SİYASET

Süleyman Özışık : Kapımızdaki tehlike…

Tarih
30 Ocak 2019
İzlenme
2585 Kişi

Aylardır CHP ile Kandil'in partisi HDP'nin İstanbul'u AK Parti'nin elinden alabilmek için çok detaylı bir çalışma yaptığını söylüyordum.

Tam da beklediğim gibi oldu.

CHP İstanbul'da, HDP'lilerin gönül rahatlığıyla oy verebileceği isimleri bulup vitrine çıkardı.

Kadıköy'de Şerdil Dara Odabaşı aday gösterildi. Bilmeyenler olabilir. Bu zat, PKK'nın hendek savaşlarına tam destek veren ve yer yer Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni Kürt katili olarak lanse eden biridir.

Normal şartlarda Kadıköy CHP'nin kalesi olan bir yer. Gürsel Tekin, CHP'lilerin göz bebeği gibi sevip koruduğu ve Kadıköy'e istediği bir isimdi. 

Ama Kemal Kılıçdaroğlu ısrar ve inatla HDP'lilerin gönlüne göre bir adayı tercih etti. Parti Meclisi'nde bazı isimler bu isme itiraz etmiş.

"Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, her sene 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için Kadıköy'ün göbeği olan Bağdat Caddesi'ne geliyor. Kılıçdaroğlu burada seçmenlerle birlikte yürüyor. Peki Genel Başkan, 29 Ekim'de PKK ve HDP destekçisi bir başkan ile nasıl kol kola yürüyebilecek?" demişler.

Yürür yahu, bu ilk kez yaptığı bir şey değil ki...

“Adalet Yürüyüşü”nde HDP ve dahi PKK'lılarla birlikte nasıl yürüdüyse öyle yürür.

Kadıköy AK Parti için çok da önemli değil. Zira dediğim gibi, burası CHP'nin kalesi ve alınması çok zor bir yer.

Ancak bazı ilçeler var ki AK Parti yaptığı aday tercihleri ile burayı maalesef kaybetme riski yaşıyor. Aylardır bu ilçelere dikkat çekiyorum. Merak edenler arşivden o yazılara ulaşabilir.

Esenyurt ile ilgili yazdığım yazılara şahitsiniz.

Aday gösterilen Azmi Ekinci ile fani dünyada bir kez dahi yüz yüze gelmedim. Kendisini de tanımam. Hasmım da değil, hısmım da değil. Başarılı bir siyasetçi olabilir ama bu ismin Esenyurt'ta tutmadığını, tutmayacağını ve Esenyurt'un "ithal aday" istemediğini bas bas bağırarak söyledim.

Alın bakın CHP'nin adayına...

40 yıldır Esenyurt'ta oturan ve neredeyse her kesimden oy alabilecek Kemal Deniz Bozkurt'u getirip aday gösterdiler. Pek çok sivil toplum kuruluşu ve dernek adama destek vereceğini açıklamaya başladı.

Araştırma şirketinin yöneticileriyle konuşuyorum, "CHP turnayı gözünden vurdu. Buradaki sonuçlar İstanbul’u dahi riske sokabilir" diyorlar. Çünkü Esenyurt dediğiniz yer, 1 milyon nüfusuyla ve 600 bine yakın seçmeniyle İstanbul’da dengeleri değiştirecek bir ilçe…

Daha önce ismini zikrettiğim pek çok il ve ilçede de durum farklı değil.

Alın işte…

Yapılan araştırma sonuçları bugüne kadar AK Parti’nin elinde olan pek çok büyükşehirin veya orta ölçekli şehirlerin bu seçimde el değiştirebileceğini söylüyor.

Hep söylerim, "AK Parti'nin rakibi kendisidir" diye. Oyunu yükseltmesi de düşürmesi de kendi elindedir AK Parti'nin. Düşüş CHP yüzünden değil. Millet biliyor, CHP bir bakkal dükkânı dahi işletemez, yönetemez. 

Ama millet kızgın...

Çünkü pek çok bölgede adayların çoğu milletin değil, milletvekilleri ile teşkilatların seçtiği adaylar. Yok sayılmayı içine sindiremeyen insanlar bunun hesabını soracağını söylüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan için, "Baas rejimi kuruyor. Bu adam Kaddafi ve Saddam'dan kötü" diyen, ya da ByLock kullanan veyahut Süleyman Soylu'ya terörle mücadele ediyor diye düşman olan isimleri aday göstererek bir yere varılmaz. Kimsenin tanımadığı ithal adaylarla hedeflenen menzile varılmaz. Millete rağmen siyaset yapılmaz.

Bu gidişat iyi değil yahu vallahi iyi değil, billahi iyi değil.

Biz bu partinin düşmanı değiliz. Sadece bu işin sonunun Recep Tayyip Erdoğan'a uzanacağını, alınacak kötü bir sonucun ardından erken seçimin yapılabilmesi için ortalığın cehennem alanına çevrileceğini bildiğimiz ve gördüğümüz için uyarı görevimizi yapıyoruz.

Yapılacak şey çok basit.

Aday tercihleri yeniden gözden geçirilecek. İsyanın yükseldiği bölgelerde yeniden anketler yapılacak ve en doğru adaylar belirlenip vitrine çıkarılacak.

Yarın yaşanacak bir kazadan sonra, "Şöyle olsaydı, böyle olmazdı" demek yerine, şimdiden önlem alınabilir. Yoksa CHP'nin kazandığı yerlere HDP ve PKK kadroları doldurulacak.

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • nustafa bakkaloğlu

    31 Ocak 2019
    0 0
    konya ereğlidede ayni aday sıkıntısı vekil kendine kukla aday yaptı
  • HAK DAVA

    31 Ocak 2019
    1 0
    OY VEREN SOYSUZLAR DÜŞÜNSÜN HER ZAMAN DEMİŞİMDİR BU KAFİR CGP ULUSAL GÜVENLİK SORUNU DİYE
  • TEK

    31 Ocak 2019
    4 0
    pek çok bölgede adayların çoğu milletin değil, milletvekilleri ile teşkilatların seçtiği adaylar. Yok sayılmayı içine sindiremeyen insanlar bunun hesabını soracağını söylüyor.... Çok doğru bir tespit.
  • Ali

    31 Ocak 2019
    3 0
    Aynen öyle
  • Uzun Osman

    31 Ocak 2019
    3 0
    Haklısınız umarım uyarılarınız Dikkate alınır
  • Hakan

    30 Ocak 2019
    0 2
    Eyt eyt eyt ?çok azarlandık çok kırıldık
  • doğru söz

    30 Ocak 2019
    3 0
    tam isabet bir yazı olmuş sıkıntı olan çok yer var inşaallah sizlerin ve vatandaşların uyarıları dikkate alınır. istişare istişare olmaz ise olmaz her zaman istişare benim adamım olsun da nasıl olursa olsun zihniyeti yerleşiyor yazık olacak
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER