SİYASET

Ahmet Yenilmez : İttifaklar ve ittifaklardaki arazlar!

Tarih
08 Şubat 2019
İzlenme
1717 Kişi

‘Sevdam Gözlerinde Kaldı” sinema filmimin bir sahnesinde, ‘’Mertti, namert çoğaldı, o da aldı başını gitti’’ diye bir repliğim vardı. 

Filmde, Zafer her sabah günün gazetelerini alır ve Mahir’in yanına gelir. O günkü gazetelerde merhum Muhsin Başkan’ın şehadetiyle ilgili mahkeme süreciyle ilgili haberi okur ve ‘’Öldürdüler adamı’’ der, bunun üzerine  Mahir de, ‘’Mertti! Namert çoğaldı o da aldı başını gitti’’ der! 

Öyle bir zamanda yaşıyoruz ki, özellikle de seçim sürecine girdiğimiz şu günlerde en fazla incinen, içi burkulanların mertler olduğu görülmekte! 

Mertlerin nasıl incindiğini, içlerinin nasıl yandığını kimseler fark edemiyor, göremiyor, çünkü ‘’Mert’’ nedir, kime denir zamane insanımız unutmuş ya da bilmiyor. 

Baksanıza dün C5’lerde işkenceler altında inim inim inleyip, idam sehpalarında can veren dünün kardeş hukukunda olan insanları, o insanların çocukları unutuldu da o insanları işkence altında inim inim inletenlerin çocukları baş tacı yapılmaya başlandı! 

Bu seçimlerin sonucu elbette çok önemli, lakin İzmir sonuçları çok daha önemli! Bakalım, demokrasi, insan hak ve hürriyeti gibi kavramların beşiği olan İzmir, 12 Eylül zihniyetinin, işkencelerin sembolü olmuş bir isme mi oy verecek? 

Yoksa hangi ideolojiden olursa olsun mazlumun yanında mı olacak? 

Özellikle, bundan 100 yıl önce 15 Mayıs 1919’da zalimin zulmünün ne olduğunu çok ama çok acı bir şekilde bilen İzmir,  inanıyorum ki, 9 Eylül 1922’de dünün zalimlerine nasıl bir ders verdiyse, 31 Mart 2019’da da benzer dersi verecektir inşallah ve mazlumların yüzlerinde tebessüm çiçekleri açacaktır! 

Gelelim diğer illerimize... 

Seçim startı verildiği günlerden beri Anadolu yollarındayım, gördüklerim ve bizzat şahit olduğum şeyler var! 

Mesela, Sinop’ta Cumhur İttifakı yok ve hem AK Parti hem de MHP belediye başkan adayı çıkarmış! 

Oysa, Sinop’ta 2004 seçimlerinde CHP ve AK Parti oyları eşit çıkmış ve AK Parti seçimi kura çekimi neticesinde kazanmıştı! AK Parti ve MHP alenen ittifak yapmışken karşısında da her ne kadar kiminle kimlerin ittifak yaptığı belli olmasa da bir ittifak olduğu alenen ortadayken, AK Parti ve MHP’nin ayrı aday çıkarması Cumhur İttifakı tabanında rahatsızlık uyandırmış durumda! 

Bu durum Artvin için de geçerlidir! 

Bir de özelikle AK Parti’den aday olamayan mevcut belediye başkanları, kendisini Cumhur İttifakı içerisinde gören BBP saflarında aday olmuşlar! 

Mesela Manisa Turgutlu, Ordu Çaybaşı... 

BBP, hem Cumhur İttifakı içerisinde olduğunu iddia ediyor hem de seçim sathı mahallinde ittifaka aykırı hareket ediyor! BBP Cumhur İttifakında umduğunu bulamayanların adresi olmamalıdır! 

AK Parti ve MHP  bu ve buna benzer durumları tekrar gözden geçirip netleştirmelidirler. 

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER