POLEMİK

Ertuğrul Özkök : Hocam, 'helal disko' mu 'loş mekan' mı istiyorlar

Tarih
21 Şubat 2019
İzlenme
1188 Kişi

Mütedeyyin âlemin yeni “hayat tarzı gurusu” Abdurrahman Dilipak dün Akit gazetesindeki köşesinden ilan etti:

“Helal” sıfatının yer aldığı ürünler ve otellerin ardından “helal disko” geliyormuş. Bunun ilki de Ankara’da açılacakmış.

Dilipak, “Eğlenmek bizim de hakkımız” diyor ve devam ediyor:

“Kafeler kesmiyor artık gençlerimizi, diskotek lazım bize, biraz oynamamız gerek. Dansing lazım. Rock’n Roll eşliğinde zikir çeken dervişlerimiz var artık. Bunlar hayatın gerçekleri... Gençlik bunu istiyor. Biraz da biz kâm alalım dünyadan...”

Peki buralarda ne içilecek?

Cevabı şu:

 “Tabii ki helal. Helal şarap, helal şampanya, helal bira, helal likör!

Zaten bunlar Kâbe’nin karşısındaki AVM’lerde satılıyor. Yan taraftaki kuleye çıkıp Kâbe’ye tepeden bakarak şampanyanızı yudumlayabilirsiniz.”

Peki ama bu nasıl yapılacak?

Dilipak ona da çareyi bulmuş:

“Zaten artık memlekette herkes için her türlü fetva var. Hormonlu, geni ile oynanmış fetvalar herkese her konuda çözüm imkânı sunuyor.”

Yani iş Diyanet’in fetvasına kaldı.

HAREM SELAMLIK

HOCAM NARGİLE KAFEYİ AYIRABİLDİN Mİ Kİ...

YAZIYI üç kere okudum.

Çıkardığım sonuç şu:

Nargile kafelerin bol ışıklı mekânlarından sıkılan muhafazakâr genç, şimdi diskoların loş ışıklı mekânlarına yatay geçiş yapmak istiyor.

Dilipak, “Buraları kadın erkek ayrı olacak” diyor...

Hocam nargile kafeleri ayırabildin mi, At Pazarı’ndaki kafeleri ayırabildin mi ki...

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Cohaz

    22 Şubat 2019
    4 0
    Ertuğrul özkök Münafıklığın saptırmanın Dibine vurmuş. Dilipakın yazısını ben de okudum. Özkök bunamış da okuduğunu anlamıyor olmadığına göre bilinçli olarak saptırıyor. Pes vallahi dilipakın alaya almak suretiyle eleştirdiği şeyleri dilipakın arzu ve isteği olarak vermiş. Ayıp yahu.
  • hoca

    22 Şubat 2019
    4 0
    Bir yazı ancak bu kadar tersinden anlaşılabilir ve eleştirilebilir.. helal olsun Ertuğrul Özkök. Anlayışınıza bir kez daha hayran kaldım! Beğenmediğin okumamış göbeğini kaşıyanlar bile eminim senden daha iyi anlamıştır Abdurrahman Dilipak'ın yazısını
  • kulo3

    22 Şubat 2019
    4 0
    ayrıca yazıyı doğru anlamak için 3 kere 5 kere 10 kere okumaya gerek yok. halis niyetle bir kere okunsa yetiyor. bu kadar insan doğru anlayıp bir tek bu necaset mi yanlış anlamış acep. son sözü sn. dilipak'ın duası ile bitirelim. selam ve dua ile...
  • kulo2

    22 Şubat 2019
    0 0
    .... neden öyle dedim? "niyet" insanın içinde olan bir duygu yani soyut bir kavram, dolayısıyla kokusu da olmaz. ama Sn. Dilipak'ın yazısından bu "gaita-i şahane" şahsiyetin çıkardığı anlamı, bu şekilde yorumlayarak üstüne yazı yazmasına henüz bir ucube kelime üretemedim, ama çalışmalarım devam ediyor. sadece içindeki kötü niyetini dışarı bu yaklaşımıyla "koku" olarak salgılamış diyorum.
  • kulo1

    22 Şubat 2019
    0 0
    çakal mı deseeem, sırtlan mı deseem, timsah mı desem, yılan mı desem... bilemedim. yok yok hayvanat alemine girmeyelim, zira onlara haksızlık olur. hayvanat doğası gereği kurnazlık, hainlik ediyorsa rızkını elde etmekten gayri bir niyet taşımadan yapar, başkaca hiiiç bir amacı, kaygısı yoktur. biz bu zat!a daha soyut bir kavram olan "satılmış gaita" diyelim. türkçesi de "pis kokan kötü niyet" olsun.......
  • kubilay

    22 Şubat 2019
    0 0
    Yazık üç kere okumuş bu yazdıklarını anlamış. Senin istediklerin bunlarmış demekki , üç değil otuzüç kerede okusan anlamazsın ne yazdığını.
  • mehmetm

    21 Şubat 2019
    4 0
    Eryuğrul'cuğum! Dilipak Yazısını üç defa okuduğunu söylüyorsun. Hinlik yapmıyorsan yazıyı yeniden ama bu defa 6 kez ( yazı ile altı kez ) oku. Her halde bu defa ana amaca ulaşırsın. Yaşlılık işte, insan değişik anlıyor, anlayabiliyor. Yeni yorumlarını bekleriz.
  • Asena

    21 Şubat 2019
    3 0
    Sen kim, Dilipak’a cevap vermek. Haddini bil!,
  • Mehmet

    21 Şubat 2019
    5 0
    Tam bi şerefsiz bu adam? Sitenizde dün dinlemişitim Dilipak söz konusu durumu eleştiriyor tenkit ediyor bu kok kömürü de sanki dilipak bu durumdan memnunmuş gibi haber yapıyor bunu okuyan sözde aydın zürriyet okurları da durumu böyle zannedecek dilipakın yerinde olsam bu adamcağızı mahkemeye verirdim
  • Hayati merdoğlu

    21 Şubat 2019
    6 0
    Kafanız almıyor mu, adamın eleştiri diye söylediklerini gerçek gibi almışsın
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER