SİYASET

Süleyman Özışık : Ahbap çavuş ilişkisi!..

Tarih
03 Aralık 2018
İzlenme
1748 Kişi

Aday adayları arasından aday gösterilecek isimlerin belirlenmesi sürecine giriyoruz. 

Geride kalan 21 ilin belediye başkan adayları belirlendi. Sıra ilçelerde belirlenecek adaylara geldi ki bana göre seçmen, illerden ziyade ilçe adaylarını daha çok önemsiyor. 

AK Parti Genel Merkezi, seçmenin ilçesinde tercih ettiği en doğru adayları belirleyebilmek için âdeta kılı kırk yarıyor. 

Ancak seçmenin tercihini önemsemeyen, kendi tercihini seçmen tercihinin üzerinde gören bir kesim ise boş durmuyor.

Ahbap çavuş ilişkisi yürüttüğü kendi adamını, kendi adayı olarak genel merkeze dayatmak isteyen birileri inanılmaz oyunlara başvuruyor.

Birkaç örnek vererek konuyu açmak istiyorum.

İlçesinde başarılı olan ve başarısı anketlere de yansıyan bir belediye başkanı düşünün. Bu belediye başkanı, bölgenin milletvekilinin isteklerine boyun eğmiyor diye bir anda hedef tahtasına konuluyor.

Önce ilçede sipariş üzerine bir anket yapılıyor. 

Normal anketlerde memnuniyet oranı yüzde 60'larda olan belediye başkanının oy oranı, yapılan bu sipariş ankette yüzde 28 olarak gösteriliyor. Ve bu anket genel merkeze götürülerek "Bizim başkan başarılı değil, alınmazsa ilçeyi kaybedeceğiz" deniliyor.

Bir başka ilçe...

Bölgenin milletvekilleri, daha önce milletvekilliği yapan birini ilçenin belediye başkanı olarak görmek istiyor ve ismini genel merkeze bildiriyor. Aynı sipariş anketler o ilçede de yapılıyor. 

Ancak ortada bir sorun var...

Bir başka ilçe...

Kentsel dönüşüm ve vatandaşa dokunma konusunda parmakla gösterilen belediye başkanı düşünün. Öyle başarılı ki AK Parti'nin yaptırdığı anketlerde, bulunduğu ilin büyükşehir adaylığında bile adı ön plana çıkmış.

Ama birileri bu belediye başkanını istemiyor. Onun yerine, istifa eden ilçe başkanını aday göstermek istiyor. Ama ilçe başkanının dosyasına bakıyorsunuz, "Bu adam nasıl ilçe başkanı yapılmış" diye hayret ediyorsunuz.

Adam devletin resmî kayıtlarına göre bir ByLock kullanıcısı. Zamanında birileri, "ByLock yüklemiş ama kullanmamış, 'Mor Beyin' kurbanı" diyerek onu savunmuş ve ilçe başkanı olarak koltuğa oturtmuş.

"Mor Beyin" kurbanı olduğuna inanırım. Ancak başarılı bir belediye başkanının yerine bu adamı niye getirmek isterler, işte bunu anlamıyorum.

Bir de ters örnekler var.

Adamın dünürü FETÖ'cü, ByLock kullanıcısı ve hâlen kaçak. Damadında ByLock çıkmış ki o damadını hâlâ evinde besliyor, belediyede çalıştırıyor. Kendisi sahte dernekler üzerinden dünürü olacak kişiye dünyanın parasını aktarmış.

Onlarca masum insanı FETÖ'cü diye işten atarken, onlarca FETÖ'cüyü belediyesinde barındırıyor. Savcılıkta hakkında yürütülen suç dosyası var.

Ama birileri bunun da ısrarla bir dönem daha aday gösterilmesi için çabalıyor. 

Niye?

Çünkü işin içinde büyük rant var. Çünkü işin içinde ahbap çavuş ilişkisi var. 

AK Parti genel merkezinin bu konulara ve bu isimlere ciddiyetle eğilmesi gerekiyor.

Davayı kendi kişisel ikbal davasıyla karıştıran bu kişileri belirleyip haddini bildirmesi gerekiyor. Yoksa bunların istedikleri adamlar belediye başkanı olursa...

Bunun affı olmayacak ve seçmen partiye haddini bildirecek...

Benden uyarması...

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • HAK DAVA

    04 Aralık 2018
    0 0
    BENİMDE ANLAM VEREMEDİĞİM BİR NOKTA VAR YUKARIDA YAZARIMIZIN SAYDIKLARININ TAMAMI SADECE AK PARTİ VE AK PARTİLİ BELEDİYELERDE DEĞİL Kİ; BEN ŞİMDİ SİZE CHP-HDP-MHP Lİ BELEDİYELERDE DÖNEN DOLAPLARI ANLATMAYA KALKSAM YEMİNLE BU SAYFADA YER KALMAZ AK PARTİLİ BELEDİYELERDE OLANLAR BUNLARIN YANINDA YEDİ YIKANMIŞ BEZ GİBİ KALIR.NEDENDİR ANLAMIYORUM AMA DİĞER SİYASİ PARTİLERİN BELEDİYELERİ GÜNDEME DAHİ ALINMAZKEN AK PARTİLİ BLEDİYELERE BEL ALTI VURULUYORSA....
  • Yilmaz.

    04 Aralık 2018
    0 3
    Bence bu Süleyman Özışık çok tehlikeli biri,adama bir türlü ısınamadım,çünkü adamı çözemedim,bi öyle bi böyle,can alıcı işlerde hep AKpartiyi hırpalıyor,sanki oy kaybettirmeye çalışıyor.
  • Mehmet gultekin

    03 Aralık 2018
    1 0
    Aynen böyle
  • Samsuni

    03 Aralık 2018
    2 0
    Samsun eski büyükşehir belediye başkanının fethiye desteği ayyuka çıkmıştı. Son anayasa oylamasında reise karşı çalışmasını samsun da bilmeyen yok. Adamı milletvelligi ile odullendirdiler. Nasıl olduğunu bilen bi açıklasın
  • DADAŞ

    03 Aralık 2018
    3 0
    BURSA İnegöl ilçesi artık bıktık sürekli GÜRCÜ kökenli kişilerin Belediyelere dolmasından . BAŞKANINDAN ÇÖPÇÜSÜNE kadar tamamen negatif milliyetçilik yaparak belediyeyi gürcülerle doldurdular. İnegöl kozmopolitan bir yer yeter artık bir kerede farklı milletten birileri başkan olsun ....
  • TEK

    03 Aralık 2018
    2 0
    Anlattıklarınınz fazlasıyla BURSA' nın İnegöl ilçeside de olmakta. GÜRCÜLER İnegöl ilçesini ele geçirmişler , istiyorlar ki her seçimde kendilerinde adaylar olsun onlar kansınlar. Genel merkeze de hep bu isimleri götürüyorlar .Emin olun bugün bu tarz kişiler iktidar gidip tamamen zıt fikirli kişiler gelsin anında davalarını satıp karşı cephedeki partiye geçerler....
  • ASKER

    03 Aralık 2018
    3 0
    Üstadım sonuna kadar yazdıklarına katılıyorum Ak partiye oy veren birisi olarak bu tür şeylere artık göz yumulmaması gerekir AK partiden bu cıkarcı menfaatciler devre dışı bırakılmalıdır .Anadolu insanı bunu affetmez
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER