GÜNCEL

Fuat Uğur : Mustafa Özcan’ın avantajı; Fetullah’ın arşivi elinde

Tarih
22 Ekim 2017
İzlenme
2509 Kişi
 Hatırlayacağınız üzere Pensilvanya sümüklüsü kendi yerine vâris olarak iki kişiyi düşünmekteydi baştan beri; Şerif Ali Tekalan ve Mustafa Özcan. Aldığımız bilgilere göre Fetullah Mustafa Özcan’dan hem hoşlanmıyor, hem de korkuyor. Sonunu getirecek kişinin o olduğundan neredeyse emin ama eli kolu bağlı ve bir şey yapamıyor.

Sosyal medyada FETÖ içi iktidar ilişkilerini çekinmeden yazmayı sürdüren @mekanizeler adlı hesap, Pensilvanya’daki yeni iktidar dengelerini anlatmış son olarak. Yazdığına göre Mustafa Özcan rekabette bir hayli öne geçmiş durumda. Bunun sebebi ise arşiv. İsterseniz onun yazdıklarından okuyalım:

“Hizmet içindeki iktidar savaşında sadece Adil Öksüz gibi düşük profilli isimlerin değil, büyük kademedeki Abilerin de arşivleri var. Şerif Ali Tekalan ve Mustafa Özcan arasındaki iktidar mücadelesi birbirleri hakkında arşiv toplama yarışına dönüştü. Bu savaşı MÖZ (Mustafa Özcan) kazanacak gibi çünkü bir tek isim değil, hepsi için arşivleme çalışması gerçekleştirdi. Hizmet içindeki insan gücünü maddi olanaklarıyla kendi lehine kullandı. MÖZ'ün arşivinde kimler yok ki! MÖZ'ün elinde arşivi bulunan birkaç isim şöyle, Şerif Ali Tekalan, Naci Tosun, Mustafa Yeşil, Hidayet Karaca, Suat Yıldırım ve Osman Şimşek. Hatta! H.E (Fetullah-Hoca Efendi) için ayrı bir arşivi de bulunmakta. Bu arşivi servis etmeyi ve H.E’nin Hizmet erlerinin gözünde itibarını zedelemeyi planlıyor. Tabii ben sadık Hizmet erlerinin H.E'ye yönelik KÖZ, MÖZ gibi müfterilere karşı tavrının net olacağına eminim. Tekrar ediyorum. Bu suret-i haktan görünen içimizdeki kımıl zararlılarından kurtulmadığımız sürece Hizmet ilk saf hâline kavuşamayacak.”

Bu hesabın İlhan Tanır için yazdıklarına yer kalmadı. Kemal Batmaz belgelerinin servis edilmesini de ilginç ve çarpıcı gerekçelere bağlıyor. İlhan Tanır’ın Şerif Ali Tekalan’la karmaşık ilişkisi ise bir başka zamana artık.

Türkiye
22 Ekim 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER