GÜNCEL

Ersoy DEDE : Emin Çölaşan’ın pişmanlığı

Tarih
10 Şubat 2017
İzlenme
3008 Kişi
Emin Çölaşan, meslek hayatındaki tek pişmanlığını anlatmış.. Dün Sözcü gazetesinin ilk sayfasında bu anonsu görünce merak ettim.. Dedim acaba, 28 Şubat’ın kudretli generali Çevik Bir’e "Darbe yapacak mısınız Paşam" diye sorduğu o sorudan mı pişmanlık duyuyor ki.. (2012 - CnnTurk - 28 Şubat belgeseli / Ertuğrul Özkök mülakatı).. Bir gazeteci, mazisinde böyle bir şey varsa bundan pişmanlık duyabilir diye düşündüm.. Yanlış düşünmüşüm.. Peki acaba, 12 Eylül faşist cuntası adına Mamak cezaevinde yaptığı röportajlar için mi pişmanlık duyuyordu dersiniz?..(Kasım 1980-Milliyet) Öyle ya işkence ve kötü muamelenin merkez üssü Mamak için orantısız övgüler içeren o yazı dizisini, normal bir gazeteci hatırlamak bile istemez.. Utanç duyar öyle geçmişten.. Ama o da değilmiş.. Rahmetli Bülent Ecevit için yazdığı “Tırnaklarını bile kesemiyor, pislik içinde yaşıyor, bu şartlarda başbakanlık yapabilir mi” skandal yazısından mı pişman olmuş?.. (2 Temmuz 2002 - Hürriyet) Yok ya hû!.. ANAP iktidarına son verecek kumpası tertipleyip siyasete müdahale ettiği için mi? (E. Çölaşan / 24 Ocak 2013 - Sözcü) Hiçbiri değilmiş.. Zeki Müren söyleşisinden pişman olmuş sadece.. Bütün meslek hayatı boyunca.. Neden?.. Çünkü söyleşi, ağırlıklı olarak Zeki Müren’in cinsel kimliği üzerinden gitmiş.. Size bir şey söyleyeyim mi?.. Emin Çölaşan’ın bütün meslek hayatı boyunca yaptığı tek gazetecilik işi de odur biliyor musunuz?.. Zeki Müren söyleşisi.. Onun dışında yazdıklarının tamamı operasyondur.. Bir tek onu hatalı bulmuş.. Tek gazetecilik işiydi tek halbuki.. Başka yok..

 

Sen unutmuş gibisin!

Ahmet Hakan, Kemal Kılıçdaroğlu’na hatırlatıyor.. Aman diyor, biz unutsak da siz unutturmayın.. Kimi?.. İşte şu şu gazeteciler... Nazlı Ilıcak, Ali Bulaç, Ahmet Turan Alkan, Şahin Alpay..Eee?.. Başka yok mu?.. Bir de Cumhuriyet yazarları.. Ahmet Hakan’a sormazlar mı, günlerce köşende kontör döndürdüğün, özgürlüğüne kavuşacakları günü saydığın Can Dündar, bir selamı hak etmiyor mu?.. Ben Can Dündar olsam fena bozulurdum.. Haa Almanya’da olmasını, Nazlı Ilıcak’ınki kadar büyük mağduriyetten saymıyorsanız o başka.. Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘unutturma bunları’ diyorsun ama sen Can Dündar’ı çoktan unutmuş gibisin..

Ahlâksızlık


Müjdat Gezen, Nilhan Osmanoğlu için ahlâksız bir çıkış yapmış.. İzleyince izlediğinizden utanıyorsunuz.. Bu adamlar böyle işte.. Herhangi bir düşünce karşısında üretecek argümanları olmayınca en iyi bildikleri yere başvuruyorlar.. Yukarısı dolu olsa, bir cevap verip yollarına devam edecekler.. Yukarısı boş olunca mecburen aşağıya yönelmek zorunda kalıyorlar.. Yalnız kötü haber.. Bu kadar çok vaatte bulunan erkeklerin bu vaatlerini gerçekleştirme güçlüğü çektikleri söyleniyor. Tam kapasite çalışmayınca dillerine vuruyormuş. Haydar Dümen’e görünmesinde fayda var Müjdat Gezen’in..

 

Star
10 Şubat 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER