GÜNCEL

Ersoy DEDE : Başı kesilen asker yok ama!

Tarih
27 Aralık 2017
İzlenme
2095 Kişi
 FETÖ’cülerin ve CHP’nin üzerinde tepindiği KHK’da yer alan, 15 Temmuz kahramanlarına cezai sorumsuzluk maddesi ile birlikte, ortalığı yangın yerine çevirmek için bayat hikayeler yeniden gün yüzüne çıktı. Alıcısı olan malların servisinde ilk sırada elbette ‘kafası kesilen asker’ efsanesi var.. Bu hikayeye dair iki görsel kullanılıyor.. Biri 2013 yılında Suriye’deki çatışmalar sırasında çekilmiş, Emin Özmen’in ‘DEAŞ infazı’ fotoğrafı..  Diğeri de “Kafası kesilerek öldürüldü’ denilerek sosyal medyada paylaşılan, Burak Salıvermez isimli bir gence ait görsel.. İkisi de palavra anlayacağınız.. Yani buradan ekmek çıkmaz.. Amma ben size FETÖ’cü darbeci teröristlerce katledilen çocukların her birinin nasıl şehit edildiğini anlatsam, herhalde gözünüze bir daha uyku girmez.. (Gram insanlığınız varsa tabii).. Aralarında kafası kopan da var, bedeni tank paleti altında paramparça olan da.. Ama o insanların aileleri, bu hikayeleri her okuduğunda, o geceyi defalarca yeniden yeniden yaşadıkları için, ‘250 şehidimiz var’ deyip geçiyoruz hızla.. Evet başı kesilen asker yok o geceden. Ama 15 Temmuz şehitleri arasında çok daha feci şekilde can veren çocuklar var. Duymak ister misiniz hikayelerini?

 

Hâlâ yargıda güçlüler mi?

Son çıkan KHK’da yer alan;  “… darbe teşebbüsü ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında hareket edenlere, resmi bir sıfat taşıyıp taşımadıklarına bakılmaksızın cezai sorumsuzluk...” maddesi ile bir acı gerçekle yüzleştiğimizin farkında mısınız?.. Düşünsenize neden darbe girişiminden 1 buçuk yıl sonra böyle bir KHK çıkarma ihtiyacı hissettiler dersiniz?.. Hangi çılgın savcı bir 15 Temmuz gazisine dava açacakmış?.. Hangi çılgın hakim mahkum edecekmiş bir gaziyi, darbeci bir teröristi etkisiz hale getirdi diye?.. Yoksa bu çılgınlığı yapma ihtimali olanlar mı var hâlâ yargıda?.. Ben o tartışmalı KHK’yı okuduğumda önce bunu düşünmüştüm..

Star
27 Aralık 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Asım

    27 Aralık 2017
    1 0
    Kardeşim yok mu vatanını seven insan memleketimizde. Vatanseverleri seçin alın hakim-yapın savcı yapın. Mehmet Moğultay denen adam!!! nasıl kimleri doldurduysa sizde vatanseverleri hakim savcı, asker, general yapın artık. Ne çekiniyorsunuz. İtler öyle de böyle de saldırıyor. Bari hiç değilse natocu hain haçlı uşakları general olacağına vatanseverler general olsun. Hakim olsun, savcı olsun.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER