GÜNCEL

Emin Pazarcı : Türk ama Türk değil!

Tarih
27 Temmuz 2019
İzlenme
1400 Kişi

2005 yılında BBC’ye verdiği mülakatta, kendisini anlatmış. Kökünden bahsederken “Büyük dedem Türk’tü” demiş:

-Ama benim Türk yönüm zayıftır.

Kalıtımsal olsa gerek! Çünkü, İngiliz Başbakanı Boris Johnson’ın büyük dedesi Ali Kemal’in de bu yönü oldukça zayıftı. Milli Mücadeleye karşı çıktı. Telgrafla haberleşme yasağı koyarak Yunanlıların İzmir’i işgaline destek verdi. Anadolu’nun İngiliz sömürgesi haline gelmesi için çırpındı.

Bunu da hayatıyla ödedi.

Boris Johnson’ın özgeçmişinde de yer alıyor bunlar. Geçmişi hiç unutmamış belli. O yüzden 2016’daki Brexit kampanyası sırasında “Türk göçü bizim için çok tehlikeli” ifadesini kullandı! Ardından da siyaseten şu sözleri söyledi:

-Yine de Türkleri seviyorum.

boris johnson ile ilgili görsel sonucu

Bu “yine de” vurgulaması çok önemli. “Yaşanan onca olay ve her şeye rağmen” demek istiyor. Bir anlamda haklılığını vurgulamaya çalışıyor. Türk kökenli olmasına rağmen, bizi kendisinden çok uzakta görüyor.

Garip bir durum değil mi? Türk ama Türk değil! Hatta Türk düşmanı bile diyebiliriz! Çevremize biraz bakınca, içimizde de bu tiplerden oldukça fazla miktarda olduğunu görebiliriz. O yüzden bu garip durumu garipsememek gerekir!

***

Emperyalist güçler, Anadolu’yu işgale kalkıyor. Başlarında İngiltere var, bizim topraklarımızda bizim milletimize saldırıyorlar…

Çanakkale’den söküp atıyoruz, bu defa topyekûn Anadolu’ya çörekleniyorlar. İşgalci, emperyalist, barbar ve vandallar. Topraklarımızı zorla elimizden almaya çalışıyorlar. Bu millete kan kusturuyorlar. Milli bir Mücadelede vermemize yol açıyorlar.

Dahiliye Nazırlığı (İçişleri Bakanlığı) görevindeki Ali Kemal ismindeki bir adam onlara destek veriyor. Sonra istifa edip, gazeteciliğe dönüyor. Peyam-i Sabah (Sabah Mesajı) adlı bir gazete çıkarıp, bu toprakları İngiliz Kolonisine çevirmek için çırpınıyor. Yazdıklarında hep aynı sözleri tekrarlıyor:

“İngilizlere karşı çıkarsak bizim için iyi olmaz.”

Nedir bunun adı? En yalın bir ifadeyle ihanet!

Bu topraklar işgalcilerden kurtarıldıktan sonra da 4 Kasım 1922’de İstanbul’da Cercle d’Orient Kulübü’nden kaçırılıyor. İzmit’te sopa, taş ve bıçaklarla linç edilerek öldürülüyor.

Çok ağır bir cezalandırma tabii. Ancak, işgalcilerin bu millete yaptıklarının yanında devede kulak!

***

İngiliz Başbakan Boris Johnson, üzerinde durulması gereken önemli bir örnek bizler için…

İçimizden biri, kökeni Çankırı’ya dayanıyor; ama bizden değil!

Türk, ama kendi ifadesiyle Türklük yönü oldukça zayıf.

Müslüman kimliğini zaten çoktan kaybetmiş.

Hatta bize ters bakıyor, tepki gösteriyor, beslediği düşmanlığı da zaman zaman dışa vuruyor. Boris kimliğini benimseyip özümsemiş, bizi terk etmiş ve tam bir İngiliz olmuş artık.

İçimizde de mezbul miktarda var bunlardan.

İsim de vereyim isterseniz: Can Dündar, Fetullah Gülen, Ekrem Dumanlı ve halen Türkiye’de yaşayıp açığa çıkmamış daha niceleri.

yazının devamı 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • SEDAT KALFA

    27 Eylül 2019
    1 0
    BU TOPRAKLARDAN NE KADAR HAİN ÇIKMIŞ İNSAN HAYRET EDİYOR NE EĞİTİM SİSTEMİMİZ VARMIŞ YA 100 DOLARA MEMMLEKETİ SATACAK HAİNLER YETİŞTİRMİŞİZ MAALESEF
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER