POLEMİK

Melih Altınok : Hurşit Külter meselesine giriş...

Tarih
08 Ekim 2016
İzlenme
968 Kişi
 Hurşit Külter. Bu ismi sosyal medyada, gazetelerde, televizyonlarda, sokakta bir eylemde mutlaka duymuşsunuzdur.

HDP tarafından kurulan DBP adlı yapının Şırnak yöneticisi olan Külter'den 138 gündür haber alınmadığı söyleniyordu.
İddialara göre Külter'i devlet gözaltına almış, öldürmüş ve cesedini de yok etmişti!
Külter adına kampanyalar yapıldı. Köşe yazıları yazıldı. Ailesinin, annesinin merak dolu ve üzüntülü hallerini yansıtan fotoğraflar elden ele gezdi. Sokaklardaki duvarlara resimleri çizildi. Yurtdışındaki pek çok kentte eylemler yapıldı. Öyle ki ABD bile işe dahil oldu!
Külter'in ortadan kaybolduğu 49. günde ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, konuyu araştıracaklarını söyledi. Bununla da yetinmeyen Kirby Birleşmiş Milletler'i bölgeye çağırdı!
Külter dün Kerkük'te ortaya çıktı! Kameraların karşısına geçip "yaşıyorum" dedi.
Külter'in çelişkilerle dolu açıklamasına bir bakalım.
Güvenlik güçlerinin teröristlere yönelik operasyonunda gözaltına alındığını, kendisine işkence edildiğini ve kapalı tutulduğu yerden kaçtığını söyleyen Külter, onca sürede neler yaptığını şöyle anlatıyor:
"Bu sürede 40-45 gün boşaltılan evlerin içinde saklandım. Sonra şehir içinde direnenlere denk geldim ve şehirden çıktım. Çıktıktan sonra bazılarının yardımıyla iki aylık bir sürede ancak buraya ulaştım." Külter'in bu süre zarfında gördüğü kişilere yaşadığını niçin söylemediğini bilmiyoruz. Onu görenlerin sağır sultanın duyduğu bu kampanyaya rağmen neden çıkıp "o sağ" demediklerini de...
Hadi diyelim ki Külter'in ve onu görenlerin canı öyle istedi. Peki, kaçtıktan sonra aylarca kaldığı Kerkük'te de mi hiç fırsatı olmadı Hurşit Bey'in bir haber uçurmaya, telefon etmeye, twit attırmaya...
Gidin işinize Allah aşkına!
Sosyal medyada "Aylardır içeride dışarıda Türkiye'nin imajını oyunla, yalanla zedelediniz" diyerek yaşananlara tepki veren aklı başında insanları tehdit edeceğinize, sorulara cevap verin.
"Güzel bir habere sevinemeyecek kadar vicdansızsınız" türünden ajitasyonlarınızı da gidin arabesk meraklısı ergenlere satın.
Ciddi bir şey konuşuyoruz.
Aylardır en hassas yerlerinden yakalayıp vicdanlarını kemirdiğiniz bu ülkenin duyarlı insanlarına bir hesap vermek zorundasınız.

Sabah
8 Ekim 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER