GÜNCEL

Markar Esayan : S-400 neyin şifresi?

Tarih
28 Mayıs 2019
İzlenme
3633 Kişi

Türkiye çok yerinde bir tercihle hava savunma sistemi açığını giderme yoluna gidiyor. Haziran ayı itibarıyla teslimat sü-reci başlıyor ve yıl sonuna kalmadan S-400 hava savunma sistemleri ülkenin belirli yerlerinde konuşlanmış olacak.

Suriye içsavaşının en sıcak günlerinde NATO müttefiklerimiz ödünç verdikleri Patriotlarını söküp götürmüştü hatırlar-sanız. Başkan Erdoğan “Obama döneminde Patriot almak istedik, paramızla satmadınız” dediğinde telefonun öteki tarafındaki Başkan Trump çok şaşırmıştı hani.

Esasen bunların hepsi teferruat. Türkiye’nin haklılığını anlatmaya çalışmak da bence safça/geri bir tutum artık.

CHP ve “beş benzemezlerin” bir ip gibi aynı sıraya dizilmesi, ABD tezlerini savunması, FETÖ ve PKK’ya tek söz et-memesi, etse de “Sınırımızda başkası olacağına PYD olsun” demesi tabii ki birer tesadüf değil.

Çünkü bunlar beş benzemezler değil… Ambalajları değişik sosyolojilere uygun şekilde paketlenmiş, ama ihtivası aynı olan beş benzerler...

Topu birden bağımsızlıkçı Erdoğan’a karşı hizalandırılmış vaziyette. İşin esası bu.

İstanbul seçimleri de Erdoğan’ın hal edilmesinde bir koçbaşı olarak kullanılacağı için önemli. Yoksa bunların patlayan çöp dağlarında onlarca insanın öldüğü o eski İstanbul’u ışık hızıyla geri getireceklerinden emin olabilirsiniz.

27 Mayıs’ta başardılar. 15 Temmuz’da ise başaramadılar. Artık masaya her şeylerini sürüyolar. Büyük küçük ne kadar şarlatan varsa dezenformasyon ve kaos yaratmak için piyasada.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER