrasında 5. bölümde yayına yarım saat kala dijital platformda kanalın sırası değiştirilip yüz küsuruncu sıraya atılmıştı, 6. bölüm yayınında ülke tarihinde ilk kez reyting yayınlanmamıştı! 

Sonuç: para yetiştirmek için tempoyu artırınca da bağışıklık sistemim çökmüş, kalın bağırsağım delinip dört gün içime akmış…! Gücüm bitti ‘’Kınalı Kuzular’’ dizimiz kanaldan kaldırıldı! Bir buçuk milyon dolar borç, karnımda bir buçuk yıl dikilemeyen, açık 58 santim yara kalakalmıştım! 

En acısı da durumumu yazan ne bir gazete vardı ne de derdimi anlatacak bir makam! 

Sevgili Mehmet Bozdağ kardeşim, dua et ki seni anlayan en azından birkaç gazete ve derdini anlatabileceğin makam var! 

Gelelim seni ve ekibini itibarsızlaştırmaya çalışan Okan Bayülgen isimli, bizim mahalleden devşirilen kişiye! 

Acı olan şudur ki, bizim mahallenin sokağında oynayıp, bizim mahallenin mektebinde okuyup da başkaları tarafından devşirilip bize karşı tetikçi olarak kullanılanlar hep üzerimize salınmıştır! 

Seni temin ederim ki, Okan Bayülgen kendi kafasından o itibarsızlaştırmayı yapmadı, mutlaka mahallenin muhtarı ya da azası tarafından görevlendirildi! Çünkü bizim mahalleden birileri çıkmış dizi çekmiş hem de adı ‘’Muhteşem Yüzyıl’’ değil (!) ‘’Diriliş”ti onca gazetesi ve piarı olan kanalların karşısında birinci olmuş, müziği dilden dile dolaşmıştı! Hem itibarsızlaştırılmalı hem de müessese olmasının önüne geçilmeliydi! Sen çıkacaksın Sakarya’dan sinema eğitimi alacaksın, hadi aldın diyelim, sektörde ‘’Muhteşem Yüzyıl’’ dizisinde çaycı olmak varken, yapımcılığa soyunacaksın, dizi çekeceksin üstüne bir de çektiğin dizinin adını ‘’Diriliş’’ koyacaksın, yönetmenini de Isparta’nın bir köyünde doğmuş Metin Günay’ı yapacaksın, içinde de ‘’Allah, Nizam-ı Alem’’ sözleri geçireceksin, bir de adamların nemalanıp semirdiği TRT’de yayınlayıp birinci olacaksın! 

Sevgili Mehmet kardeşim sen sana çizilen sınırları aşmışsın! 

Bugünkü yazımı bitirmeden şu soruyu da sormadan edemeyeceğim, neden bizim mahallenin gazetelerinden birinin tertip edebileceği ‘’Uğur Böceği Ödül Töreni’’ yok? 

Güneş
15 Kasım 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER