SİYASET

Zekeriya Say : “İmamoğlu Prodüksiyon” sunar!

Tarih
28 Ocak 2024
İzlenme
1996 Kişi

Seçim çalışmaları sırasında iftardan iftara koşan Ekrem İmamoğlu, Bağcılar’da bir eve orucunu açmaya gitti. Ziyaret ettiği evin küçük oğlunun ismi “Tayyip Erdoğan”dı. 

Fondaş medyada, “Tayyip Erdoğan, oyunu İmamoğlu’na verecek” haberleri yapıldı.

Çok geçmeden gidilen Millî Gazete Reklam Müdürü Ertuğrul Köse’ye ait olduğu, Köse’nin de CHP’nin ittifak ortağı Saadet Partisi’nde aktif siyaset yaptığı ortaya çıktı.

*

İmamoğlu ile Tayyip Erdoğan Köse arasında güldüren diyalog - Siyaset Haberleri - TV100Yine seçim gezileri kapsamında Bayrampaşa Halini ziyaret eden İmamoğlu, sabah namazı çıkışında tanıştığı 17 yaşındaki Cebrail Gümüştepe'ye; “Okumak istemedin mi?” sorusunu yöneltti. Cebrail de “Maddi durumlar el vermedi. Utandığım için söyleyemedim” yanıtını verdi. Bunun üzerine İmamoğlu, “Biz utanalım, sen niye utanacaksın” dedi ve daha sonra Cebrail’in Esenler'deki evine giderek “Derslerine, arkadaşlıklarına güzel odaklan” tavsiyesinde bulundu. Bir süre sonra Cebrail ile komşu olan bir akrabam, delikanlının okula gitmek yerine İBB’de çalışmaya başladığını söyledi. Merak edip Cebrail’in Facebook hesabını inceledim. “Okul” kısmında ABD’nin Florida eyaletinde yer alan “MT. Herman Ese Center” lisesi, “iş yeri” kısımda ise “İstanbul Büyükşehir Belediyesi” yazıyordu.

İmamoğlu, 'Sen utanma, biz utanalım' dediği Cebrail'in evini ziyaret etti*

Seçimden sonra hazırlatılan ve üzerinde “16 milyon İstanbullu kazandı” yazan afişte, Ekrem İmamoğlu’nun hemen arkasında takkeli ve nur yüzlü bir yaşlı amcanın fotoğrafı kullanıldı. Gerçekte ise yaşlı adamın alkol reklamlarında oynayan ve elindeki kadehten içki yudumlayan bir yabancı olduğu ve başına montajla takke takılarak büyük bir sahtekârlığa imza atıldığı belgelendi.

*

15 Nisan 2019’da Bakırköy’e giden Ekrem İmamoğlu’nun otobüsünün önünü kesen 14-15 yaşlarında bir çocuk “Ekrem abi, her şey çok güzel olacak abi” diye bağırdı. Olayın spontane geliştiği izlenimini vermek isteyen İmamoğlu, “Çocuğa bak ‘Her şey çok güzel olacak’ diyor. Şu inanç yeter bize” şeklinde mukabelede bulundu. İki gün sonra, 17 Nisan’da mazbatasını alan İmamoğlu, Saraçhane’deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi binası önünde bir miting düzenledi. Tesadüf bu ya İmamoğlu kendisine “Her şey çok güzel olacak” sloganını kazandıran o küçük çocuğu, on binlerce kişinin içinde adeta eliyle koymuş gibi bularak, “Adam orada bak adam” diyerek, kürsüye çağırdı.

*

Ekrem İmamoğlu'nun musakka-antrikot şovu düzmece çıktı!İmamoğlu, başkanlık makamındaki ilk gününde ise güya İBB yemekhanesine giderek personelin hangi yemekleri yediğini sordu. Sözde yemekhane çalışanı da “Personele musakka var, ama yönetici olarak size antrikot var” yanıtını verdi. Bunun üzerine İmamoğlu anında raconu keserek, “Olmaz, birine antrikot birine musakka olmaz” diyerek, “halk adamı” imajı çizdi. Oysa “İBB yemekhanesi” dedikleri yer Özel Kalem Müdürlüğü’nün çay ocağı, İmamoğlu’nun soru sorduğu kişi ise İBB çalışanı değil Beylikdüzü’nden getirdiği kendi çaycısı Coşkun Dilli’ydi.

*

31 Mart 2019 seçimleri öncesi gerçekleştirilen bir sokak röportajında metrobüslerdeki yoğunluktan şikâyetçi olan ve “Yılbaşı'nda büyük ikramiye çıkarsa kendime metrobüs alacağım" diyen "Metrobüs Bahattin" de kurgu çıktı. İmamoğlu ile birlikte boş metrobüste yan yana oturarak yolculuk yapan Bahattin Çağrış adlı şahsın, İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye başkanlığı sırasında ‘özel kalem’ ekibinde olduğu, 23 Haziran tekrar seçimlerinden sonra İBB’ye trasfer olarak belediye iştiraklerinden İSPER'de “koordinatör” olarak çalışmaya başladığı ispatlandı.

*

“Ajans işi” mizansenlerle algı operasyonları yürüten ve oynadığı rollerle değme oyunculara taş çıkaran Ekrem İmamoğlu, 2023 seçimleri öncesi de benzer bir senaryoyu sahneledi.

Fotoğraf, İmamoğlu'nun Konya'da Kendisiyle Konuşan Kadın Öğrenci ile Önceden Tanıştığını mı Gösteriyor? | Doğruluk PayıCHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanı ile Konya'ya giderek, “Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’na sonuna kadar güveniyoruz” ifadelerinin yer aldığı ortak bir bildiriye imza atan İmamoğlu, kameralar eşliğinde gerçekleştirdiği şehir turu sırasında güya “tesadüfen” karşılaştığı ve kendisini “hukukçu” olarak tanıtan genç bir kızın; “Bizi yalnız bırakmayın, gerçekten çok yorulduk. Ben hukukçuyum ama gerçekten bu ülkeden hiç umudum yok ama gitmek istemiyorum" şeklindeki yakarışlarına kayıtsız kalmadı. “Beraber çok çözümler bulacağız” sözleriyle genç kızı teselli etti. Daha sonra isminin “Pınar” olduğu anlaşılan genç kızın İBB reklamlarında oynadığı, İmamoğlu’nun da “Pınar’la 3 kez tanıştık” şeklinde açıklamasının yer aldığı görüntüler paylaşıldı.

*

İstanbul halkını boş vaatlerle ve kurgularla kandıran İmamoğlu, geride kalan 5 yılda somut hiçbir eser üretemediği için yine umudunu benzer tiyatrolara bağladı.

Kendi yönetiminde gerçekleşen 700 bini aşkın otobüs arızasını görmezden gelen, metrobüs arızalarındaki yüzde 60’lık artışa rağmen başını kuma gömen ve toplamda 214 otobüsün hurdaya çıkmasına aldırmayan İmamoğlu, bir film çekimi için kiralanan İETT otobüsü üzerinden,

“AK Parti’nin set kurup kendisine” kumpas kurduğunu iddia etse de…

“Kişi kendinden bilir işi” misali, seçim ayarlı mizansenlere yine hız verdi.

Hemen ertesi gün kiraladığı oyuncularla film seti kurup “Halk Ekmek kuyruğu” oluşturdu ve "Biz çözdük" diye reklam filmi çekti.

Ertesi gün Beylikdüzü Vira Kavşağı'nı henüz inşaatı devam ettiği halde, kurgulanmış bir videoyla “bitmiş” gibi gösterip “açılış töreni” düzenledi.

Akabinde sosyal medyada yapılan bazı paylaşımlarda, “İmamoğlu Prodüksiyon”un yaklaşık bine yakın figüranla anlaştığı ve İstanbul’un muhtelif noktalarında “memnuniyet videoları” çektirip servis edeceği öne sürüldü.

5 yıldır felaketi yaşayan İstanbul halkının “ajans işi” kurgularla ikna edilemeyeceğinin farkında olan “İmamoğlu Prodüksiyon” yetkilileri ile “besleme medyası” meğer “B planı” için de kolları sıvamış.

İmamoğlu makamında korku dolu anlar... Beyaz otomobil oraya nasıl girdi... Kim bu iki kişi...Anketlere göre 2019 seçimlerine oranla “15 puan” oy kaybeden ve daha şimdiden meşruiyetini yitiren İmamoğlu’nun beceriksizliğini perdelemek ve mağduriyet algısı oluşturmak için önceki gün çok kirli bir senaryoyu devreye sokuldu.

İmamoğlu’nun bazı kabullerini yaptığı ve insanların bol bol hatıra fotoğraf çektiği Emirgan Korusu’nda bulunan Beyaz Köşk’e, plakası net bir şekilde görünen bir otomobil ile gelen ve görüntüleri güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedilen iki kişi üzerinden “suikast” imalı haberler ve paylaşımlar yapıldı.

Ellerindeki cep telefonları ile eşsiz manzarayı görüntüleyen şahısları kriminalize eden fondaş medya, “İmamoğlu makamında korku dolu anlar... Yabancı araç girişine yasak bölgeye gizli şekilde girerek fotoğraf çekti. Kimliği belirsiz iki kişinin o anları güvenlik kameralarına yansıdı. Beyaz otomobil oraya nasıl girdi... Kim bu iki kişi” başlıkları atarak, CHP tabanını kışkırtmaya çalıştı.

“Olayın yaşandığı sırada ise Ekrem İmamoğlu’nun binada olmadığı öğrenildi.” denilerek, büyük bir felaketin eşiğinden dönüldüğü izlenimi verildi.

Derken…

CHP medyasının bir çırpıda “suikast senaryosu” yazdığı olayın aslı çok geçmeden ortaya çıktı.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER