POLEMİK

Halime KÖKÇE : Rabia’nın neyi rahatsız etti sizi?

Tarih
08 Haziran 2017
İzlenme
1211 Kişi
 CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Star gazetesinin yerinde tarifiyle Suudi Arabistan'ın başını çektiği Katar'a ambargo uygulayanlar listesinde 9. güç olarak yerini aldı.

Diyor ki Kılıçdaroğlu; "Katar, İhvan'a yani Müslüman Kardeşlere desteği kesmeli. Bu konuda İhvan'ı destekleyecek siyasetten AK Parti uzak durmalı. Müslüman Kardeşleri destekliyor, başta AK Parti'nin genel başkanı. Bu çok tehlikelidir. O desteğini süratle çekmeli ve aynı şekilde 'rabia' simgesinden de vazgeçmeli; çünkü Mısır, Suudi Arabistan ve BAE, Müslüman Kardeşleri terör örgütü olarak görüyor. Siz gitmişsiniz Müslüman dünyanın terör örgütü olarak gördüğü İhvan'ın simgesini AK Parti'nin simgesi haline getiriyorsunuz. Hani bunun yerlisi hani bunun millisi?"

Neresini düzelteceksin? İhvan'ın terör örgütü olmadığını söylesen işe yarar mı? FETÖ'cülere her gün destek çıkan, PYD'yi terör örgütü olarak görmediğini söylemekten kaçınmayan, hendek terörünü, "Hendek kazan arkadaşlar" olarak algılayan, vekilleri canlı bomba eylemelerinde kendini patlatan teröristlerin cenazelerine koşan biri sonuçta. "Terör örgütü" ile "siyasi hareketi" ayrıştıramadığından değil ama. CHP'yi de o yönetmiyor zaten. Yöneten her ne ya da kim ise amaç CHP'yi iktidar yapmak bile değil.

CHP, Gezi kalkışmasından bu yana Türkiye'yi istikrarsızlaştırma amacına hizmet etsin diye adeta kiralanmış bir yapı izlenimi veriyor.

Arap-İslam dünyasında; şiddeti dışlayan, diktatörlüklere, monarşilere karşı demokratik siyaseti önceleyen ve çok geniş toplumsal desteği olan bir siyasal yapı Müslüman Kardeşler Hareketi. Mısır'daki ilk demokratik seçimlerde yüzde 52 oy almış bir siyasi parti aynı zamanda. Trump ve Suud Kralı arasındaki petro-dolar ilişkisi, İsrail'in güvenliği-İran'ın çevrelenmesi politikaları ve Suudi Krallığının varlık endişelerine göre mi karar vereceğiz?

Suudi Kralı terör örgütü diyor diye biz de terör örgütü diyecek değiliz. ABD'nin "İslamcı aşırılık" tanımının peşine takılmayacağız tabii ki.

Suudi Arabistan'ın, monarşileri hedef alan Arap Baharı'nın katili olduğunu biliyoruz.Katar'a ambargo kararının Arap Baharı sonrası yapılan bölgesel dizaynın bir parçası olduğunu da.

Tam da Trump'a uygun; kafa yormadan, zücaciye dükkanına giren fil misali. Cumhuriyetçilerle Demokratları ayıran usul farkından çok da öte bir anlamı yok. Obama İran'ın elinden tutarak bölgeyi istikrarsızlaştırdı, Trump bunu Suud eliyle yapıyor.

Suudi Arabistan'ın akıbeti de meçhul. Kendi sonunu hazırladığı yönündeki öngörüler hiç de yabana atılır değil.

***

Gelelim Rabia simgesine. Kılıçdaroğlu Rabia'nın İhvan'ın simgesi olduğunu zannediyor. Çok da akıllı ya "Hani bunun yerlisi hani bunun millisi?" diye soruyor.

Rabia İhvan'ın simgesi falan değil. Sisi'nin sabah namazında Rabia meydanına toplanmış sivil halka keskin nişancılarla açtığı ateş sonucu yaptığı katliamdan alıyor adını. Bu adı "tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet" mottosuyla markalaştıran ise Cumhurbaşkanı Erdoğan.

Rabia'nın neyi rahatsız ediyor Kılıçdaroğlu'nu? Türkiye Gezi ile başlayan saldırılara "Tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet" düsturuyla göğüs gerdi, bu mu sebep?

Türkiye FETÖ'ye, DEAŞ'a, PKK'ya ve tüm bu örgütleri kullanan asıl sahiplerine Rabia'dan aldığı güçle direndi, Kılıçdaroğlu bu yüzden mi rahatsız Rabia'dan.

Bu millet 15 Temmuz akşamı o hain darbeye Rabia ile meydan okudu; bu mu sorun, Sayın Kılıçdaroğlu?

Star
8 Haziran 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER