GÜNCEL

Hüseyin Likoğlu : FETÖ, FETÖ’den ibaret değildir

Tarih
04 Eylül 2023
İzlenme
950 Kişi

Fetullahçı Terör Örgütü söz konusu olduğunda, “FETÖ ile ilgili söylenmemiş hiçbir şey kalmadı” diyecekken, bir de bakıyorsunuz FETÖ’nün yeni bir şeytanlığı gün yüzüne çıkmış; FETÖ’cü hainler boy göstermeye başlamış!

17-25 Aralık ihaneti tam 10 yıl önce bu günlerde planlanıyordu. Devletin kılcal damarlarına sızan Fetullahçı bürokratlar, Türkiye’nin bağımsızlığını engellemek ve her alanda ilerleyişini durdurmak için en şeytani planlarını devreye alma hesabındaydılar.

FETÖ’nün yargı ve emniyetteki mensupları, yasa dışı dinlemeler, kumpaslar ve montajlarla biriktirdiği dosyaları, milli iradeye müdahale için kullanmaya kalkıştılar. Bu uğurda suç ortaklıkları, iş ortaklıkları, hısımlık, nüfuz avcılığı yaparak, amaca ulaşmaya çalıştılar.

FETÖ ile ilgili olarak her gün yeni bir şey öğreniyoruz. Her gün farklı bir FETÖ şeytanlığıyla karşılaşıyoruz. Nasıl bir şeytani örgütle mücadele ettiğimizi ancak şöyle bir fıkra ile anlatabiliriz: “FETÖ elebaşı ölmüş, yaptıklarının hesabı sorulunca ‘Şeytan’a uydum’ diyerek, kendini savunmaya kalkmış. Hesap sırasını bekleyen şeytan, ‘Yalan söylüyor, vallahi billahi onun yaptıkları benim aklıma dahi gelmedi’ demiş.”

Gülen'in rahipleri!Fetullahçı Terör Örgütü, özünde uluslararası istihbarat örgütlerinin bir aparatıdır. Onun için bu örgüt, küresel istihbaratı çok güçlü olan ülkeler tarafından korunuyor. Bazı İskandinav ülkeleri tarafından himaye edilmesi de o ülkelerin küresel örgütlerin üssü olmalarından kaynaklanıyor. Söz konusu ülkelerin aynı zamanda emperyalist devletlerin uyduları olduğunu unutmayalım.

En güçlü ortaklık, suç ortaklığıdır. FETÖ bu konuda çok mahirdir. Geçmişte yargı, emniyet ve istihbaratta çok güçlü oldukları dönemde çok kuvvetli bir suç ortaklığı ağı oluşturdular. Mesela bir mafyanın suçunu tespit ettikleri zaman gereğini yapmak yerine mafyayı kendilerine hizmetçi yaptılar. Bir bürokratın görevi kötüye kullanmasını fark ettilerse, gereğini yapmak yerine o bürokratı kendilerine köle yaptılar. İşadamlarının ihaleye fesat karıştırarak iş almasını sağladılar, kendilerine mahkûm ettiler. Nüfuzlu kişilere kadrolu fahişelerini gönderdiler, gizli görüntü çektiler, bu kişileri kendilerine bağımlı hale getirdiler.

Örnekler sıralamakla bitirilemez. Bunu yıllardır yapıyorlar. Bu yöntem uluslararası istihbaratı güçlü olan ülkelerin yöntemidir. ABD’li milyarder, sözde işadamı Jeffrey Epstein ne ise, Fetullah Gülen de o dur.

Bütün bunları niçin ve tekrar hatırlatıyoruz? 17-25 Aralık’ın üzerinden 10 yıl, 15 Temmuz darbe ve ihanet girişiminin üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen, hâlâ FETÖ’yü manşetlere taşımak zorunda kalıyoruz. Zira geçen yıllara rağmen, FETÖ bitmiyor, operasyon çekmeye devam ediyor, manipülâsyon yapmayı sürdürüyor ve en önemlisi arkasında çok güçlü devletler var.

Eğer FETÖ içerde tamamen bitseydi ve çok mahrem konularda küresel istihbarat örgütlerine taze bilgiler aktaracak durumda olmasaydı, bu örgütün arkasında hiçbir devlet durmazdı. Yeniden yapılanıyor, yeni öğrenci evleri açmaya çalışıyor ve para topluyor. Bütün bunları yukarıda sıraladığım suç ortaklığı ağı sayesinde yapıyor.

Normalde FETÖ ile ilgisi olmayan ve geçmişte FETÖ’nün suç ortaklığı ağına takılmış insanlar var ve bunlar yeni ortaya çıkıyor. Daha yakın zamanda Ankara’da yapılan bir FETÖ operasyonunda gözaltına alınan 20 kişiden 11’i aktif kamu çalışanıydı.

Fetullahçı Terör Örgütü bilinenin ötesinde bir örgüttür ve ABD’deki elebaşı Gülen’in kurduğu bir örgüt de değildir. Bu topraklarda çok daha eski yıllarda kurulmuş bütün örgütlerin son çatısıdır.

FETÖ gerçekten biterse bilin ki yerine bir örgüt ikame edilmiştir. Zaten son zamanlarda bu yönde emareler görülmeye başlandı. FETÖ’cü olmayan ama FETÖ’vari yöntemler kullanan bazı gruplar türedi

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER