SİYASET

Süleyman Özışık : Yine mi hile?

Tarih
20 Haziran 2019
İzlenme
2299 Kişi

Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım'ın yaptığı ortak yayından hemen sonra çıktığım bir televizyon kanalında dedim ki:

"İsmail Küçükkaya soruyu sorar sormaz, Ekrem İmamoğlu sorunun ne olduğunu biliyormuş gibi sağ tarafında sıraladığı ilk kartonu şak diye çekiyor grafikler ve soruya hazırlanmış grafik üzerinden cevap veriyor. Bu durum bende ciddi bir şüphe uyandırdı."

Ve devamında da dedim ki:

"İsmail Küçükkaya'nın, ortak yayından iki gün önce Ekrem İmamoğlu ile uzun süren bir telefon görüşmesi yaptığı söyleniyor. Eğer İsmail Küçükkaya aynı görüşmeyi Binali Yıldırım'la da yapmışsa bir sorun yok. Ancak Sayın Yıldırım ile bir görüşme yapmamışsa, burada ciddi bir sorun var demektir."

Aslında bu sözleri sadece bir şüpheye dayandırmadım. İsmail Küçükkaya ile Ekrem İmamoğlu'nun The Marmara Otel'de buluştuklarına ve ayrıca telefonla konuştuklarına dair görüntüler ve HTS kayıtları olduğu benim de kulağıma geldi.

imamoğlu otel ile ilgili görsel sonucu

Ve dün bu bilgilerin doğru olduğu fotoğraflarla belgelendi.

Düne kadar görüşmeyi sır gibi saklayan İsmail Küçükkaya ve Ekrem İmamoğlu cephesi, el mahkûm bir şekilde görüşmeyi itiraf etmek zorunda kaldı.

İmamoğlu'nun basın danışmanı Murat Ongun, İmamoğlu'ndan feyiz almış olacak ki yapılan görüşmeyi "basit"miş gibi göstermeye çalıştı.

Özetle dedi ki:

"Çarşamba akşamı, İsmail Küçükkaya bizi aradı. Yayının formatına dair bizimle ve Binali Yıldırım’la konuşmak istediğini iletti. Biz de perşembe günü Taksim’deki The Marmara Otel’e davet ettik. O gün o otelde buluştuk. Ekrem İmamoğlu, Necati Özkan, Şükrü Küçükşahin ve ben o buluşmada vardım. Küçükkaya bize 15’er soru soracağını, 3’er dakikalık süre tanıyacağını ve formatın nasıl olacağını anlattı. Bizden sonra Binali Yıldırım ile görüşeceğini de söyledi. Mesele bundan ibarettir!"

İsmail Küçükkaya ise Habertürk'e bağlanıp, "Ben hem İmamoğlu ile hem de Binali Yıldırım'ın ekibiyle görüştüm ve aradım" dedi. 

Ama bu sözlerin yalan olduğu ortaya çıktı zira Binali Yıldırım'ın basın danışmanı Ömer Sertbaş aynı televizyon kanalına bağlanıp, "Bizi kimse aramadı. Ben İsmail Küçükkaya'nın karşı taraf ile buluşmasını öğrenince kendisini aradım. Bu görüşmede de bir bilgilendirme yapılmadı" dedi.

Şimdi biraz geriye dönüp hafızamızı tazeleyelim.

Ekrem İmamoğlu katıldığı bir televizyon kanalında, "Binali Yıldırım moderatörü arayıp soruları istemiş" dediğinde kıyamet kopmuş ve bu iddia dakikalar içinde yalanlanmıştı. 

O gün birlikte oturduğumuz arkadaş grubuna, "Soruların istendiğini düşünecek tek kafa FETÖ kafasıdır zira geçmişte soru istemek soru çalmak bunların işiydi. İmamoğlu bu iddiayı ortaya atarak ön almaya ve dikkatleri başka yöne çekmeye çalışıyor" demiştim.

Dediğimin arkasındayım ve iddia ile söylüyorum ki İsmail Küçükkaya o soruları Ekrem İmamoğlu'na verdi!

Televizyon kanalında da söyledim.

Bir defa kendisine soru yöneltileceğini anlayan insan "Acaba ne soracak?" diye tereddüt eder ve yüz ifadesi değişir. O gece Ekrem İmamoğlu'nun yüz hatları, gelecek sorunun ne olduğunu biliyormuş rahatlığı içindeydi.

İkinci dikkat çekici mesele ise şu:

Yukarıda da söylediğim gibi İmamoğlu sorulacak her sorunun neredeyse sırasını dahi biliyordu. 

Örneğin;

Suriyeliler konusunda bir soru sorulacağını hemen hemen hiç kimse tahmin etmiyordu. Ama Küçükkaya'nın bu yöndeki sorusu daha bitmeden Ekrem İmamoğlu'nun elindeki grafik tablosu hazırdı.

Hadi hepsini geçtim.

İmamoğlu'nun basın danışmanı Murat Ongun, "Küçükkaya bize 15’er soru soracağını, 3’er dakikalık süre tanıyacağını ve formatın nasıl olacağını anlattı" diyor.

Bu açıklamaya bakacak olursak, Ekrem İmamoğlu kendisine kaç soru sorulacağını çok net biliyordu.

O zaman açın o yayını tekrar izleyin lütfen.

Ekrem İmamoğlu o programın bir yerinde İsmail Küçükkaya'ya bir şey söylüyor. 

"İsmail Bey konunun derinliğine inmek ve zamanımı daha iyi kullanabilmek için soracak kaç sorunuz kaldığını öğrenmek istiyorum" diyor.

Kendisine kaç soru sorulacağını bilen biri o gece bu soruyu sormaya neden gerek duyar söyler misiniz?

Hadi bunları da bir kenara bıraktık. Hadi bir an için saflığa vurup, İsmail Küçükkaya'nın bir otelde Ekrem İmamoğlu ile görüşmesinin gayet normal olduğunu düşündük diyelim.

İyi de...

Görüşmenin fotoğrafları ve telefon konuşmalarının HTS kayıtları ortaya çıkmamış olsa, biz bu görüşmenin olduğunu bilmiyor olacaktık. Yani bu görüşme neden kamuoyundan sır gibi saklandı? 

"Binali Yıldırım soruları istedi" demesinden bir iki gün sonra Ekrem İmamoğlu'nun bizzat ayağına gidip otelde görüşeceksin. Binali Yıldırım'ın ekibi durumu öğrenip sana sorduğunda onlara kerhen ve sadece telefonda bilgi vereceksin. 

Olur mu böyle şey?

Bir görüşme yapacaksan, her iki tarafın ekibiyle bir görüşme ayarlar ve iki tarafa da karşılıklı bilgi verirsin.

Ekrem İmamoğlu'na bu özel muamele niye?

Kaldı ki Ekrem İmamoğlu'na yapılan özel muamele bununla sınırlı değil.

Programın başlangıcında, "Millet İttifakı'nın Belediye Başkanı" diye takdim etmek.

İmamoğlu'nu köşeye sıkıştıracak ve yalanlarının ortaya çıkmasına neden olacak tek bir soru sormamak. 

Binali Yıldırım bu yalanları hatırlatınca, "Efendim Ekrem İmamoğlu ile konuşmayın, sizin muhatabınız o değil" diyerek araya girmek.

"Seçimi Ekrem İmamoğlu kazanırsa yine itiraz edecek misiniz?" diyerek AK Parti sanki beğenmediği seçim sonuçlarına hukuksuzca itiraz ediyormuş gibi bir algı operasyonu yapmak. 

63 yaşındaki Binali Yıldırım'a, "Siz FETÖ'nün okullarında kaldınız mı?" diyerek FETÖ ile özellikle ilişkilendirmeye çalışmak.

Ekrem İmamoğlu mesaj verdiğinde, "Bravo" diyerek kendisini tebrik etmek. 

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Bayrak ve Türkler

    21 Haziran 2019
    1 0
    Aslanim benim Yaziklar olsun bu gibi soytarilara ...yaziklar olsun bunlarin arkasindan Gidene Yaziklar olsun Bunlara bu Nankör hirsizlara oy verenlere Hangi kafa bunlar ,birde hersey güzel olucak ifadesi ve yaygarasi ,pok güzel olucak Seytanin arkasindan gidene ne ala
  • HAK DAVA

    20 Haziran 2019
    0 0
    VALLA SÜLEYMAN BEY ASIL YAZIK BU DOMUZLARI ADAM SANIPDA OY VEREN PEŞİNDEN GİDEN DENYOLARA OLSUN BU YAVUŞAKLARA OY VERİP HIRSIZ YOLSUZ DİYE AK PARTİYE İFTİRA ATAN YAVUŞAKLAR ASIL BU HIRISZ VE YOLSUZLARA OY VERİYORLAR SONRADA NAMUSDAN BAHSEDİYORLAR ULAN KOMİNİST EKREMİN BEYLİK DÜZÜ 7.AĞIR CEZA MAHKEMESİNDE HIRSIZLI RÜŞFET DEVLET MALINI ZİMMETİNE GEÇİRME KÜFÜR VE HAKARTTEN 7 ADET DAVA DOSYASI VAR İNANMAYAN MAHKEMEDEN TALEP ETSİN MİLLETE TALKIN VERİRLER KENDİLERİ SALKIMI YUTAR...
  • HAK DAVA

    20 Haziran 2019
    0 0
    YAA KARDEŞİM BU MİLLET ZATEN 31 MARTTA OSMANLI TOKADINI VURMUŞTU AMA OYLAR ÇALINDI BEN SÖYLÜYORUM AKŞAM SAAT:20:10 DA İL SEÇİM KURULU HAKİMLERİNİ EVİNDEN ALAN CHP HEYETİ SAAT:20:10 DA KAPALI OLAN ADLİYE BİNASINI AÇTIRIP OYLARIN TEKRAR SAYILMASINI DURDURMA KARARI ALDIRDI BU KAMERA KAYITLARI İLEDE SAAT SAAT SABİT PEKİ BUNLAR TUTUKLANDI MI HAYIR BİRİSİ APAR TOPAR EMEKLİLİĞİNİ İSTEDİ ÖTEKİLERDE GÖREVDE YİNE HIRSIZLIK YAPILMAYACAĞININ GARANTİSİ NE YOK
  • hursit dilaver

    20 Haziran 2019
    0 2
    SİZ BUYUK ÇEKMECEDE KUMESE, İNŞAATA,TARLAYA YAZILAN SEÇMENLERİ AYIKLATTINIZ MI... y00.. şimdi gelip gene 0y kullanacaklar. ve de tvde gördunuz. kahkaha ile alkışlanacaklar.. brav0 canan hanım her takdirin ustundesin.akepeDE çakma nedir görsun..örnek alsınlar.sert tepkiymiş. mulayım 0lsaN ne yazar derdi demirel durum meydanda işte.
  • hursit dilaver

    20 Haziran 2019
    0 2
    işte böyle elin 0ğlu çakar. 0yle efendilik, durustluk,alttan alma falan derseniz elin 0ğlu çakar ve şimdi biz tvlerde bunu tartışırken,0nlar kasıklarını tuta tuta guluy0rlar. aynısı sayıştay çakması ile ilgili, veri ile ilgili.. hangı birini diyeyim kardeşim. adamlar tur bindirdi. be. neymiş gayrı ahlakıymış. kımın umurunda..
  • İSTANBULLU

    20 Haziran 2019
    4 1
    Bu İki zevatın ahlaksızlıklarından ötürü ben cok kırgınım bizi resmen aptal yerine koymuşlar.Bu nasıl bir tuzak bu kimin projesidir acaba ?Kayınvalidem programdan bir gün sonra bana Oğlum CHP nin adayı Ekrem her çanlı yayınında terlerdi mendille de ikide bir yüzünü boynunu siliverirdi peki nasıl olur da o akşam hic terlemedi ????
  • Rumeli-Ohrid

    20 Haziran 2019
    4 0
    Yüzsüzler Türk halkının aklıyla alay etmiş ,ikisi de büyük Türk millettinden özür dilemeliler... Bakın ben size Anadolu insanının feraseti sandıkta bu iki zevata ve körü körüne yalancı Ekremin peşinden gidenlere sandıkta bir Osmanlı Türk tokatı atacaktır İNŞAALLAH
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER