POLEMİK

Zekeriya Say : “İmamoğlu tehdidi”ni yandaşları da fark etti!

Tarih
10 Kasım 2022
İzlenme
903 Kişi

23 Haziran tekrar seçimlerinden önce İBB’ye bağlı zabıta ekipleri, ilçe seçim kurullarının aldığı kararlar doğrultusunda, CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’na ait bazı afişleri kaldırmıştı. 

Fondaş basın da kendilerine verilen talimatı yerine getiren zabıta memurlarını, “AKP zabıtası” şeklinde yaftalamıştı.

Ekrem İmamoğlu, bu olaydan birkaç ay sonra “Zabıta Teşkilatı’nın 193’üncü kuruluş yıldönümü” bahanesiyle Edirnekapı’da bulunan Zabıta Daire Başkanlığı’nı, “İBB Başkanı” sıfatıyla ziyaret etti.

İlk kez Zabıta Daire Başkanlığı’nı ziyarete gelen İmamoğlu, görevde olması gereken 500 kişilik zabıta grubunu dirsek temas aralığı hizaya geçirterek, kendisini adeta bir devlet başkanı gibi törenle karşılattı.

Bununla yetinmeyen İmamoğlu, karşısında esas duruşta bekleyen zabıta ordusuna hitaben yaptığı konuşmada; 

“İstanbul 1922’de işgalden kurtuldu, kimsenin yeniden işgal etmesine müsaade etmeyeceğim” diyerek, esip gürledi.

İmamoğlu mezkûr törenden sadece iki ay sonra, bu kez “zabıtalarımızla gideceğiz, temizleyeceğiz” diyerek, başta TÜRGEV olmak üzere mütedeyyin STK’ların ücretini ödeyerek kiraladığı İBB’ye ait mülkleri ne pahasına olursa olsun boşaltacağını söyledi.

Pandemi sürecinde ise, çarşı pazara gönderdiği zabıtalarla “eldivensiz çalışan pazarcıları” cezaya boğdu.

Adalar’daki faytonculardan satın aldığı ve 978’inin akıbetinin meçhul olduğu atlardan arta kalanlardan 20’sini İBB Zabıta Daire Başkanlığı’na zimmetleyerek, İstanbul’da ilk atlı zabıta birimini kurdu.

Derken, Taksim’de rızkını arayan seyyar satıcı bir kadının, İBB’ye bağlı zabıtalarca atılan uçan tekme ile yere serildiği görüntüler gündeme bomba gibi düştü.

Derken..

İBB’ye bağlı zabıtaların, AK Partili ilçe belediyelerinde görevli zabıtalara racon kesmeye başladığına bizzat tanık oldum.

Akabinde, Halk Ekmek büfesinin konulacağı alan yüzünden İBB zabıtası, Ümraniye Belediyesi zabıtalarını darp etti.

Yine İBB’ye bağlı zabıtalar, tramvay yoluyla alakası olmadığı halde Beyoğlu Belediyesi’nin maske ve dezenfektan stantlarını, tramvay yolunu tıkıyor gerekçesiyle şehir eşkıyalarını aratmayacak şekilde söküp atarken görüntülendiler. 

Ulusal ve Resmi Bayramlarda Yapılacak Törenler Yönetmeliği’ne göre, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Taksim’de “tek çelenkle” tören düzenlenmesi gerektiği halde…

İmamoğlu, resmi törenin ardından yanına aldığı zabıtalarıyla Taksim anıtına İBB çelengini bırakarak, alternatif tören düzenledi.

İBB zabıtaları, 250 STK’dan oluşan ve LGBTİ sapkınların faaliyetlerinin durdurulması ve yasaklanması için yurt genelinde eş zamanlı olarak, ‘Aileni ve neslini koru’, ‘Sapkınlığa dur de’ adlı bir imza kampanyası başlatan Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu’nun stantlarını bastı. 

Yurt genelinde hiçbir ilde müdahale edilmeyen, imza kampanyasına, “Belediye Başkanı’nın talimatı var” diyerek, mülki idare onayına rağmen müdahale edildi.

İBB zabıtaları daha sonra, Çatalca Kaleiçi mahallesinde bulunan Rabıta Vakfı’na ait 49 metrekarelik mescidin inşaatını durdurarak faaliyetlerin yeniden başlamaması için 24 saat esasıyla nöbet tutmakla gündeme geldi.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER