GÜNCEL

Halime KÖKÇE : CHP adayı gözlerini belertirken…

Tarih
23 Mayıs 2019
İzlenme
1768 Kişi

Önceki akşam CHP'nin İstanbul adayı CNN ekranlarında soruları cevapladı. Sorular biraz zor yerden gelince 31 Mart'a kadar "sevgi dolu başkan adayı" imajıyla kazasız belasız gelen İmamoğlu muvazeneyi kaybetti. Seçimlerin sayımı sırasında oy çalındığı tescillenince başlamıştı zaten asabileşmeye. 

İyi organize edilmiş bir işti hakikaten. Ortaya çıkabileceği hiç hesap edilmemişti belli ki. Herkesin gözü önünde (bizzat İmamoğlu'nun açıklamalarını takip ederek bile bu gerçeği görebiliyorsunuz) sadece yüzde 10'u yeniden sayıldığı halde Binali Yıldırım ve CHP adayı arasındaki fark 29 binlerden 14 binlere geriledi. Doğal olarak buna karşı mantıklı bir yalan üretmek mümkün olmadı. Oyların tamamı yeniden sayılsın teklifine de itiraz ettiler. Unutmadan, akşamki programda İmamoğlu oyların tamamının sayılmasına itiraz eden kendileri değilmiş gibi bunu da inkar etti. Bu soruya da sinirlendi. Hiç utanmadı fakat yüzü de kızarmadı. 

***

Oy hırsızlığının yeniden sayımla telafisi mümkün olmayınca AK Parti olağanüstü itiraz yoluna gitti. YSK da nihai olarak seçimin yenilenmesi kararı verdi. İşte bundan sonra CHP'nin adayında şiraze büsbütün kaydı. 

Antrikot, musakka tiyatrolarıyla imajını koruyamıyor artık. Hele Yunan basınında çıkan “Konstantinopol’ün yeni seçilmiş belediye başkanı”, “Ekrem İmamoğlu: İstanbul’u fetheden Yunan” başlıklı haberlere neden sessiz kaldığı sorulunca daha bir öfkeleniyor. Oysa ne olacak, "Halt etmişler" de geç. İlla sana inanan çıkar, zaten "kutsal balyoz ittifakınız" yalan üzerine kurulu. Bunu da idare ederler yani. Takiye yaptığını düşünürler. Takiye olayına seçmeni alıştırdınız zaten. FETÖ'den çok iyi öğrendiniz bu takiye işini. Baksanıza seçim sattı mailine girince Kılıçdaroğlusu, Canan Kaftancıoğlusu arazı oluyor. Seçim bitince başlıyorlar arzı endam etmeye. Domuzları devirip iftar sofralarında el açmaktan da geri durmuyor bazılarınız. Tenakuza dikkat çekince azar da işitiyoruz üstelik. İmanın kimde olduğunu bilemezsiniz diye. Vallahi bilmiyoruz, böyle bir iddiamız da yok, sadece gördüğümüzü diyoruz. 

***

Demem o ki şu Yunan işini bile yönetebilirdiniz. Yunan İstanbul'a "Konstantinopolis" demiş, size "İstanbul'u fetheden Yunan" demiş çok mu? Teröristlerden takdir görmekten daha kötü değil inanın. O başlığı atanlara bir borcunuz yoksa şayet "Hadi ordan" dersiniz olur biter. 

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Hakikaten

    27 Mayıs 2019
    0 0
    Bu kadar hırsızlık varken.Neden kimse tutuklanmıyor. Ysk o kadar yolsuzluk yapılan sandık numaralarını ilçe ilçe yazmış.Neden bu sandıklara soruşturma açılmıyor.
  • HAK DAVA

    24 Mayıs 2019
    2 0
    HANIM ABAL ONLARDA YÜZ MÜ VARKİ KIZARSIN EŞEK DERİSİ ÇEKİLİ DİYECEĞİM AMA EŞEĞE DE HAKARET OLUR ONLAR EŞEKTEN BİLE DAHA AŞAĞILIKLAR HEM HIRIZLIK YAPIP OY ÇALACAKSIN HEMDE BİRDE ÜSTE ÇIKACAKSIN BU NE YÜZSÜZLÜKTÜR YA HEM AYRICA BU KADAR HIRSIZLIK YAPILDIDA BU CHP Lİ HIRSIZLAR NEDEN TUTUKLANMIYOR...
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER